7 rețete cu avocado

Rețete cu avocado înseamnă mai mult decât guacamole şi folosirea lui ocazională în salate. Află în ce alte moduri poţi consuma acest fruct!
  • Publicat:
7 rețete cu avocado

Avem pentru tine câteva reţete cu avocado pentru a transforma deliciosul şi cremosul fruct în mic dejun, prânz, cină şi chiar desert, totul extrem de simplu şi de rapid. Aşadar, pe locuri, fiţi gata, avocado!

Rețete cu avocado: budincă de avocado, cicolată şi cocos

Pune în blender două fructe coapte, un sfert de ceaşcă de cacao, un sfert de ceaşcă de sirop de arţar şi jumătate de ceaşcă de lapte de cocos neîndulcit.  Blenduieşte până se face o pastă cremoasă. Cantitatea obţinută este suficientă pentru 4 porţii. Serveşte cu bucăţele de nucă de cocos, ciocolată sau alune presărate în fiecare recipient în care ai pus budinca.

Rețete cu avocado: cartof dulce copt, cu piure de avocado

Coace un cartof dulce cu tot cu coajă. Lasă-l să se răcească, taie-l în două şi umple-l cu piure făcut din jumătate de avocado bine copt, un praf de sare şi puţină zeamă de lămâie. Pune deasupra o linguriţă de iaurt gras, câteva frunze de coriandru şi câteva seminţe de dovleac crude. Asezonează cu sare şi piper. Cantitatea obţinută reprezintă o porţie.

Rețete cu avocado: salată de avocado cu ananas

Amestecă un pumn de frunze de rucola cu 3 felii de ananas tăiate cuburi, un avocado tăiat felii, ceapă roşie tăiată fideluţă şi câteva frunze de mentă. Prepară un dressing din suc de lămâie şi ulei de  măsline şi asezonează cu sare, piper şi chimen proaspăt măcinat. Cantitate suficientă pentru o porţie.

Rețete cu avocado: smoothie de banană, kale şi avocado

Pune în blender un avocado bine copt, o ceaşcă de frunze de kale gătite 10 minute la abur şi bine stoarse, 1 banană, una-două linguriţe de miere, jumătate de ceaşcă de cuburi de gheaţă şi trei sferturi de ceaşcă de suc proaspăt de portocale. Blenduieşte până obţii un smoothie delicat. Cantitate necesară pentru două porţii.

Rețete cu avocado: acadele din avocado şi mentă

Bate într-un bol o ceaşcă de iaurt gras cu o linguriţă de miere. În blender pune un avocado bine copt,  2 linguriţe de suc de lămâie, o linguriţă de miere şi un pumn de frunze de mentă proaspătă şi amestecă-le până ce formează o pastă. Pune pe rând câte un strat din fiecare compoziţie în forme de acadele. Lasă-le în congelator până îngheaţă.  Cantitatea obţinută este suficientă pentru patru porţii.

Lassi cu avocado şi cardamom

Pune în blender un avocado bine copt, trei sferturi de ceaşcă de iaurt gras, o ceaşcă şi un sfert de lapte integral, 2 linguriţe de miere, două linguriţe de suc de lămâie, jumătate de linguriţă de cardamom măcinat. Blenduieşte până obţii un smoothie. Cantitate suficientă pentru 2 porţii.

Tartine cu omletă şi avocado

Fă un piure dintr-un avocado copt, un praf de sare şi câţiva stropi de lămâie, întinde-l pe două felii generoase de pâine integrală, pune pe ambele felii omletă făcută din trei ouă şi adaugă sos sriracha. Cantitate suficientă pentru două porţii.

 

Foto: 123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”