5 sfaturi de bază pentru îngrijirea părului

Textura părului este până la urmă cel mai important aspect atunci când vorbim de îngrijirea podoabei capilare. Un păr sănătos şi strălucitor va arăta bine oricând, indiferent dacă este coafat sau nu.
  • Publicat:
5 sfaturi de bază pentru îngrijirea părului

Igiena părului determină aspectul coafurii şi, în aceeaşi măsură, apariţiile zilnice la job, întâlniri sau alte evenimente la care participi.

Dar ce se întâmplă atunci când îţi speli părul des, foloseşti 10 produse pentru toate nevoile podoabei capilare şi stai în faţa oglinzii cu orele pentru a avea un look cât mai frumos, însă rezultatul nu este cel dorit?

Ioana Hăndăbuţ – specialist Profihairshop.ro recomandă folosirea „cu cap” a tuturor informaţiilor pe care le ştii sau le auzi despre îngrijirea părului. Utilizarea tuturor produselor recomandate de către prietenele tale nu reprezintă soluţia pentru a avea un păr sănătos şi frumos.

Iată recomandările specialistului:

Spălarea părului

Temperatura apei este foarte importantă atunci când îţi speli părul. Apa fierbinte, de exemplu, usucă scalpul, afectează celulele capilare şi accelerează secreţia de uleiuri specifice pentru a compensa efectul deshidratant. Nu trebuie să îţi speli părul zilnic din dorinţa de a avea un păr curat mereu, deoarece efectul va fi invers. Acest obicei va duce la îngrăşarea părului într-un ritm mult mai rapid .

O altă recomandare este ca înainte de a-ţi spăla părul să îl piepteni, pentru a-l descurca şi a înlătura celulele moarte de pe scalp.

Folosirea produselor pentru îngrijirea părului

Alege produse de îngrijire a părului specifice pentru tipul tău de păr: creţ, deteriorat, vopsit, cu mătreaţă etc. Folosind produsele potrivite, podoaba capilară va fi protejată şi hidratată optim.

De asemenea, nu folosi produsele în cantităţi mari, în ideea că rezultatele vor fi mai bune. Un pumn de şampon nu îţi va face părul mai curat. Clateste-ţi părul cu apă rece după ce ai aplicat şamponul şi balsamul, pentru un plus de strălucire şi luciu.

Uscarea părului

Nu dormi cu părul ud, deoarece părul va deveni mai fragil. Masează-l uşor cu un prosop şi nu apela la clasica tehnică de a strânge sau de a freca firele de păr cu prospul. Masarea scalpului ajută şi la circulaţia sângelui şi la creşterea mai rapidă a părului.
Recomandat este ca părul să se usuce singur, natural, însă dacă timpul nu îţi permite, atunci foloseşte uscătorul de păr la o distanţă de aproximativ 30 de centimetri şi pe o treaptă medie de încălzire.

Folosirea produselor de styling

Cere părerea specialiştilor înainte de a cumpăra un produs de styling, cu atât mai mult dacă nu ai informaţii despre acest domeniu. Dacă foloseşti uscătorul de păr, placa sau ondulatorul, este foarte important să foloseşti produse care să asigure părului tău protecţie termică. De asemenea, aşteaptă ca părul să se usuce puţin şi abia apoi foloseşte produsele de styling, altfel acestea îşi pierd din calitate şi nu vor mai fi la fel de eficiente.

Pieptănarea părului

Pieptănarea părului ajută la distribuirea uleiurilor naturale dinspre scalp către vârfuri. 10-15 mişcări sunt suficiente pentru a-ţi araja părul, un număr mai mare ducând la activarea glandelor sebacee, respectiv îngrăşarea părului. Dacă ai părul încâlcit, pune puţin balsam care nu necesită clătire sau ulei de argan pe perie sau pieptene şi astfel eviţi ruperea inutilă a firelor de păr.
Nu îţi peria părul cât timp este ud, deoarece riscul de a-l rupe este mult mai mare.

Textura părului este până la urmă cel mai important aspect atunci când vorbim de îngrijirea podoabei capilare. Un păr sănătos şi strălucitor va arăta bine oricând, indiferent dacă este coafat sau nu.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”