Reteta pulpe de pui glazurate cu peltea de gutui

Pulpele de pui glazurate cu peltea de gutui se pot servi alaturi de piure de cartofi, piure de pastarnac, de mazare sau garnituri ca orez, bulgur sau cous-cous. Pofta buna!
  • Publicat:
Reteta pulpe de pui glazurate cu peltea de gutui

Pulpele de pui sunt atat de versatile si le putem pregati rapid, la gratar sau in cuptor, sunt perfecte pentru o ciorba sau o tocanita. Dar la fel de bine le putem transforma in retete speciale ca si cea de azi, in care ne bucuram de combinatia dulce-acrisoara, atat de deosebita!

Timp de pregatire: 2 ore  
Dificultate: Usor  

Ingrediente pentru 4 persoane:

• 4 buc pulpe pui superioare
• 2 linguri ulei masline extravirgin 
• 1 lingurita sare 
• 1/2 lingurita piper negru macinat 
• 1 lingurita boia de ardei dulce 
• 1/2 lingurita oregano uscat
• 1/2 lingurita busuioc uscat
• 1 lingurita usturoi granulat 
• 100 g peltea de gutui Camara Noastra
• 2 linguri ulei masline extravirgin 
• 2 linguri apa plata

Mod de preparare:

Spalam foarte bine pulpele de pui, le curatam si le tamponam cu hartie de bucatarie pentru a le usca. Amestecam condimentele si frecam foarte bine pulpele de pui pe ambele parti. Amestecam 2 linguri ulei de masline si 50g peltea de gutui. Ungem pulpele de pui cu amestecul de peltea cu ajutorul unei pensule de patiserie, apoi le punem intr-o caserola si le lasam la frigider cel putin o ora inainte de coacere.

Pentru a coace pulpele de pui, incingem cuptorul la 180°C. Intr-o cratita punem pana la jumatate apa, apoi ii punem capacul, astfel incat manerul sa fie in cratita. Este indicat sa folositi o cratita cu capac metalic, emaliat. Pe capac punem 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa, apoi asezam pulpele de pui, una langa alta. Dam la cuptor 30-35 minute sau pana pulpele sunt frumos rumenite.

Scoatem cratita din cuptor, ungem pulpele de pui cu pelteaua de gutui si le mai dam la cuptor alte 10 minute, pentru a le glazura.

Pulpele de pui glazurate cu peltea de gutui se pot servi alaturi de piure de cartofi, piure de pastarnac, de mazare sau garnituri ca orez, bulgur sau cous-cous. Pofta buna!

Despre Pelteaua de gutui a Eugeniei:
Pelteaua Eugeniei este castigatoarea campaniei „Cautatorii de Camari“, in care Chef Florin Dumitrescu si Andrei Aradits au plecat prin tara, pentru a-i vizita pe cei care s-au inscris in concurs cu reteta lor traditionala si a gasi urmatoarea reteta romaneasca care sa faca parte din gama „Camara Noastra“ si sa ajunga, astfel, in camarilor tuturor romanilor.

Acestia au colindat prin toate regiunile tarii si au avut de degustat o multime de conserve dulci si sarate, intalnind o multime de arome si gusturi. Au ramas 13 norocosi in cursa finala, iar dupa indelungi jurizari, doamna Eugenia Mac a fost castigatoarea si incepand cu luna octombrie, produsul ei se regaseste in magazinele Lidl.
Pelteaua de gutui a Eugeniei din gama „Camara Noastra“ este realizata dupa o reteta traditionala a gospodinei romance si contine 210 g de gutui, pentru fiecare 100 g de peltea.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”