Femeia şi sexul cu mai mulţi parteneri

Societatea s-a schimbat atât de mult încât nu mai putem spune toate femeile, dar putem spune în schimb unele femei. De ce există femei care îşi împart viaţa cu mai mulţi parteneri? Ţine asta de goana după afirmare, de slaba pregătire într-un domeniu sau altul.După întâlnirea cu psihologul Radu Leca, acest tablou pare cu totul altul.
  • Publicat:
Femeia şi sexul cu mai mulţi parteneri

Societatea s-a schimbat atât de mult încat nu mai putem spune toate femeile, dar ne putem referi în schimb la unele femei. De ce există femei care îşi împart viaţa cu mai mulţi parteneri? Ţine ea, cu adevărat, la unul dintre ei? Poate avea asta legătură cu goana după afirmare sau cu slaba pregătire într-un domeniu sau altul. După întâlnirea cu psihologul Radu Leca, acest tablou pare cu totul altul.

,,O femeie care are mai multe relaţii nu iubeşte pe nimeni  dintre cei cu care se întâlneşte, dar oricând poate minţi că o face. Este atât de uşor. Nu putem privi corect femeia cu mai multi parteneri sexuali decât dacă opinia noastră beneficiază de filtrul patologic. Un subiect, indiferent de sex, ce are mai multe relaţii sexuale în paralel sau simultan, cu parteneri diferiţi, este bolnav. Punct’’, susţine psihologul Radu Leca pentru CSID.

Psihologic, femeia cu mai multi parteneri sexuali poate afirma că una dintre relaţiile ei multiple reprezintă echilibrul ei interior, iar restul partenerilor au rol de distracţie, dar realitatea este alta. ,,Adevărul este următorul: pentru 7-10 secunde de plăcere, provocată de euforia neuromusculară, femeia crede că iubeşte sau că este îndrăgostită. Mulţumirea pe care o simte, post orgasm, ar fi firească daca ar avea un singur partener sexual stabil’’, adaugă specialistul.

Ce anume îi lipseşte unei femei ce are mai multe relaţii simultane? ,,Dragostea. Atenţia. Familia. Stima de sine. O cunoştinţă mi-a spus, în urmă cu 10 ani: simt că sunt apreciată intens dacă mă duc cu mai mulţi bărbaţi într-o singură zi. Subliniez: într-o singură zi. Adevărul era următorul: îşi începuse viaţa sexuală printr-un viol în grup. Dominată de falsul sentiment al vinovăţiei, avea contact sexual chiar şi cu cinci bărbaţi zilnic’’, precizează psihologul Radu Leca.

Care ar fi tipologia femeii care înşală?,, Pradătoarea sexuală are cel puţin o motivaţie dominantă care a generat comportamentul sexual extrem. Intrarea în starea de defensivă se poate manifesta şi prin relaţiile multiple. În defensivă faţă de ce anume? Violenţa în familie, viol, hărţuire sexuală timp îndelungat. Victima „atacă” ghidându-se după expresia >’’

,,Până pe la 30 de ani, femeia nu conştientizează pericolul de a nu aparţine cuiva’’

Femeia înşală:

  • Din singurătate. Când o femeie nu mai este apreciată şi deja se află în punctul unde poate număra încercările de reconciliere cu actualul partener, înşală .
  • De frică. Frica de a nu rămâne a nimănui. La 20 de ani femeia testează. Pâna pe la 30 de ani, ea nu conştientizează pericolul de a nu aparţine cuiva. După 30 de ani intervine disperarea de a fi cu cineva.
  • Fiindcă simte că poate.

În general, încrederea defineşte starea emoţională a femeii. Cu cât imaginea despre sine este mai înaltă şi există stabilitate în cuplu, femeia nu o să cedeze tentaţiei. În lipsa armoniei, femeia poate testa parteneri alternativi. Ţine de educaţie, de nevoia de afirmare? ,,Ţine de ceea ce gândeşti. Din nevoia de afirmare poate trece prin patul multor bărbati, dar, dacă subiectul este profund religios, acest lucru nu se întâmplă. Educaţia poate fi folosită drept scuză, dar nu te învaţă nici mama şi nici tata că sexul cu mai mulţi parteneri îţi aduce afirmare. Dacă subiectul constată, pe parcursul vieţii profesionale, că favorurile sexuale îi sporesc importanţa în firmă , doar educaţia îl poate împiedica să aibă un comportament deviant.

Poate avea legătură cu proasta pregătire? Oficial, da. Masele integrează lipsa de pregătire cu sexul. Oamenii slab cognitiv înlocuiesc pregătirea într-un domeni cu favorurile sexuale. Conduita şi rezultatele unui bun profesionist nu se contorizează însă în numărul şi conţinutul actelor sexuale. Ca să poţi evolua real, producând schimbări pozitive la nivel de mase, ai nevoie de o bună pregătire în domeniu’’, adaugă specialistul.

Poate ajunge o astfel de femeie să se rezume vreodată la un singur bărbat? ,,Nu. Întotdeauna o să  existe o rezervă’’, concluzionează psihologul Radu Leca pentru CSID.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”