Peste 500 de români au fost diagnosticaţi, anul trecut, cu cancer oral

Peste 500 de români au fost diagnosticaţi cu cancer oral, în anul 2016, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, profesorul Alexandru Bucur. În general, orice persoană care observă apariţia unei modificări anormale la nivelul cavităţii bucale trebuie să meargă la medic.
  • Publicat:
Peste 500 de români au fost diagnosticaţi, anul trecut, cu cancer oral

Peste 500 de români au fost diagnosticaţi cu cancer oral, în anul 2016, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, profesorul Alexandru Bucur În general, orice persoană care observă apariţia unei modificări anormale la nivelul cavităţii bucale trebuie să meargă la medic.

„Orice persoană care observă apariţia unei modificări anormale la nivelul cavităţii bucale, o excrescenţă, o ulceraţie, o aftă persistentă, chiar şi o mobilitate nejustificată a unui dinte, ar trebui să se prezinte cât mai repede la medic. Există tumori maligne care determină distrucţia osului şi astfel pacientul observă că i se mişcă un dinte”, a explicat Alexandru Bucur, conform Mediafax.ro.

Afirmaţia a fost făcută în contextul organizării campaniei Zilele Prevenirii Cancerului Oral.

Medici din cadrul Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu” din Bucureşti au oferit consultaţii gratuite, în cadrul acestei campanii.

În cele două zile de consultaţii – joi şi vineri-, 72 de pacienţi au trecut prin cabinetele medicilor stomatologi. Specialiştii au indentificat doi pacienţi care aveau leziuni cu potenţial malign şi care vor intra acum în programul de tratament.

„Scopul campaniei a fost identificarea în stadii precoce a diferitelor forme de cancer, prin încurajarea cetăţenilor Bucureştiului să se prezinte la doctorul stomatolog. Mulţi pacienţi ajung prea târziu la medic, iar soluţiile terapeutice în fazele avansate ale bolii sunt limitate”.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: