5 tendinţe de design interior pentru această toamnă

Pe măsură ce vremea se schimbă, poate fi chiar interesant şi distractiv să faci câteva schimbări în amenajarea locuinţei. Iată care sunt propunerile experţilor!
  • Publicat:
5 tendinţe de design interior pentru această toamnă

Chiar dacă nu doriţi încă să credeţi, vara tocmai a trecut iar toamna îşi intră tăcută în drepturi. Astfel că, ne îndreptăm deja atenţia asupra designului interior şi a nuanţelor cu origine tomnatică. Experţii în arhitectură şi design ne divulgă câteva tendinţe pentru sezonul următor pe care ei le iubesc şi le adoptă în amenajările făcute în această perioadă. Pe măsură ce vremea se schimbă, poate fi chiar interesant şi distractiv să faci câteva schimbări în amenajarea locuinţei. Iată care sunt propunerile experţilor!

Colţuri de relaxare
Te simţi copleşit de dispozitivele digitale? Atunci această tendinţă o să te încânte. Cei pasionaţi de design şi amenajări interioare, creează în casele lor zone confortabile şi intime, care să îmbie la relaxare şi care să servească ca sanctuare fără tehnologie. 
Dacă nu doriţi să transformaţi chiar dormitorul în acest spaţiu liniştit pe care îl doriţi, puteţi alege orice colţ de casă sau chiar balconul şi să le transformaţi în adevărate oaze de linişte. 

Izolaţi spaţiul cu perdele lungi de voal sau dantelă şi decoraţi-l cu mobilă confortabilă, cu o canapea, un fotoliu confortabil sau un taburete tapiţat. Dacă nu va este frică de găurit pereţii, agăţaţi de tavan un hamac fotoliu şi aşezaţi într-un colţ o măsuţă mică, pe care să depozitaţi cărţile favorite. 

Mobilierul pentru baie şi bucătărie negru mat
Poate părea o tendinţă pentru curajoşi, dar mobila neagră câştigă tot mai mult teren!  „Aspectul unei bucătarii în tendinţe se poate schimba pe măsură ce stilurile evoluează, dar atracţia unei bucătării cu mobilier negru şi un blat alb imaculat ce contrastează puternic, nu va muri niciodată. Jocul dintre tradiţional şi modern continuă şi în baie, acolo unde mobila neagră aduce un aer misterios şi extrem de interesant”, explică expertul în mobilier Vlad Grăţianu.

Texturi de catifea
Ce ar putea fi mai liniştitor decât catifeaua? Catifeaua este un material luxos şi prietenos, moale la atingere, perfectă pentru toamnă şi iarnă. Combinată cu texturi naturale brute, lemn sau coşuri ţesute, dar şi cu obiecte de decor din ceramică, aceasta adaugă camerei un interes vizual şi o atmosferă tactilă.

Accente de roz prăfuit
Poate gândul la o mobilă roz nu vă încântă foarte tare, dar cum v-aţi imagina un dormitor cochet, cu accente catifelate de roz prăfuit? Nu vă limitaţi la câteva perne decorative din catifea cu această culoare mileniala, ci gândiţi-va la un dressing complet, care să fie o pată de culoare.  


Textile din tricot şi pături handmade
În această toamnă, experţii anticipează revenirea la un stil vechi-clasic. “Totul trebuie să fie cât mai confortabil şi mai simplu, iar textilele ocupă locurile principale. Se pare că moda plăpumilor noi şi pufoase a trecut, revenind cu avânt păturile din tricot, care dau un aspect rustic casei. Păturile home made sunt foarte plăcute vizual şi foarte călduroase! Nu doar acestea revin, cât şi covoarele rustice ţesute că în vremurile vechi”, precizează Mariana Petru, arhitect.

Amenajează-ţi casa folosind textile tricotate, croşetate sau din materiale naturale şi organizează un colţ cu coşuri împletite şi covoare cu accente tradiţionale pentru o toamnă care să te lase să visezi.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”