Florin Dumitrescu îşi pune amprenta pe câteva preparate inedite

Cel mai rock star dintre chefi are reţeta ideală pentru un concert culinar. Pasionat de muzica rock, dar şi un gurmand desăvârşit, chef Florin Dumitrescu lansează un meniu concept de burgeri gourmet.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Florin Dumitrescu îşi pune amprenta pe câteva preparate inedite

Cel mai rock star dintre chefi are reţeta ideală pentru un concert culinar. Pasionat de muzica rock, dar şi un gurmand desăvârşit, chef Florin Dumitrescu lansează un meniu concept de burgeri gourmet, cu care se vor putea delecta cei care ajung la Hard Rock Cafe. Trei reţete orchestrate de chef Dumitrescu pun laolaltă pasiunea acestuia pentru bucătăria rafinată şi notele parfumate care l-au inspirat de-a lungul anilor.

„Este vorba de un meniu cu trei reţete speciale de burgeri, care îmi poartă semnătura. Am vrut să aduc o experienţă de fine dining prin combinaţii de gusturi tipice meniurilor din restaurante sub forma unor burgeri. Îmi doresc ca cei care îi vor gusta să aibă parte de o explozie de gusturi şi senzaţii. E ca atunci când asculţi piesa rock favorită şi ea reuşeşte să declanşeze în tine o multitudine de stări. Exact asta mi-am propus să fac cu meniul Gourmet Burgers”, spune Florin Dumitrescu.

Aşa se face că, în meniul semnat de cunoscutul chef, se va regăsi faimoasa sa plăcintă de berbecuţ, inspirată de Radu Anton Roman şi care, de data aceasta, este reprodusă într-un burger. „Reţeta de plăcintă de berbecuţ, cu care mi-am suprins de-a lungul anilor prietenii şi cunoscuţii, şi care a devenit un soi de signature dish, este acum adusă în formă de burger. Notele subtile de scorţişoară şi nucşoară, îmbrăcate în dulceaţa chiflei şi temperate de brânza cu mucegai, scot la iveală savoarea inconfundabilă a cărnii de berbecuţ”, povesteşte gurmandul chef.

Pe lângă această reţetă, Florin Dumitrescu a inclus în meniul concept altele două: iubitorii fructelor de mare vor fi încântaţi de burgerul cu creveţi uşor picanţi şi acrişori, acompaniaţi perfect de avocado proaspăt, în vreme ce fanii bucătăriei franţuzeşti vor savura burgerul cu carne de vită, învelit în sos parfumat de foie gras şi trufe negre, care poate fi servit cu foie gras tras la tigaie.

Totodată, pe perioada în care meniul va fi disponibil, în restaurant vor fi expuse tunica şi primul cuţit de chef ale lui Florin Dumitrescu. 
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”