Coenzima Q10, soluţia pentru a fi în formă tot timpul – VIDEO by CSID

Coenzima Q10 este o substanţă extrem de benefică pentru organismul uman. Aceasta are mai multe roluri, fiind prezentă în toate celulele din corp. Dar cea mai importantă misiune a coenzimei Q10 este aceea de a participa la generarea de energie.

Coenzima Q10 este o substanţă extrem de importantă pentru organismul uman. Aceasta are mai multe roluri, fiind prezentă în toate celulele din corp. Dar cea mai importantă misiune a coenzimei Q10 este aceea de a participa la generarea de energie.

Astfel, în lipsa acestui element nu putem funcţiona la parametri optimi. Cantitatea de coenzime Q10 din organism scade odată cu înaintarea în vârstă, însă carenţele se pot instala şi la vârstă tânără.

Există mai multe surse de coenzima Q10, de la alimente la suplimente de calitate care trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi absorbite optim în organism. Am stat de vorbă cu medicul nutriţionist Şerban Damian, care ne-a explicat importanţa coenzimei Q10 şi ne-a dezvălui care sunt cele mai bune surse de coenzima Q10!

„Recomandăm consumatorilor şi tuturor celor care vor produse de calitate ca, înainte de a lua orice supliment alimentar, să ceară avizul medicului şi să se asigure că tot ceea ce cumpără este într-adevăr documentat şi verificat. Un produs de calitate cu Coenzima Q10 are la bază sute de studii, extrem de bine documentate, are o biodisponibilitate ridicată şi o absorbţie optimă„, spune Lucian Blaga, director comercial Pharma Nord România.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Damian Șerban - Medic specialist în nutriţie sportivă
Şerban Damian este specialist în nutriţie sportivă și și-a făcut specializarea în acest domeniu într-un program internaţional organizat de către Comitetul Olimpic Internaţional, dedicat medicilor, şi condus de către specialişti în nutriţie din cele mai mari universităţi ale lumii. ...
citește mai mult