Ciuperca minune care poate ajuta la vindecarea unei boli grave

O proteină care se găseşte într-o ciupercă comestibilă ar putea distruge un anumit tip de celule care provoacă leucemia, conform ultimelor cercetări.
  • Publicat:
Ciuperca minune care poate ajuta la vindecarea unei boli grave

O proteină care se găseşte într-o ciupercă comestibilă ar putea distruge un anumit tip de celule care provoacă leucemia, conform ultimelor cercetări.

Ciuperca „Buretele cu perucă” se găseşte în mod normal în America de Nord şi în Europa, pe pajişti şi păşuni, dar poate fi găsită şi pe drumuri pietruite sau în oraşe.
Dacă la început are un aspect alb, ciudat, pe treptat începe să „se dizolve” într-o masă neagră, asta după ce începe să se destrame sau imediat după ce a fost culeasă.

Acest tip de ciupercă este deja cunoscut pentru valoarea sa nutritivă, precum şi pentru potenţialul său antioxidant şi antimicrobian. După anumite studii, cercetătorii cred că Buretele cu perucă (comicusului Coprinus) ar avea potenţial şi în tratamentul pentru HIV, pentru cancerul de prostată şi cel ovarian.

Cercetătorii de la Universitatea din Florida din Gainesville au descoperit acum o nouă ţintă pentru proteina respectivă: uciderea unui tip de celule T de leucemie.

Dr. Yousong Ding, profesor asistent la Universitatea din Florida, şi echipa sa au analizat modul în care Y3, o proteină conţinută de ciupercă, se leagă cu glicanul LDNF, o moleculă de zahăr ce se găseşte de obicei în paraziţi. Acest proces poate programa un tip de celule T de leucemie să se sinucidă, explică cercetătorii.

Ei sugerează că acest lucru poate avea implicaţii semnificative pentru tratamentul leucemiei limfoblastice acute de celule T. Acest tip de cancer de sânge este deosebit de agresiv şi este responsabil pentru 25% din leucemiile limfoblastice acute.
Potrivit statisticilor Institutului Naţional al Cancerului, numărul deceselor datorate leucemiei limfoblastice acute în 2017, în Statele Unite, va fi de 1.440.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”