De ce preferă femeile mature bărbaţii mult mai tineri

Astăzi, tot mai multe femei încearcă să obţină o viaţă sexuală satisfăcătoare sau să îşi recâştige stima de sine lângă un bărbat mai tânăr. Specialiştii cred că acesta este doar modul prin care acestea caută să îşi valideze existenţa.
  • Publicat:
De ce preferă femeile mature bărbaţii mult mai tineri

Celine Dion şi Jennifer Lopez au ales să îşi lege viaţa de cea a unui bărbat mult mai tânăr. Cazurile lor nu sunt însă unele izolate, pentru că, astăzi, tot mai multe femei încearcă să obţină o viaţă sexuală satisfăcătoare sau să îşi recâştige stima de sine lângă un bărbat mai tânăr.

Iubirea nu ţine cont de vârstă. I se poate întâmpla oricui, indiferent dacă este femeie sau bărbat. Atâta timp cât o persoană se simte împlinită alături de o alta persoană de sex opus, nu mai vorbim de o preferinţă, ci de o cale spre fericire.
Am observat totuşi o tendinţă de a alege bărbaţi tineri în rândul femeilor divorţate sau a celor care sunt trecute de prima tinereţe şi au deja un copil. Următorul lor partener este, în multe dintre cazuri, unul mai tânar, pentru că ele îşi doresc o validare a lor ca femei, iar acest lucru le aduce şi mai multă încredere în propria persoană’’, precizează psihoterapeutul Oana Nicolau pentru CSID.

De multe ori, o poveste de dragoste cu persoană mai tânără vine la pachet şi cu o schimbare de look. “Look-ul ţine tot de nevoia de schimbare şi de dorinţa de a avea încredere în propria persoană. Ţine totodată de mulţumirea fiecăruia. Schimbarea look-ului nu trebuie privită într-o manieră negativă, ci din contră, poate că cineva încearcă să-şi găsească mulţumirea în felul în care arată şi încearcă să facă asta prin diverse metode. Dacă un look le aduce încredere şi putere, acest lucru se va reflecta pe toate planurile’’, adaugă psihoterapeutul.

Decolteul adânc şi fusta scurtă vin să completeze acest tablou. “Asta ţine foarte mult de stima de sine pe care o femeie o are. Dacă acest lucru îi va da încredere şi o va face să se simtă mult mai sigură pe activităţile sale, atunci nu este de blamat decizia ei de a se îmbrăca într-un oarecare mod’’.

Probleme în comportamentul femeilor pot apărea în orice moment al vieţii. În general, oamenii evoluează din toate punctele de vedere atunci când înaintează în vârstă.
Până la 30 de ani, respectiv 40 de ani, ele acumulează un amalgam de cunoştinţe, care le pot ajuta să reacţioneze mult mai calculat, să ştie cum să gestioneze anumite situaţii sau cum să-şi controleze emoţiile. Desigur, există şi probleme care se pot rezolva prin terapie, pentru că, de cele mai multe ori, regretele nu sunt decât propulsarea pe care vrem să o facem către trecut, lăsând amintirile negative să ne afecteze şi prezentul. Atunci trebuie să învăţăm să ne redescoperim şi să ne gestionăm emoţiile într-o manieră constructivă. Repet însă, acest lucru nu ţine de criza femeii la o anumită vârstă’’, subliniază Oana Nicolau.

Bărbaţii şi femeile reacţionează însă diferit atunci când vorbim de o oportunitate. “Când spunem asta ne referim la o personă de sex opus care întruneşte o sumă de calităţi.Dacă reacţionează diferit, bărbaţii şi femeile o fac pentru că au, cu adevărat, porniri diferite, iar acestea împing, sau nu, persoana în cauză să acţioneze. Din nou, diferenţele nu ţin de gen. Sunt femei care au o nevoie mai mare de sex şi consideră că partenerul nu le satisface. Cum de altfel sunt şi bărbaţi vânători, care caută doar distracţie’’, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru CSID.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”