3 modalităţi de a-ţi menţine dinţii albi

Aproximativ 18% dintre oameni recunosc faptul că "de obicei, îşi ascund dinţii în fotografii", mulţi dintre ei fiind stânjeniţi de aspectul galben al acestora. Dinţii sunt câteva dintre primele aspecte pe care oamenii le observă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 modalităţi de a-ţi menţine dinţii albi

Aproximativ 18% dintre oameni recunosc faptul că „de obicei, îşi ascund dinţii în fotografii”, mulţi dintre ei fiind stânjeniţi de aspectul galben al acestora. Dinţii sunt câteva dintre primele aspecte pe care oamenii le observă. Ei sunt un semn de sănătate, precum şi de încredere.

Prima impresie constă într-un aspect curat şi îngrijit, deci dinţii noştri ar face bine să fie cât mai aspectuoşi. Dacă albirea dinţilor la salon ridică problema costurilor prea mari sau teama de a nu îi sensibiliza, am pregătit pentru tine câteva modalităţi de a-i întreţine acasă!

Periază dinţii după fiecare masă!

Cea mai bună modalitate de a-ţi albi dinţii în mod natural, dar nu întotdeauna cea mai uşoară, este să îi speli de fiecare dată după ce ai consumat ceva. Acest lucru necesită multă persistenţă şi poate fi chiar dificil, în funcţie de locul în care te afli la momentul mesei (cum ar fi locul de muncă sau şcoala).

Evită pe cât posibil ţigările, cafeaua şi / sau sifonul! Dacă bei în mod regulat băuturi colorate, încearcă să utilizezi un pai şi să diminuezi puţin consumul acestora. Încearcă să consumi mai multă apă după ce mănânci pentru a reduce efectele negative.

Bicarbonatul de sodiu şi peroxidul de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un agent antibacterian şi funcţionează excelent pentru curăţarea cavităţii bucale. O bună clătire orală poate fi făcută folosind peroxid de hidrogen. Utilizează o jumătate de cană de apă şi jumătate de cană de peroxid de hidrogen, amestecă-le şi clăteşte gura timp de aproximativ un minut, după care spală cu apă curată. Cercetările arată că peroxidul de hidrogen menţine respiraţia proaspătă prin eliminarea bacteriilor datorită acţiunii sale sub formă de agent natural antiseptic / antibacterian.

Potrivit reţelei de stomatologie, ea are astăzi multe utilizări în stomatologie, cea mai obişnuită aplicaţie fiind aceea de albire a dinţilor. De asemenea, este capabil să ofere o protecţie naturală împotriva bolilor gingiilor precum gingivita şi parodontita.

Pentru un alt mod de utilizare a acestui produs, amestecă o cantitate mică de peroxid de hidrogen cu o cantitate mică de bicarbonat de sodiu astfel încât să obţii o pastă care ajută la îndepărtarea mai multor plăci ale dinţilor. O revizuire publicată în Journal of Dentistry a constatat faptul că rezultatele din cele cinci studii clinice controlate care au vizat peste 270 de subiecţi, demonstrează în mod constant că această metodă îmbunătăţeşte aspectul oral într-o măsură mult mai mare decât cea a utilizării pastei de dinţi obişnuite.

Uleiul de nucă de cocos

Poate fi adevărat? Uleiul de cocos pentru curăţarea dinţilor? Chiar când credeai că le-ai auzit pe toate, noi îţi spunem că albirea dinţilor cu ulei de cocos este posibilă! Unii oameni atestă faptul că dinţii lor devin mai albi şi mai sănătoşi prin aplicarea uleiului de nucă de cocos pe dinţi după ce se spală şi majoritatea oamenilor laudă rezultatele obţinute în urma utilizării acestuia.

Pur şi simplu aplică o lingură de ulei de nucă de cocos pe dinţi şi ţine-l timp de 5 până la 20 de minute, sau adăugă câteva picături pe periuţa de dinţi şi spală-te normal. O altă opţiune este să aplici ulei de nucă de cocos pe un colţ al unui prosop curat şi să-l freci de dinţi. Bonus! Uleiul de nucă de cocos are proprietăţi antimicrobiene, deci este foarte bun pentru protejarea şi curăţarea gingiilor de asemenea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”