Cum se măsoară corect lungimea organului genital masculin

Mărimea penisului chiar contează, iar majoritatea bărbaţilor spun că sunt preocupaţi de acest aspect mai ales atunci când trebuie să apară dezbrăcaţi în faţa prietenilor.
  • Publicat:
Cum se măsoară corect lungimea organului genital masculin

Mărimea penisului chiar contează, iar majoritatea bărbaţilor spun că sunt preocupaţi de acest aspect mai ales atunci când trebuie să apară dezbrăcaţi în faţa prietenilor.

Bărbaţii de pretutindeni îşi pun întrebarea dacă penisul lor este mai mic decât majoritatea sau dacă sunt capabili să satisfacă partenerul. Cercetătorii au descoperit că de cele mai multe ori, bărbaţii subestimează măsura organului lor genital. În multe culturi mărimea penisului este asociată cu masculinitatea, virilitatea, fertilitatea, puterea şi curajul. De-a lungul timpului, reprezentanţii sexului tare au apelat la diverse metode extreme şi controversate pentru a-şi mări penisul. De la atârnarea unor greutăţi, începând cu o vârstă fragedă, până la venin de şarpe.

Mărimea organului genital masculin este determinată în întregime de factorii pe care bărbaţii nu îi pot controla, subliniază medicii. Anxietatea provocată de subiect are, în schimb, dimensiuni impresionante şi afectează stima de sine a reprezentanţilor sexului tare.

Bărbaţii se îngrijorează în privinţa mărimii penisului mai ales în situaţiile în care e nevoie să apară goi în vestiare, duşuri, alături de ceilaţi bărbaţi, când implicit vine vorba despre mărime şi comparaţii. Bărbaţii supraponderali sunt mai susceptibili să aibă o stimă de sine scăzută, o satisfacţie mai mică legată de propriul corp şi o mai mare apetenţă pentru utilizare internetului în scop de socializare.

Cum se măsoară corect penisul?

Lungimea normală a penisului, atunci când nu se află în erecţie, este de 9,16 centimetri, iar circumferinţa de 9,31 centimetri. Un penis erect are, în mod normal, o lungime de 13,12 centimetri şi o circumferinţa de 11,66 centimetri, potrivit noului studiu realizat de un grup de cercetători britanici.

Procedura de măsurare standard este următoarea: măsurătorile se fac de la osul pubian la vârful penisului, pe partea din faţă a acestuia. Eventuala grăsime care acoperă osul trebuie împinsă cât mai mult în timpul măsurătorilor. Dimensiunile circumferinţei sunt luate la baza penisului, sau pe mijlocul acestuia. Fiecare penis este unic, iar băieţii se dezvoltă diferit. La pubertate, între 11 -18 ani, organele genitale masculine (penisul şi testiculele) cresc mai repede, cu toate că penisul se dezvoltă până la vârsta de 21 de ani.

Mărimea contează pentru bărbaţi

Mărimea penisului chiar contează, iar majoritatea bărbaţilor spun că sunt preocupaţi de acest aspect. Potrivit unui studiu amplu, 45% dintre masculi, dintr-un eşantion de 50.000 de  respondenţi (bărbaţi şi femei) care au participat la cercetare, au recunoscut că ar dori ca penisul lor să fie mai mare. Pe de altă parte, 85% dintre femeile respondente au declarat că sunt satisfăcute de mărimea penisului partenerului şi de viaţa sexuală. Potrivit profesorului Kevan Wylie de la Universitatea din Sheffield, nordul Angliei, reprezentantele sexului frumos acordă o mai mare importanţă personalităţii partenerilor, îngrijirii personale comparativ cu lungimea penisului.

Consiliere şi psihoterapie

Multe persoane au probleme legate de viaţa sexuală la un moment dat. Consilierea s-a dovedit a fi benefică pentru bărbaţii care au dezvoltat anxietate legată de dimensiunea penisului.

„Sentimentul că nu ai un penis suficient de mare poate fi o sursă de anxietate şi de suferinţă psihologică pentru un bărbat”, au spus reprezentanţii Academiei Naţionale de Chirurgie. În plus, aceştia avertizează că „operaţiile de mărire a penisului „implică riscul unor complicaţii, în special în ceea ce priveşte erecţia”.

Un penis se poate mări chirurgical între 2 şi 4 centimetri. Penisul poate fi şi îngroşat, nu doar lungit. Pentru îngroşare se foloseşte fie grăsime din corpul omului, îngroşare permanentă, fie acid hialuronic, îngroşare temporară. Operaţia de mărire a penisului are un risc foaret mare de infecţie şi după intervenţie pacientul trebuie să urmeze o terapie pentru ca ţesuturile întinse prin operaţie să rămână alungite ca operaţia să fie un succes. Dacă acestea nu rămân întinse, atunci penisul revine la forma de dinainte de operaţie.

 

Cercetătorii susţin că nu există dovezi clare care să lege dimensiunea penisului unui bărbat de alte caracteristici fizice ale acestuia, precum înălţimea, indicele masei corporale sau mărimea de la pantof. Cercetătorii au ţinut, totodată, să sublinieze faptul că nu există pe piaţă loţiuni sau pastile care să aibă cu adevărat un efect de mărire a penisului.
Sursă: nhs.uk

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”