6 motive pentru care să foloseşti uleiul pentru păr

Uleiul de păr a devenit din ce în ce mai popular în ultima vreme, foarte multe femei apelează la acest tip de produs din următoarele motive:
  • Publicat:
6 motive pentru care să foloseşti uleiul pentru păr

Simţi că uneori ai părul deteriorat, uscat sau dezordonat? La fel ca multe femei, probabil că foloseşti şampon excesiv ori prea puternic sau îl speli foarte des şi părul se deshidratează sau deteriorează zilnic, în timp ce-l îngrijeşti astfel sau îl coafezi. De-a lungul timpului, acest ritual zilnic epuizează uleiurile nutritive ale părului.

Uleiurile speciale pentru îngrijirea părului pot fi soluţia pe care o cauti. Foloseşte-le ca parte a rutinei de îngrijire a părului, iar acesta îşi va recăpăta vitalitatea şi strălucirea.

În ultima vreme uleiul de păr (în variantă concentrată sau light) a devenit din ce în ce mai popular, foarte multe femei apelează la acest tip de produs datorită beneficiilor sale.

Beneficiile uleiului de păr pentru îngrijire

  1. În primul rând, aplicat pe părul zvântat (semi uscat) în proporţie de 50%, netezeşte suprafaţa firului de păr, făcândul mai uşor de aranjat.
  2. Datorită protecţiei termice, se preîntâmpină o eventuală degradare mecanică şi termică a firului de păr în timpul uscării sale (termice din cauza căldurii emanate de foen şi mecanice din cauza periilor).
  3. Culoarea devine mai durabilă şi mai strălucitoare, datorită netezirii suprafetei firului de păr, şi astfel se menţine mai mult timp prospeţimea ei, dar şi datorită protecţiei împotriva razelor UV ce pot afecta pigmenţii dacă uleiul respectiv conţine filtre UV.
  4. Uleiurile pentru păr conţin de obicei formule hranitoare ce pătrund în firul de păr, sigilând hidratarea în interiorul acestuia, structura lui devine mai puţin poroasă şi mai puternică dinspre interior, dar şi mai rezistentă, împotriva deshidratării.
  5. Aplicat atât pe părul zvântat cât şi pe părul uscat, poate domoli un păr rebel, aspru, ondulat, definind mai bine buclele.
  6. Are deci şi calitatea unui produs de finisare: defineşte forma finală, pe părul uscat, oferă luciu, mai ales la vârfuri unde părul este mai uscat şi mai fragil.

Cu alte cuvinte, uleiul pentru păr este un produs extreme de versatil, atenţie însă, sunt 2 lucruri ce trebuie să le avem in vedere când îl folosim:

1. Cu cât îl aplicăm pe un păr mai ud, cu atât se diluează efectul şi substanţele benefice din ulei; cu cât părul este mai uscat, cu atât mai puternic este efectul şi concentraţia sa.

2. Se aplică pe vârfuri şi uşor pe lungimile mai uscate (niciodată pe scalp sau la rădăcina părului) şi începem mereu doar cu o picătură, maxim două, iar dacă părul absoarbe suficient şi dacă mai simţim nevoia, mai putem adăuga.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Cum ne îngrijim părul în sezonul cald
Cum ne îngrijim părul în sezonul cald
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”