Mătreaţă versus coji sau povestea unui scalp sensibil

Cum diferenţiezi cojile de mătreaţă? Poţi să scapi de ele?
  • Publicat:
Mătreaţă versus coji sau povestea unui scalp sensibil

Cum diferenţiezi cojile de mătreaţă? Poţi să scapi de ele? Frumuseţea are o reţetă diferită pentru fiecare dintre noi.

De ce? E simplu! Azi, femei şi barbaţi se plâng de faptul că scalpul lor este iritat şi tensionat. Şi caută cu disperare cauze şi tratamente. De ce se ajunge aici? Iată părerea Arabellei Zadic, stilist Wella Professionals.

Există atât cauze interne, cât şi externe.

„Printre influenţele externe amintim: poluarea, deshidratarea pielii din cauza încălzirii, a aerului condiţionat, tratament necorespunzător după operaţiunile de colorare sau permanent, radiaţiile UV”, punctează Arabella Zadic.

„Pe de altă parte, ca şi influenţe interne, menţionez: stresul, metabolismul neregulat, conţinutul anormal de hormoni şi vitamine, înaintarea în vârstă.

Şi totuşi, manifestările cauzate de mătreaţă sunt diferite faţă de cele cauzate de coji. Mătreaţa apare pe un scalp (foarte) sensibil, pe când cojile apar la un scalp uscat, sensibil.

Reţine: cojile sunt doar temporare! Apar din cauza umidităţii foarte scăzute care afectează stratul cornos.

Ce face scalpul să fie sensibil?

În cazul unui scalp sensibil, bariera naturală protectoare a pielii este dispusă la iritaţii mult mai uşor şi de aceea aceasta nu îşi poate îndeplini funcţia protectoare. Agresorii precum aerul cald, aerul rece şi produsele chimice pătrund prin această barieră şi penetrează pielea. Scalpul reacţionează inflamându-se, înroşindu-se, tensionându-se.

Sensibilitatea pielii variază şi în funcţie de anotimp: pielea este mai sensibilă iarna decât vara. De ce? Pentru că nivelul de umiditate redus face ca hidratarea barierei protectoare să fie şi ea redusă, ceea ce înseamnă că scalpul este deshidratat.

Un scalp uscat este un scalp sensibil. Bariera sa naturală protectoare funcţionează doar dacă este hidratată.

Cum recunoşti un scalp sensibil:

  • Este înroşit.
  • Este tensionat, simţi nevoia să te scarpini.
  • Temperatură mai ridicată localizat cu1–3 °C.
  • Scalp uscat, sensibil, cu mătreaţă fină.

Foto: 123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân