Practici sexul oral?! Rişti să te infectezi cu o bacterie rezistentă la antibiotice!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte practicarea sexului oral. Potrivit celor mai recente date, sexul oral şi utilizarea tot mai scăzută a prezervativului înlesneşte răspândirea unei bacterii extrem de periculoase.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Practici sexul oral?! Rişti să te infectezi cu o bacterie rezistentă la antibiotice!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte practicarea sexului oral. Potrivit celor mai recente date, sexul oral şi utilizarea tot mai scăzută a prezervativului înlesneşte răspândirea unei bacterii extrem de periculoase.

Neisseria gonorrhoea este bacteria responsabilă de apariţia gonoreei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează asupra existenţei unei tulpini de gonoree care este rezistentă la antibiotice. Un expert al instituţiei a declarat chiar că în câţiva ani această boală va deveni rezistentă la orice formă de tratament care există în prezent.

Gonoreea afectează 78 de milioane de oameni în întreaga lume, în fiecare an, iar dacă nu este tratată, poate cauza infecţii ale uretrei sau colului uterin, infertilitate atât la bărbaţi cât şi la femei, complicaţii în timpul sarcinii şi chiar deces, în cazuri extreme.

Datele analizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) din 77 de ţări arată că dezvoltarea rezistenţei la antibiotice în cazul gonoreeei a devenit un fenomen global. Potrivit declaraţiilor dr. Teodora Wi, din cadrul OMS, s-au înregistrat trei cazuri, în Japonia, Franţa şi Spania, când infecţia a fost complet netratabilă. „Gonoreea este un microb foarte inteligent, de câte ori introduci o nouă clasă de antibiotice, devine rezistent”, spune dr. Teodora Wi.

Gonoreea poate infecta organele genitale, rectul şi gâtul. Infecţia care se localizează în gât este cea mai periculoasă potrivit oficialilor OMS.
„Când foloseşti antibiotice pentru a trata infecţii precum o amigdalită, acestea se combină cu varietăţile de Neisseria aflate în gât şi duc la dezvoltarea rezistenţei la antibiotice a gonoreei”, explică dr. Wi.

Sexul oral duce la răspândirea bacteriei responsabile de gonoree în acest mediu, iar de aici se dezvoltă tipuri extrem de rezistente.  “În SUA, rezistenţa la antibiotice a bacteriei s-a produs din cauza infecţiilor faringiene la bărbaţi gay”, a precizat dr. Wi.

OMS face apel către toate ţările să monitorizeze răspândirea gonoreei rezistente şi să investească în descoperirea de noi medicamente.

Ce este şi cum se manifestă Gonoreea?

Gonoreea este cauzată de o bacterie, denumită Neisseria gonorrhoeae. Infecţia se răspândeşte prin raporturi sexuale neprotejate – vaginale, orale şi anale. Simptomele pot să includă următoarele manifestări: secreţii genitale vâscoase galben-verzui, dureri la urinare şi hemoragii între două cicluri menstruale. Adeseori pacienţii nu prezintă simptome, dar pot să răspândească boala şi să infecteze, cu uşurinţă, alte persoane. Infecţiile netratate pot duce la infertilitate, inflamaţii în regiunea pelvină şi pot fi transmise feţilor în timpul sarcinilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristiana Trifu
CRISTIANA TRIFU, Web-Editor. Creeză conţinut, vine cu idei, încearcă să inspire şi să ajute cât mai mulţi oameni. Este fascinată de mintea umană şi preocupată de autocunoaştere şi descoperirea de sine. Iubeşte să călătorească şi este mereu în căutarea unei noi aventuri. Îşi ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”