Remedii japoneze pentru atenuarea stresului

Asiaticii au un stil diferit de viaţă, un stil în care există nenumărate secrete de înlăturarea a stresului.
  • Publicat:
Remedii japoneze pentru atenuarea stresului

Asiaticii  au un stil diferit de viaţă, un stil în care există nenumărate secrete de înlăturarea a stresului. Iată ce ne sfătuiesc japonezii.

– Să faci o baie mai îndelungată decât de obiceişi să asculţi muzică în timp ce te relaxezi. Există săruri de baie care favorizează relaxarea musculară. Ar fi bine să le foloseşti.

– Să ai masa de lucru, casa, dormitorul şi tot ce te înconjoară curat şi ordonat.Dacă observi că eşti stresat, poate că trebuie, în primul rând să faci ordine în jurul tău.

– Să faci mişcare, exerciţii de stretching şi de respiraţie profundă.

– Să ai o dietă echilbrată.

– Să faci zilnic un masaj capilar presându-ţi scalpul cu degetele.

– Să practici meditaţia, de orice natură ar fi.Se recomandă să mergi într-un loc de rugăciune sau să meditezi într-un grup, pentru că astfel este mai probabil să desfăşori această activitate o perioadă mai îndelungată decât dacă ai face-o singur.

Fie că este reală sau nu ameninţarea pe care o resimte mintea noastră, stresul este o afecţiune uşor de identificat, deoarece, pe lângă faptul că generează anxietate, are o natură profund psihosomatică şi determină modificări multiple, de la sistemul digestiv până la piele. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”