6 locuri de vizitat în Sicilia

Vară, căldură, vacanţă – cu toţii ne gândim deja la următoare destinaţie de vizitat! Sicilia este plină de o mulţime de locuri minunate demne de a fi văzute. Am ales câteva locaţii cunoscut, sau mai puţin cunoscute ale Siciliei pe care, cu siguranţă, ţi-ar plăcea să le vizitezi!
  • Publicat:
6 locuri de vizitat în Sicilia

Vară, căldură, vacanţă – cu toţii ne gândim deja la următoare destinaţie de vizitat! Sicilia este plină de o mulţime de locuri minunate demne de a fi văzute. Am ales câteva locaţii cunoscut, sau mai puţin cunoscute ale Siciliei pe care, cu siguranţă, ţi-ar plăcea să le vizitezi!

Monreale

Monreale este un mic oraş situat în apropiere de Palermo, capitala Siciliei, pe un deal cu vedere la Golden Shell, o vale cunoscută pentru plantaţiile de măslini, portocali şi migdale. Atracţia oraşului este Catedrala din Monreale ale cărei interioare sunt uluitoare. Bisericile italiene sunt renumite pentru dimenisuni, dar mai ales pentru detaliile incredibile, iar mozaicurile care acoperă pereţii fac ca această catedrală să fie atât de specială. Aproape fiecare centimetru pătrat al interiorului are imagini spectaculoase de mozaic aşezate pe un fundal auriu.

Villa Romana del Casale

Situat la marginea oraşului Piazza Armerina din sudul Siciliei, Villa Romana del Casale este una dintre atracţiile turistice ale insulei. Vila romană din secolul al IV-lea are una dintre cele mai mari şi mai bine conservate colecţii de mozaicuri antice din lume. Fiecare dintre camerele principale ale vilei are podea de mozaic decorată într-o temă specifică, incluzând un mozaic hedonist în dormitorul principal. Mozaicul care ilustrează jocurile olimpice este cel mai faimos, deoarece prezintă prima imagine a femeilor care poartă ceea ce astăzi numim noi bikini.

Muntele Etna

Unul dintre cei mai activi vulcani din lume, Muntele Etna are o înălţime de 3300 de metri, înălţându-se pe coasta de est a Siciliei. În timpul iernii, vizitatorii vin la Etna pentru a schia pe versanţii cu zăpadă. În lunile calde, călătorii aventuroşi se îndreaptă spre Rifugio Sapienza, un punct de plecare popular pentru urcuşurile de pe munte. Accesibilă cu maşina personală, staţia de schi Piano Provenzana pe versanţii nordici mai puţin activi ai Etnei are operatori de turism care conduc vizitatorii până la staţia Observatorul vulcanic sau până la craterul principal.

Mozia

Mozia, scrisă şi Mozzia sau Motya, este o mică insulă cu o istorie foarte veche, situată în laguna Stagnone din provincia Trapani. Este de interes arheologic deosebit, deoarece este cea mai importantă aşezare feniciană din Marea Mediterană. Insula a fost descoperită de J. Whitaker în 1888, care a început săpăturile pentru a căuta urme ale coloniilor timpurii din Sicilia. Astăzi, numele Whitaker este asociat în cea mai mare parte cu fundaţia Whitaker şi cu compania exportatoare de vinuri, renumită pentru vinurile sale Marsala.

Gole dell’Alcantara

Situat la poalele Etnei, canalul Alcantara a fost format din procesul erozional al râului Alcantara, datorită unei erupţii în perioada preistorică. Sunt organizate plimbări ghidate, iar vizitatorii se pot îndrepta de-a lungul râului (se pot închiria cizme de cauciuc) sau pot urma trasee marcate prin peisajul natural impresionant. Mediul natural unic poate fi, de asemenea, admirat din partea de sus, la care se poate ajunge pe jos sau cu telecabina.

Modica

Modica este alcătuită din trei oraşe: Modica Alta, oraşul medieval Modica Bassa – oraşul elegant din anii 1800/1900 şi Modica Sorda, partea modernă a oraşului cu mall-uri şi clădiri moderne. Oraşul se mândreşte cu unele dintre cele mai frumoase forme de arhitectură barocă din Sicilia. Oraşul este renumit pentru ciocolata sa, produsă în conformitate cu o reţetă specială care se spune că datează din anii 1500, venind direct din tradiţia aztecă adusă de Sicilia de către spanioli.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”