Limonada ANTI-BALONARE. Bea un pahar după fiecare masă ca să scapi de burta umflată

Scapă de balonare consumând limonadă cu mentă, ghimbir şi castravete! Află cum se prepară şi care sunt beneficiile ingredientelor care o compun!
  • Publicat:
Limonada ANTI-BALONARE. Bea un pahar după fiecare masă ca să scapi de burta umflată
Foto: envato

Ţi-e poftă de ceva răcoritor, dar ţii la siluetă şi ştii prea bine că sucurile din comerţ sunt o bombă calorică? Avem soluţia ideală pentru tine: limonada cu mentă, ghimbir, castravete şi un strop de miere! Această băutură nu numai că te va răcori instant, dar îţi va dărui şi un abdomen plat, dacă balonarea îţi dă bătăi de cap.

Scapă de aspectul pufos al burticii cu ajutorul acestei limonade delicioase! Află mai jos cum se prepară limonada cu mentă şi care sunt efectele benefice ale ingredientelor care o compun!

Cum să faci limonadă cu mentă, ghimbir şi castravete

Este foarte simplu! Ai nevoie de:

  • 1,7 litri de apă plată
  • o lămâie netratată
  • un castravete
  • 2 linguriţe de ghimbir proaspăt dat pe răzătoarea cu ochiuri mici
  • 10 frunze de mentă
  • 2 linguriţe cu miere

Mod de preparare:

Mai întâi, prepară infuzia cu mentă: pune frunzele de mentă în 200 ml de apă fierbinte și lasă la infuzat 5-10 minute.

Apoi prepară sucul de lămâie: stoarce lămâia şi dă pe răzătoare puţină coajă (pe care o vei adăuga la final în limonadă).

Al treilea pas: cojeşte castravetele şi dă-l la blender, apoi toarnă conţinutul în sucul de lămâie amestecat cu infuzia de mentă.

Mai departe, umple o carafă cu 1,5 litri de apă plată şi adaugă infuzia de mentă, suc de lămâie şi castravete. Amestecă bine, apoi adaugă ghimbirul ras, coaja de lămâie şi mierea. Poţi adăuga şi 1-2 frunze de mentă, pentru un plus de prospeţime.

Ţine limonada la frigider şi bea din ea după fiecare masă sau oricând ţi-e poftă de o băutură proaspătă şi sănătoasă.

Beneficiile ingredientelor din limonada cu mentă

Balonarea nu este un simptom specific doar femeilor plinuţe, ci poate apărea şi la cele mai subțirele, dar care consumă diverse alimente ce au acest efect neplăcut. Consultă aici lista de alimente care provoacă balonare!

Iată cum acţionează lămâia, menta, ghimbirul şi castravetele în beneficiul tău:

Lămâia – conţine acid ascorbic (acid citric), care ajută digestia şi arde mai repede grăsimile consumate. De asemenea, lămâia previne apariţia gazelor intestinale, conferă energie (datorită vitamine C din compoziţie) şi stimulează metabolismul.

Ghimbirul – este un excelent condiment cu efecte antiinflamatoare, graţie unui compus numit gingerol, care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi ajută la arderea grăsimilor.

Află aici care sunt beneficiile ceaiului de ghimbir şi cum se prepară!

Menta – este o plantă recunoscută pentru beneficiile sale asupra digestiei, prevenind bolile colonului. De asemenea, este ideală pentru combaterea greţurilor.

Castravete – este bogat în apă şi are efect diuretic, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din corp. Castraveţii fac minuni şi pentru frumuseţea ta. Află aici mai multe!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: