Cum arată şi cum se foloseşte „prezervativul” pentru sex oral

Tu ştii ce este folia pentru sex oral şi cum te protejează de bolile cu transmitere sexuală? Află mai multe despre această metodă de protecţie!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum arată şi cum se foloseşte „prezervativul” pentru sex oral

Ce? Nu ştiai că există aşa ceva? Ei bine, află că există şi este chiar folosit. Ce-i drept, de numai 10% dintre femei, scrie Buzzfeed.com.

Vorbim despre prezervativul, mai bine spus folia, din latex care te protejează de diverse boli cu transmitere sexuală, care pot fi luate prin practicarea sexului oral.

Iată ce trebuie să ştii despre această metodă de protecţie!
 

Ce este o folie pentru sex oral

Folia protectoare este o fâşie dreptunghiulară din latex care se plasează peste anus sau vagin în timpul practicării sexului oral sau al anilingusului (stimularea cu limba a anusului unei persoane), cu scopul protejării împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

La origine, astfel de folii erau folosite în cabinetele dentiştilor, pentru protejarea cavităţii orale în timpul unei intervenţii stomatologice.

„Folia pentru sex oral este însă mult mai subţire, astfel că permite partenerilor să experimenteze aceleaşi senzaţii plăcute în timp ce fac sex oral sau anilingus”, spune dr. Madeleine Castellanos, medic la Centrul Rashita Hurst şi autor al cărţii Wanting to Want: What Kills Your Sex Life and How to Keep It.

De ce boli cu transmitere sexuală te protejează această folie specială

Folosită corect, această folie din latex are acelaşi efect precum un prezervativ clasic: te protejează de virusuri şi bacterii. 

„Gonoreea, Chlamydia, herpesul, virusul HPV, hepatita A şi B, HIV, sifilisul… toate aceste boli cu transmitere sexuală pot fi ţinute la distanţă dacă folosiţi această folie protectoare”, adaugă medicul.

Pe de altă parte, folia nu te protejează de păduchii pubieni. 

„Chiar dacă folia oferă protecţie, dacă este folosită corect, mai puţin de 10% dintre femei apelează la această metodă în mod regulat. Multe nu ştiu însă de această metodă de protecţie”, spune dr. Castellanos.

Folia pentru sex oral este recomandată în special persoanelor care au partide de sex oral cu persoane necunoscute sau celor care suferă de herpes genital (deşi actul sexual, sub orice formă, este contraindicat în astfel de situaţii, până la rezolvarea problemei!).

Cum se foloseşte folia pentru sex oral

Mai întâi de toate, verifică termenul de valabilitate al foliei şi dacă este marcată CE, pentru a te asigura că aceasta a fost testată şi poate fi folosită în siguranţă.

Apoi, înlătură cu atenţie ambalajul foliei, având grijă să nu deteriorezi materialul cu unghiile sau cu bijuteriile. 

Înainte de a plasa folia, anusul sau vaginul trebuie umezit cu un lubrifiant pe bază de apă sau silicon.

Important: folia se ţine cu ambele mâini şi se va atinge cu limba numai pe una dintre părţi (nicidecum pe partea care a fost în contact cu anusul sau vaginul)! Există pe site-urile de profil diverse „hamuri” care pot ţine pe loc folia, fără să mai fie nevoie să foloseşti mâinile. 

Dacă se schimbă locul stimulat, de la vagin la anus şi viceversa, se va folosi o folie nouă. 

Folia se foloseşte o singură dată, deci nu trebuie reutilizată!

Folia pentru sex oral nu este tocmai uşor de găsit în farmacii, dar cu siguranţă o poţi găsi în sex-shopuri sau online. 

Tu ştiai de această metodă de protecţie? Ai folosi aşa ceva?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”