De ce nu e bine să îţi alegi singur fotografia de profil pe Facebook

Dacă în fotografia ta de profil de pe Facebook apare un obiect, un animal de companie sau orice altceva exceptând chipul tău, asta înseamnă, cel mai probabil, că ai o personalitate nevrotică
  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce nu e bine să îţi alegi singur fotografia de profil pe Facebook

Dacă în fotografia ta de profil de pe Facebook apare un obiect, un animal de companie sau orice altceva exceptând chipul tău, asta înseamnă, cel mai probabil, că ai o personalitate nevrotică. Este una dintre concluziile unui nou studiu recent, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania. Cercetarea arată că, dacă pozezi în ipostaze amuzante, eşti o persoană deschisă la noi experienţe, iar dacă fotografia ta de profil este una profesională, acest lucru relevă faptul că eşti un om onest.

În cazul extroverţilor sunt şanse mari ca ei să îşi pună la profil o fotografie colorată, care să îi facă să pară mai tineri. De cealaltă parte, persoanele prietenoase afişează poze în care zâmbesc sau apar alături de prieteni.

Totuşi, cercetătorii consideră că oamenii nu ar trebui să îşi aleagă singuri fotografia de profil. Cu toţii ar trebui să rugăm pe altcineva să facă acest lucru dacă vrem să părem nişte persoane prietenoase, inteligente şi atractive, scrie Gândul.

În cadrul cercetării, ale cărei rezultate au fost publicate în revista Cognitive Research: Principles and Implications, oamenii de ştiinţă au analizat paginile de Facebook a 102 studenţi şi au ajuns la concluzia că, în general, persoanele tind să facă alegeri greşite atunci când îşi aleg fotografia de profil, fapt care afectează modul în care sunt percepute de ceilalţi oameni.

„Acest lucru poate ajunge să aibă un impact major asupra interacţiunilor pe care oamenii le au în mediul online, asupra impresiilor pe care le ceilalţi şi le formează despre o anumită persoană şi deciziile pe care ei le iau în legătură cu persoana respectivă. Între aceste decizii se pot număra cele legate de angajare, prietenie, acordarea votului sau chiar planificarea unei întâlniri romantice cu respectiva persoană”, explică David White, autorul principal al studiului. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân