Cele mai stresate zodii şi soluţiile anti stres eficiente

Stresul este principala problemă a zilelor noastre, dar noi am găsit o modalitate inovativă de a te destresa, în funcţie de zodia ta!
  • Publicat:
Cele mai stresate zodii şi soluţiile anti stres eficiente

Stresul este principala problemă a zilelor noastre, dar noi am găsit o modalitate inovativă de a te destresa, în funcţie de zodia ta! „Atunci când oamenii sunt stresaţi, caută ceva în afara lor care să le fie întotdeauna de ajutor“, spune astrologul Annabel Gat. „Astrologia este un mod fantastic de a ajunge să te cunoşti şi te ajută să obţii o perspectivă mai bună cu privire la motivele care te stresează şi modurile de a remedia acest lucru.“

BERBEC (21 martie 20 aprilie)

Berbecul vrea tot timpul să fie pe locul I. Fiind şi primul semn al zodiacului, acest Berbec determinat va face orice îi stă în putinţă pentru a persevera şi a demonstra că are dreptate. Există două moduri prin care Berbecul îşi poate păstra energia sub control: fie se angajează într-o activitate fizică intensă, fie frânează totul şi ia lucrurile mai uşor.

TAURUL (21 aprilie -21 mai)

Taurul oferă mereu sentimentul de siguranţă, indiferent că este vorba de viaţa amoroasă, finanţe, sau fericire în general. Dacă taurul simte nesiguranţă, cel mai probabil sentimentul de stres va creşte. Taurii remediază cel mai bine situaţiile de stres atunci când se conectează la ei înşişi, iar cel mai adesea acest lucru se realizează cu ajutorul muzicii, masajului, unei lecturi bune sau gătitului.

GEMENI (22 mai – 21 iunie)

Fluturele social al zodiacului, Gemenii, rareori are un moment de impas. Între ieşirile cu prietenii, petrecerea timpului cu familia, şi performanţa la locul de muncă, calendarele lor au tendinţa de a se umple destul de repede. Dar tocmai pentru că sunt extrem de ocupaţi, Gemenii tind către un nivel ridicat de stres. Ce e de făcut? Un simplu moment de stat cu tine însuţi te va ajuta mai mult decât ai crede – 10 minute de meditaţie incluse în zilele haotice îţi vor schimba percepţia şi te vor elibera de stres. Stinge lumina şi concentrează-te pe respiraţie!

RAC (22 iunie – 22 iulie)

Racii au tendinţa de a se îngrijora foarte tare pentru persoanele iubite. Desigur, este un gest nobil şi extrem de frumos, dar nu şi atunci când creşte nivelul de stres şi de anxietate. Rezolvarea este totuşi pe măsură: puţin timp petrecut cu familia ocazional va ajuta la detensionarea Racilor şi la îmbunătăţirea stării de spirit!

LEU (23 iulie – 22 august)

Leul este cel mai vesel dintre toţi. Fiind sufletul petrecerii, leul simte constant nevoia de a fi în centrul atenţiei sau de a fi băgat în seamă. Dar, după cum ştim cu toţii – lumina reflectoarelor nu va fi tot timpul pe acelaşi om. Găsirea unui echilibru între voia bună, atenţia externă şi satisfacerea nevoilor interioare este fix răspunsul la întrebările voastre! Astfel, nivelul de stres al unui Leu poate fi ţinut foarte bine sub control.

FECIOARĂ (23 august – 21 septembrie)

Fecioara este din start o fire supragânditoare. Atentă mereu la detalii şi la nevoile celorlalţi, Fecioara se poate pierde în gânduri şi rupe contactul cu realitatea fără să realizeze acest lucru, motiv pentru care apar sentimentele de anxietate şi stres. Soluţia? Rutina (acţiunile raţionale) sunt cel mai bun medicament pentru a păstra gândirea organizată!

BALANŢĂ (22 septembrie – 22 octombrie)

Centrată pe dorinţa de a satisface toate persoanele din jur, balanţa va uita mai tot timpul de propria persoană. Cu toate acestea, Balanţele sunt cel mai probabil firi creative, care rezonează foarte bine cu laturile artistice. Te simţi uşor presat de ideea de a-i satisface pe ceilalţi? Fă o vizită la muzeu sau mergi la un concert. Oricât de trivial ar suna, este cel mai bun leac pentru Balanţe!

SCORPION (23 octombrie – 21 noiembrie)

Extrem de pasional, Scorpionul tinde şi el să trăiască extrem de adâncit în propriile gânduri. Fiind sensibil, el resimte presiunile din jur la o intensitate crescută şi se agită foarte repede. Calm! Un moment de relaxare nu strică niciodată. Încearcă un masaj sau o zi de spa sau chiar o baie caldă la tine acasă!

SĂGETĂTOR (22 noiembrie – 20 decembrie)

Fiind o fire aventuroasă, Săgetătorul are permanenţă nevoie de adrenalină şi de senzaţii tari. Te simţi uşor epuizat sau stresat? Fă-ţi bagajul, ia cortul şi pleacă. Adună o mână de prieteni şi canalizează-ţi energia pe călătorii!

CAPRICORN (21 decembrie – 19 ianuarie)

Un singur cuvânt descrie cel mai bine capricornul: workaholic. Nu sună bine, ştim. Workaholismul este extrem de dăunător vieţii sociale şi sănătăţii. Răspunsul? Relaxare! Capricornii reacţionează cel mai bine la mediile structurate şi liniştite, deci poţi alege o vacanţă la mare alături de persoana iubită, în care să incluzi o serie de activităţi simpatice de făcut zilnic!

VĂRSĂTOR (20 ianuarie – 18 februarie)

Dintre toate zodiile, vărsătorului îi este cel mai greu să se relaxeze pe deplin. De ce? Vărsătorul nativ este un gânditor profund, motiv pentru care conceptul de relaxare este perceput mult mai dificil. Sesiunile de meditaţie şi yoga au un efect benefic asupra Vărsătorului, la fel şi plimbările liniştite şi vacanţele.

PEŞTI (18 februarie – 20 martie)

Majoritatea persoanelor consideră că Peştii nu au niciodată parte de stres, ca urmare a faptului că sunt caracterizaţi de calmitate şi linişte. Cu toate acestea, la pol opus, Peştii sunt caracterizaţi şi de un nivel ridicat de creativitate, ceea ce denotă agitaţie şi gândire profundă de cele mai multe ori, deci, stres. Cea mai bună modalitate de a se destresa constă în canalizarea emoţiilor asupra lucrărilor de artă – pictează, desenează, dansează sau pur şi simplu mergi să admiri o piesă de teatru sau un muzeu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”