Lipsa sexului ne îmbolnăvește! Iată ce se întâmplă dacă nu faci amor mult timp

Iată 6 probleme cu care v-aţi putea confrunta dacă nu faceţi sex un timp îndelungat, dar şi un efect benefic al abstinenţei.
  • Publicat:
Lipsa sexului ne îmbolnăvește! Iată ce se întâmplă dacă nu faci amor mult timp
Foto: Shutterstock

Despărţiri, călătorii, muncă peste măsură, stres… Există numeroase motive pentru care viaţa sexuală poate avea de suferit. Însă nu vă gândiţi că doar activitatea din dormitor este afectată. Abstinenţa poate duce la anumite probleme de sănătate.

Iată 6 probleme cu care v-aţi putea confrunta dacă nu faceţi sex un timp îndelungat, dar şi un efect benefic al abstinenţei.

Fără sex, suntem mai bolnăvicioși

… și mai nervoşi

Sexul ajută la eliberarea endorfinelor, „hormonii fericirii”. În lipsa acestora pe o perioadă mai lungă de două săptămâni, corpul se resimte şi astfel apare sentimentul de anxietate, susţin specialiștii.

Creşte riscul de cancer de prostată

Bărbaţii care nu fac sex o perioadă lungă ar trebui să acorde atenţie sporită controalelor medicale, deoarece glanda prostată poate avea de suferit de pe urma abstinenţei.

Bărbaţii care fac sex regulat beneficiază de protecţie suplimentară împotriva afecţiunilor prostatei, pentru că ejacularea ajută la înlăturarea substanţelor cu potenţial nociv din spermă, protejând astfel prostata, se arată într-un raport al Asociaţiei Americane de Urologie.

Răcim mai des dacă nu facem sex

Sex mai rar, răceli mai dese! Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Pennsylvania, care au descoperit că sexul practicat regulat întăreşte sistemul imunitar.

Voluntarii care făcuseră sex o dată sau de două ori pe săptămână prezentau niveluri mai crescute de imunoglobulina A (IgA) în comparaţie cu cei care făceau sex mai rar. Imunoglobulina A este prima linie de apărare a organismului în faţa virusurilor care cauzează răceala şi gripa, spun savanții.

Lipsa sexului poate cauza disfuncţii erectile

Use it or lose it – foloseşte-l sau îl vei pierde! Cam aşa poate fi rezumată situaţia…

Dacă penisul nu îşi îndeplineşte misiunea cu care a fost „înzestrat”, acesta îşi va pierde vigoarea, deoarece este un muşchi şi, ca orice muşchi, acesta trebuie antrenat.

Cu alte cuvinte, disfuncţiile erectile pândesc la uşa celor care nu prea fac sex.

Cine face rar sex e mai deprimat și mai gelos

Creşte riscul de gelozie şi scade stima de sine

Pe măsură ce sexul devine o „sărbătoare”, o activitate celebrată o dată sau de două ori pe an, s-ar putea să vă simţiţi din ce în ce mai nesiguri în privinţa relaţiei de cuplu.

Certurile, frustrările, neîncrederea în sine şi sentimentul de neatractivitate şi de vină şi-ar putea face loc cu uşurinţă în viaţa voastră dacă nu faceţi sex cu persoana iubită o perioadă îndelungată, susţine doctorul Les Parrot, psiholog şi autor al cărţii Saving your marriage before it starts.

De asemenea, abstinenţa poate creşte riscul de gelozie şi de teamă că partenerul ar putea călca strâmb, adaugă specialistul.

Suntem mai deprimaţi fără sex

Chiar dacă daţi vina pe orele lungi de muncă, pe grijile financiare sau pe cine ştie ce alte motive, se pare că depresia poate fi cauzată, ei bine, şi de lipsa de sex, arată un studiu publicat în revista Behaviour.

Însă nu doar sexul (sau, mai bine spus, lipsa lui) se face vinovat de stările de tristeţe accentuată, ci și actul final al acestuia, adică orgasmul/ejacularea (din nou, lipsa acesteia).

Potrivit cercetătorilor, unele substanţe din materialul seminal, cum ar fi melatonina, serotonina şi oxitocina, au capacitatea de a îmbunătăţi starea de spirit a femeilor.

Efectul pozitiv al abstinenței – scade riscul de infecţii urinare

Aproape 80% din cazurile de infecţii ale tractului urinar apar la mai puţin de 24 de ore de la ultimul contact sexual. În timpul sexului, bacteriile din vagin îşi croiesc drum în uretră, unde se pot multiplica, favorizând apariţia infecţiilor.

Aşadar, partea bună a abstinenţei este că riscul de infecţii urinare scade semnificativ.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: