Câte calorii are guma de mestecat

Fie că mesteci gumă de plictiseală ori pentru reîmprospătarea respiraţiei, caloriile nu ţin seama de context. Chiar aşa, tu ştii câte calorii are guma de mestecat?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Câte calorii are guma de mestecat

Recunoaşte, şi tu îţi cauţi prin buzunare, măcar o dată pe zi, o gumă de mestecat, pentru a masca respiraţia care nu mai este la fel de fresh ca la primele ore ale dimineţii!

Fie că mesteci gumă de plictiseală, pentru reîmprospătarea respiraţiei ori pentru a ţine în frâu pofta de dulce, caloriile nu ţin seama de context şi se acumulează pe nesimţite.

Chiar aşa, tu ştii câte calorii are guma de mestecat?

Potrivit metro.co.uk, o gumă de mestecat sub formă de lamă conţine între 2 şi 5 calorii. Dacă mesteci câte două pe zi, atunci vei ajunge la finalul anului la un total de 1.344-3.360 de calorii provenite numai din guma de mestecat.

Însă nu e rost de panică, pentru că mestecatul de gumă arde calorii, chiar mai multe decât introduci în organism, sunt de părere oamenii de ştiinţă de la Clinica Mayo.

Câte calorii arzi când mesteci gumă

11 pe oră – s-ar putea să nu te satisfacă acest răspuns, dar, dacă mesteci gumă timp de 4 ore, la finalul zilei vei fi pierdut în jur de 308 calorii. Privind în perspectivă, asta înseamnă 1.232 de calorii pierdute pe lună şi aproape 15.000 într-un an.

Atenţie! Vorbim despre sortimentele de gumă de mestecat fără zahăr. Cele cu zahăr au cu până la 5 calorii mai mult decât cele sugar free, aşadar se adună cam 6.720 de calorii ingerate într-un an.

Este sănătos să mesteci gumă?

Potrivit unei cercetări publicate în jurnalul Plos One, guma de mestecat fără zahăr nu este nocivă pentru dantură. Ba mai mult, aceasta este chiar indicată, deoarece poate îndepărta până la 100 de milioane de bacterii din cavitatea orală, în doar 10 minute. Însă nu e recomandat să mesteci aceeaşi gumă mai mult de 10 minute, pentru că se poate întâmpla exact opusul: dantura are de suferit.

O altă bilă albă pentru iubitorii de gumă de mestecat: se pare că sunt consideraţi mai sexi, poate şi pentru că guma de mestecat denotă ideea de respiraţie proaspătă.

Iată, aşadar, cum te ajută guma de mestecat să arzi calorii şi să îţi găseşti iubirea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”