Cea mai fit bunică din lume

Multe persoane încearcă să înceapă un stil de viaţă sănătos în fiecare săptămână timp de ani de zile. Dacă încă amâni această decizie, atunci fă cunoştiinţă cu Ernestine Shepherd din Baltimore, una dintre cele mai în vârstă femei bodybuilder din lume.
  • Publicat:

Multe persoane încearcă să înceapă un stil de viaţă sănătos în fiecare săptămână timp de ani de zile. Dacă încă amâni această decizie, atunci fă cunoştiinţă cu Ernestine Shepherd din Baltimore, una dintre cele mai în vârstă femei bodybuilder din lume. Aceasta şi-a aniversat vârsta de 80 de ani săptămâna trecută, dar încă ia parte la competiţii şi maratoane, iar silueta ei  este de invidiat.

Ernestine a dezvăluit că o mare parte din viaţa sa nu a fost o persoană activă şi că nu i-au plăcut exerciţiile fizice. A început să intre în formă abia la vârsta de 56 de ani, alături de sora sa. Cele două au devenit mari fane aerobic şi au început să ia parte la competiţii sportive. În 2010, Ernestine Shepherd a intrat în Cartea Recordurilor (Guiness World Records)  cu titlul „Cea mai vârstnică femeie culturistă din lume”.

Ernestine îşi începe fiecare zi la ora 3 dimineaţa, când meditează, apoi aleargă 16 km zilnic. La ora 8 dimineaţa începe programul de antrenament şi nu se culcă mai târziu de ora 10 seara.

Gătitul pentru întreaga familie îi revine soţului său, Colin, cu care este căsătorită de 60 de ani. Alimentele principale din dieta sa sunt: orezul, pieptul de pui, castanet, cereal integrale, ouă şi multă apă!

Ernestine consideră că oamenii pot începe să aibă grijă de corpul lor la orice vârstă. Cea mai dificilă parte este să-ţi găseşti motivaţia în fiecare zi pentru a avea grijă de tine.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”