7 superalimente pentru un abdomen plat

Dacă abdomenul tău se încăpăţânează să fie un pic umflat sau dacă vrei să scapi de senzaţia de balonare nu trebuie să apelezi la postul negru.
  • Publicat:

Dacă abdomenul tău se încăpăţânează să fie un pic umflat sau dacă vrei să scapi de senzaţia de balonare nu trebuie să apelezi la postul negru. Mai degrabă încearcă să faci nişte schimbări alimentare, să-ţi alegi gustările cu mai multă atenţie, să reduci poftele neaşteptat la ore târzii şi să eviţi retenţia de apă.

Nimic nu completează o dietă echilibrată mai bine ca mişcarea, aşa că poţi oricând să faci exerciţii uşoare în timp ce te bucuri de aceste super-alimente!

Ce poţi mânca pentru a un abdomen plat şi de invidiat?

Fulgi de ovăz

Terciul de ovăz poate deveni noul tău mic dejun preferat. Ovăzul este o sursă excelentă de fibre şi conţine mulţi antioxidanţi. Pe lângă faptul că te ajută să ţii sub control valorile glicemiei şi ale colesterolului, un bol de ovăz dimineaţa îţi va oferi energie din plin, dar şi o senzaţie de saţietate. Asta înseamnă că vei avea mai puţin tendinţa să ciuguleşti ceva înainte de prânz. Ovăzul conţine fibre solubile, care reduc grăsimea abdominală cu 3,7% pe o perioadă de cinci ani.

Usturoi

O floră intestinală sănătoasă este un element esenţial pentru un abdomen plat, iar usturoiul conţine alicina,  un compus chimic care acţionează ca antibiotic natural. În momentul în care este digerată, alicina crează un compus capabil să distrugă multe bacterii dăunătoare care pot cauza balonare şi gaze excesive în tractul digestiv. Este interesant de ştiut că alicina se formează doar atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit. Alicina nu este bună doar pentru flora intestinală, ci întăreşte sistemul imunitar şi previne răcelile. 

Oţet de mere

Oţetul de mere te scapă de toxine şi de retenţia de apă, ceea ce îl face alegerea perfectă pentru a scăpa de balonare. Oţetul de mere scade nivelul glicemiei şi al insulinei şi a fost asociat cu pierderea în greutate. Oţetul de mere are în compoziţia sa o cantitate mare de acid acetic. S-a demonstrat că acidul acetic diminuează apetitul şi reduce retenţia de apă. Alte studii au scos la iveală faptul că substanţele active din oţetul de mere sunt capabile să topească grăsimea. Poţi scăpa de câţiva centimetri din talie dacă bei 15 sau 30 de ml de oţet de mere zilnic. (Încearcă aceste băuturi pe bază de oţete de mere!)

Sparanghel

Sparanghelul conţine multe vitamine şi face minuni pentru abdomenul tău, datorită cantităţii mare de potasiu, care menţine echilibrul lichidelor în organism. Sparanghelul este o importantă sursă de zinc, perfect pentru un ten mai curat. Sparanghelul este o sursă bună de prebiotice, care sprijină bacteriile bune pentru menţinerea echilibrului în sistemul digestiv. Sparanghelul este o legumă de lux plină de fibre (este supranumit şi leguma regilor!), importante pentru o digestie mai bună şi cu foarte puţin calorii – ceea ce îl face gustarea perfectă!

Feniculul este un ajutor excelent pentru digestie datorită conţinutului ridicat de fibre, vitamine, mangan şi potasiu. Un compus activ din seminţele de fenicul, fenchone, relaxează muşchii, calmează durerile de stomac, îmbunătăţeşte digestia şi calmează crampele musculare

Ghimbir

Ghimbirul conţine o enzimă numită zingibain, care ajută proteine digestive, ceea ce îl face un ajutor digestiv excelent. Ghimbirul conţine gingerol care uşurează inflamaţia, reglează glicemia şi colesterolul şi reduce nivelul de cortizol. Nivelul ridicat de cortizol poate creşte grăsimea abdominală şi luarea în greutate. (Ceaiul de ghimbir are propietăţi digestive şi antistres dovedite!)

Ardei iute

Ai nevoie de încă un super – aliment pentru un abdomen plat? Ardeiul iute nu doar adaugă aromă şi gust mâncării, ci şi sprijină metabolismum prin stimularea termogenezei, abilitatea de arde grăsimi, şi implicit calorii în exces. Extractul de Capsicum din ardeiul iute ajută la stabilizarea glicemiei şi a colesterolului şi are propietăţi antiinflamatorii. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”