10 lucruri pe care bărbaţii ar trebui să le facă în fiecare zi

Cu toţii ştim regulile de bază – fă mai multă mişcare, consumă numai legume, uită de alcool sau de bacon – dar ce altceva ar trebui să faci în fiecare zi pentru o viaţă mai bună şi mai sănătoasă? Oamenii de ştiinţă s-ar putea să aibă răspunsul corect!
  • Publicat:
10 lucruri pe care bărbaţii ar trebui să le facă în fiecare zi

Cu toţii ştim regulile de bază – fă mai multă mişcare, consumă numai legume, uită de alcool sau de bacon – dar ce altceva ar trebui să faci în fiecare zi pentru o viaţă mai  bună şi mai sănătoasă?  Oamenii de ştiinţă s-ar putea să aibă răspunsul corect!

1. Dă o şansă jocurilor video

Ţi-ai dorit întotdeauna să fii mai inteligent? Potrivit studiilor conduse de neurologul american Richard Haier jocurile video ar putea fi soluţia. O consecinţă benefică a jocurilor video este dezvoltarea capacităţii de proiectare şi găsirea unor soluţii la probleme aparent imposibil de rezolvat.  De fapt, sarcinile noi şi adaptarea au o influenţă mare în procesul de învăţare şi fac creierul mai eficient. Persoanele care joacă jocuri video iau decizii cu 25% mai repede decât majoritatea oamenilor.

2. Fă exerciţii pentru întărirea muşchilor pelvieni

Aceste exerciţii nu sunt doar pentru femei, să ştii. Mai mult, exerciţiile Kegel ţi-ar putea salva viaţa, în fine, cel puţin viaţa sexuală. Prin exerciţiile Kegel are loc o reeducare a musculaturii perineale având efecte terapeutice (afecţiuni medicale sau afecţiuni psihosexologice) sau de îmbunătăţire a unor aspecte ale vieţii sexuale.

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au testat bărbaţi care diagonsticaţi cu disfuncţii erectile care au efectuat acest tip de exerciţii. În trei luni 40% dintre aceştia şi-au recăpătat funcţia erectilă. Pentru a afla mai multe, urmăreşte aceste clip.

3. Fii atent cum strângi mâna

Se spune că o simplă strângere de mâini poate dezvălui multe lucruri – şi se pare că această idee este adevărată. A fost dovedită ştiinţific.

Un studiu idn 2012 al cercetătorilor de la Universitatea Illinois a descoperit să interacţiunile sociale precedate de o strângere de mână erau considerate mai plăcute. Strângerea de mână activează o zonă din creier responsabilă de emoţiile plăcute şi entuziasm. Astfel s-ar putea explica de ce jucătorii de la Tottenham Hotspur sunt obligaţi să dea mâna una cu altul la începutul fiecărei sesiuni de antrenament. Încearcă să foloseşti această tehnică simplă la locul de muncă şi s-ar putea să observi o îmbunătăţirea a  performanţelor.

4. Poartă ceva roşu 

Un studiu din 2010 condus de cercetători din Marea Britanie, Germania, China şi Statele Unite ale Americii a dovedit că această culoare te face mai atrăgător pentru femei. Culoarea este de mult timp una simbolică, fiind un indicator al statutului social şi dominaţa masculului pentru multe specii de animale. Mai simplu spus, culoarea roşie ar trebui privită ca un aliat (aminteşte-ţi asta mai ales atunci când îţi alegi cravata!)

5. Ai grijă de barba ta (dar nu scăpa de ea!)

Nu doar culoarea roşu te face mai atrăgător pentru femei, dar şi părul facia. Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea New Sounth Wales susţine că barba este un indicator puternic în ceea ce priveşte calităţile sociale şi a sexuale ale bărbaţilor – femeile au considerat bărbaţii cu barbă mai atrăgători decât cei fără barbă. În plus, aceştia au fost percepuţi ca având o stare de sănătate mai bună şi cu aptitudini de părinte mai bune.

6. Ia mai multe pauze

Nu înseamnă că tragi chiulul, ci s-a dovedit că pauzele îţi cresc de fapt productivitatea.  Doctorul Alejandro Lleras de la Universitatea din Illinois a studiud două grupuri care aveau de îndeplinit o sarcină timp de o oră şi au descoperit că subiecţii care luau mai multe pauze scurte au avut rezultate mai bune.

Studiul susţine că asemeni modului în care stimularea senzorială constantă nu mai este percepută – gândeşte-te cum nu de la un anumit punct nu mai auzi zgomotele din fundal – capacitatea creierului de a fi concentrat şi atent la un task scade.  În concluzie, dacă petreci prea mult timp făcând acelaşi lucru îţi vei pierde concentrarea. Asta nu este o scuză pentru a sta pe Facebook, ci pentru a face o scurtă plimbare!

7. Nu uita de treburile casnice

Acesta este un sfat de urmat pentru cei care vor să fie taţi buni, în special taţii care vor ca fiicele lor să se descurce bune în viaţă. Un studiu din 2014 arată că pentru a încuraja fetele să urmeze cariere de succes, bărbaţii care îşi ajută soţiile la treburile casnice au o mai mare influenţă. Implicarea bărbaţilor în treburile casnice are influenţă şi asupra satisfacţiei maritale, inclusiv asupra vieţii sexuale. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cornell a arătat că bărbaţii care se ocupau de treburi gospodăreşti, inclusiv de cele precum gătitul ori curăţenia, erau mai satisfăcuţi de viaţa lor sexuală.

8. Proteine la micul dejun

Ouă, iaurt, lapte şi chiar un pumn de fistic adăugat în shake-ul de dimineaţa ar putea fi soluţia împotriva kilogramelor nedorite.
Donald Layman, profesor de nutriţie la Universitatea din Illinois recomandă 30 de grame de proteine la mic dejun. După o noapte de somn, organismul se află într-o stare catabolică, astfel proteinele sunt alegerea perfectă pentru a te întări. De asemeane, reglează glicemia şi apetitul şi te ţin departe de poftele dinainte de prânz.

9. Fă un duş rece

Să fim sinceri – nimănui nu-i plac duşurile reci, cu toate acestea un studiu din 2008 arată că acestea previn simptomele depresiei. Contactul cu apa rece activează sistemul nervos simaptic, creşte nivelul endorfinelor şi eliberează noradrenalina – şi trimite un număr mare de impulsuri electrice de la terminaţiile nervilor către creier.  

10. Orgasmul

Ejacularea frecventă ar putea fi răspunsul pentru o sănătate mai bună. Anul trecut, Asociaţia Americană de Urologie a făcut publice rezultatele unui studiu desfăşurat pe o perioadă de 18 ani care demonstrează că bărbaţii care ejaculează de 21 de ori sau mai mult pe lună prezintă un risc cu 20% mai scăzut de a dezvolta cancer de prostată. O posibilă explicaţie este faptul că orgasmul în sine este benefic, eliberând hormoni precum oxitocina şi dehidroepiandrosteron-sulfat( DHEA – S),  asociaţi cu prevenirea altor tipuri de cancer. 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”