5 greşeli care îţi pot distruge dieta de vară

Vara este momentul perfect să începi un regim de slăbire, dar înainte trebuie să fii conştientă de câteva mici capcane care te pot împiedica să atingi greutatea dorită.
  • Publicat:
5 greşeli care îţi pot distruge dieta de vară

Vara este momentul perfect să începi un regim de slăbire, dar înainte  trebuie să fii conştientă de câteva  mici capcane care te pot împiedica să atingi greutatea dorită.

Sezonul estival se apropie cu paşi repezi şi s-ar putea să te simţi presată de apropierea vacanţei pe plajă şi de ţinutele de vară. Şi,  deşi siluetă perfectă pentru costumul de baie este o motivaţie suficient de puternică, trebuie să fii atentă la câteva greşeli care se pot strecura pe parcursul dietei. Este în regulă să faci greşeli din când în când, dar scăpate de sub control aceste mici greşeli te pot împiedica să-ţi atingi obiectivul.

Reţine aceste 5 greşeli care îţi pot distruge dieta de vara!

1. Bei prea multe calorii

Dacă îţi monitorizezi aportul de calorii nu uita că şi sucurile conţin calorii, unele dintre ele mai mult decât o masă! O masă săracă în calorii poate fi distrusă de un simplu suc sau băutură îndulcită.

Încearcă acest truc: Alege să bei apă în locul sucurilor. Nu doar te hidratează, dar ajută procesul de ardere a caloriilor şi te ajută să scapi de toxinele din corp!

2. Dietele drastice

Aceasta este o metodă la care recurg multe dintre noi, mai ales când ai un eveniment pentru care vrei să arăţi bine. Din dorinţa de a arăta bine şi de a avea mereu o siluetă impecabilă, multe persoane apelează la cea mai drastică şi periculoasă dietă de slăbit: renunţă la un număr semnificativ de calorii, până la înfometare. Deşi acest tip de diete extremiste dau rezultate, nu este recomandat să le urmezi pentru că nu îţi oferă nutrienţii de care ai nevoie. Mai mult, dietele extremist îţi pot încetini capacitatea de a pierde în greutate şi îţi pot afecta sănătatea pe termen lung.

3. Sari peste mic dejun

O altă greşeală pe care o fac mulţi oameni este să omiţe anumite mese şi micul dejun este cel mai adesea eliminate. Micul dejun este de fapt un element important în dietă pentru că în timpul nopţii metabolismul scade. Dacă sari peste mic dejun , organismal îşi setează metabolismul pe cel mai scăzut nivel, pentru a face rezerve. Dacă sari peste masa de dimineaţa te vei confrunta şi cu o senzaţie de foame constantă. Şi în astfel de momente ai cele mai multe şanse să alegi gustări  nesănătoase sau să consume prea multe calorii. Alege un mic dejun bogat în cereale, lactate, fructe şi legume. Micul dejun – Energie în 10 variante!

4. Nu te bucuri de fructele de vară

Fibrele joacă un rol important în regimul de slăbit pentru că ţine sub control apetitul. Dacă ai de gând să îţi păstrezi silueta sau să slăbeşti fructele de sezon vin în ajutorul tău. Fructe de vară precum cireşele, căpşunele, piersicile sau caisele sunt o sursă excelentă de fibre şi de vitamine. Dacă le introduce în dietă vei avea numai de câştigat. Vezi care sunt fructele şi legumele care te scapă de celulită!

5. Renunţi la dietă când mergi în vacanţă

De multe ori îţi faci griji în privinţa siluetei până când plec în vacanţă. Apoi, ca prin magie, uiţi de regulile pe care le-ai urmat cu stricteţe timp de câteva săptămâni şi te bucuri de mese bogate şi la ore târzii. Ei bine, toate aceste mese înseamnă câteva kilograme în plus acumulate pe timpul vacanţei. Sună dificil să îţi respecţi dieta şi când eşti în vacanţă, dar nu este imposibil. Încearcă să comanzi cât mai multe salate şi mâncăruri sănătoase!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”