Fanteziile sexuale în cuplu: binecuvântare sau blestem?

Orice persoană are propriile fantezii legate de viaţa sexuală. Dacă acestea rămân doar în imaginaţie sau sunt puse în practică, depinde de individ.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fanteziile sexuale în cuplu: binecuvântare sau blestem?

Orice persoană are propriile fantezii legate de viaţa sexuală. Dacă acestea rămân doar în imaginaţie sau sunt puse în practică, depinde de individ.

În viaţă de cuplu, de cele mai multe ori, fanteziile rămân în stare latentă în subconştient, din cauza anumitor temeri. Iar temerile pot fi următoarele: poţi fi considerat nebun, exagerat, sau având un caracter mizer, de către un partener mai conservator. De exemplu, o femeie poate fi considerată uşuratică, iar un bărbat poate fi considerat nebun.

Din nefericire pentru cuplurile care nu găsesc o formă prin care să vorbească despre propriile fantezii sexuale, acestea ajung să fie trăite în afara cuplului, cu alte persoane.

Dar să vedem care sunt principalele fantezii:

1.  Sexul în trei.

2. Sexul cu un coleg sau un străin.

3. Sexul cu o persoană de acelaşi sex.

4. Jucăriile sexuale, filmele erotice, sexul brutal, limbajul colorat, poziţii inedite, filmatul actului sexual.

5. Schimbul de parteneri.

Oricare ar fi fanteziile vostre, este bine să învăţaţi să vorbiţi despre ele în cuplu. Trebuie doar să găsiţi momentul potrivit, sau de ce nu, să creaţi acest moment. Sexualitatea este foarte importantă, din punct de vedere al sănătăţii fizice şi psihice, dar şi a stimei de sine. Sexul de calitate, vă ajută să vă încărcaţi sau să va descărcaţi, vaămenţine tonusul psihic, putând fi un adevărat medicament.

În cazul în care, consideraţi că fanteziile voastre sunt exagerate, apelaţi la ajutorul unui psiholog. Este foarte posibil, în spatele unor fantezii, să se ascundă tulburări de personalitate ce se pot agrava.

Dacă consideraţi că aveţi fantezii “normale”, dar nu găsiţi o cale de a comunica cu partenerul pe această temă, din nou, soluţia o reprezintă psihologul. Alături de acesta puteţi învaţă cum să comunicaţi corect ceea ce va doriţi, fără să vă vulnerabilizaţi partenerul.

Factori ce pot crea fantezii anormale: alcoolul, filmele erotice, prietenii cu probleme psihologice, anumite medicamente, drogurile. Aceştia pot ajuta oricând la dezvoltarea unei patologii psihologice sau psihiatrice, fără să vă daţi seama.

O regulă de aur în cuplu spune: în cuplu este permisă orice fantezie, asupra căreia au căzut ambii parteneri de acord. Numai să aveţi grijă, să nu fiţi influenţaţi de factorii enunţaţi mai sus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Psihoterapeut & Coach Constantin Cornea
Oferă consultaţii pentru: psihoterapie şi consiliere pentru copii, adulţi, de grup, de familie, psihoterapie pentru depresie, anxietate, tulburare bipolară, tulburări de personalitate, tulburări alimentare, tulburări de natură sexuală, tulburări ale somnului, atacuri de panică. A susţinut ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”