CEL MAI BUN tratament pentru cancerul de piele agresiv. Are 99% rată de VINDECARE!

Tehnica Mohs este cea mai eficientă procedură minim invazivă pentru excizia unei tumori la nivelul pielii.
CEL MAI BUN tratament pentru cancerul de piele agresiv. Are 99% rată de VINDECARE!
Foto: Shutterstock

Într-o lume tot mai sedusă de mirajul tratamentelor naturiste, medicii dermatologi trag semnale de alarmă serioase în privinţa riscurilor la care se expun persoanele care apelează la tot felul de leacuri pentru leziunile de piele. Şi nu, nu sunt toate coşuri sau negi. Unele sunt cancere în toată regula, neglijate cu lunile pentru că nu dau semne!

Nu vă lăsați păcăliți de produsele naturiste care promit vindecarea

Medicii dermatologi atrag atenţia pacienţilor să nu se lase păcăliţi de termenul „bio, natural” în ceea ce priveşte unguentele şi cremele pentru piele, vândute în magazinele cu produse naturiste.

Indiferent de ceea ce conţin, nu au studii ştiinţifice, nu au nicio validare din partea lumii medicale şi sunt periculoase pentru că din cauza lor pacienţii amână mult momentul terapiilor care pot trata cancerul de piele şi pot prelungi substanţial viaţa.

Majoritatea tumorilor depistate la timp sunt vindecabile

„Dacă tumora ar fi dureroasă, probabil pacientii s-ar prezenta din timp la medic. Dar, din păcate, nici când rămân fără nas nu acuză dureri! În faze avansate, tumorile sunt fie gigante, sângerânde, fie ulcerate, mutilante.

De murit, se moare însă din cauza metastazelor în alte organe. Decesul e lent şi chinuitor şi e păcat să se ajungă aici când majoritatea tumorilor depistate la timp sunt vindecabile prin operaţie”, avertizează medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Tehnica Mohs în cancerul de piele

„Primul pas este diagnosticul corect care se stabileşte prin biopsie. Operaţia pentru îndepărtarea tumorii este esenţială. Alte mijloace de tratament ca electrodesicarea, crioterapia, radioterapia, imunoterapia se aplică în unele situaţii particulare şi, de multe ori, completează intervenţia iniţială.

Se tratează diferit tumorile recidivante, cele metastatice, tumorile întinse inoperabile sau cele la persoane vârstnice ori imunosupresate”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer, care se confruntă în fiecare zi cu cazuri foarte grave.

Cea mai eficientă metodă pentru eliminarea cancerului de piele, în opinia experților, este microchirurgia Mohs.

Tehnica Mohs constă în îndepărtarea rând pe rând a straturilor cutanate afectate de cancer, până când nu rămâne decât ţesutul sănătos.

„Această metodă permite verificarea extinderii tumorale în timpul intervenţiei: laboratorul ghidează chirurgul dermatolog în timpul operaţiei, cartografiind rădăcinile tumorii până la marginea lor. În felul acesta, se conservă ţesutul sănătos, este îndepărtat tot ţesutul bolnav şi doar el.

Oferă 99% rată de vindecare, cea mai înaltă faţă de toate celelalte mijloace terapeutice, şi se poate aplica mai multor tipuri de cancere cutanate. Metoda este foarte importantă pentru tumorile feţei şi scalpului unde trebuie să te descurci pe arii foarte mici şi dificile, cum sunt pleoapele, buzele, urechile sau nasul”, explică dr. Mihaela Leventer.

La ora actuală, 2-3 milioane de oameni se îmbolnăvesc anual de cancer de piele, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Unul din 3 cancere diagnosticate este situat la nivelul pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Mihaela Leventer - Medic primar dermatolog
Dr. Mihaela Leventer este unul dintre cei mai cunoscuți dermatologi din țara noastră, având peste 5.000 de consultaţii, 2.000 de intervenții de dermatochirurgie, 10.000 de mici intervenţii și peste 300 de intervenţii de microchirurgie Mohs, anuale. Doctor în medicină din 2005, dr. Mihaela ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”