Revitalizează-ţi părul acum! CSID a încercat!

Ce faci când părul tău nu mai arată bine? Îl speli, aplici câteva produse de îngrijire şi de styling şi tot nu eşti mulţumită de rezultat?
  • Publicat:
Revitalizează-ţi părul acum! CSID a încercat!

Ce faci când părul tău nu mai arată bine? Îl speli, aplici câteva produse de îngrijire şi de styling şi tot nu eşti mulţumită de rezultat?

Probabil mergi la coafor şi-i ceri stilistului un nou look. O nouă tunsoare, o altă culoare sau doar o coafură, dar după câteva zile constaţi că părul tău tot nu arată bine. Atunci e clar, este timpul unui tratament serios de revitalizare a părului!

Aşa am păţit şi eu la începutul acestei veri. Am părul lung, îl vopsesc pe toată lungimea cam de 4 ori pe an, deci fără să exagerez şi am acasă un întreg arsenal de produse cosmetice pentru îngrijire.

De-a lungul timpului am testat şi folosit o mulţime de produse numai din dorinţa de a-i oferi părului meu cea mai bună îngrijire posibilă, deci îmi cunosc părul şi îl îngrijesc constant cu tot ce-i trebuie, dar iată că tot am ajuns într-un impas.

Nu poţi purta părul liber dacă este tern, uscat, fără strălucire, căci indiferent de coafură nu va arăta bine. Astfel m-am gândit să-i aplic un tratament mai serios şi m-am decis să apelez la unul din acele tratamente profesionale pe care le-am văzut deseori în saloanele de coafură, dar nu le-am încercat până acum.

Ştiam că stiliştii au la dispoziţie o serie de produse profesionale destinate strict utilizării în saloanele de coafură, produse care de regulă nu se vând pentru folosire acasă, deoarece necesită o pregătire suplimentară pentru a ştii cum să le foloseşti, dar până acum nu m-am interesat să aflu dacă îmi pot fi benefice. Evident am căutat sfatul unui expert, iar astfel am ajuns la Arabella Saulig, stilistul Wella Professional Top Team şi trainer cu mulţi ani de experienţă în domeniul îngrijirii părului.

După o rapidă diagnoză a podoabei mele capilare Arabella a decis să-mi aplice un tratament intensiv, personalizat, folosind gama SP (System Professional). Am înţeles că părul meu avea urgentă nevoie de o revitalizare, deşi a trecut ceva timp de la ultima vopsire, aceasta afectează părul pe termen lung, în plus căldura specifică verii deshidratează inclusiv podoaba capilară. Infuziile reprezintă secretul din spatele tratamentelor intense System Professional.

Infuziile sunt de mai multe feluri: în funcţie de problemele părului stilistul le poate combina cu alte emulsii, soluţii sau măşti pentru a obţine o îngrijire eficientă şi concentrată a părului. Practic îţi prepară un tratament personalizat nevoilor părului tău.

Soluţii optime

Pentru că sunt o fire curioasă, dar şi puţin obsedată când vine vorba de produsele pentru îngrijirea părului, am vrut să ştiu care sunt principalele tipuri de infuzii de care teoretic aş putea beneficia la nevoie. Iată-le pe scurt: infuzie pentru repararea părului degradat, de protecţia culorii, cu extract de caşmir şi cheratină hidrolizată pentru netezirea firelor rebele rezultând un păr super mătăsos, infuzie fortifiantă pentru părul fin care are nevoie de volum sau pentru hidratare intensivă.

Produsul pe care mi l-a aplicat mie, Hydrate Infusion, conţine substanţe active de hidratare intensivă asigurând şi o protecţie împotriva uscării. Astfel glicerina reglează nivelul de hidratare fiind agentul principal de hidratare, D-Panthenolul hidratează şi protejează părul împotriva uscării, iar glucoza şi fructoza ajută la reţinerea umidităţii în păr.

Având părul vopsit roşcat, o culoare dificilă, care se ştie că rezistă greu, dar şi cu şuviţe decolorate este normal să ajungă foarte deshidratat. Rolul emulsiei este de neutralizare a reziduurilor alcaline şi de peroxid din păr, prevenind oxidarea ulterioară a părului, adică stabilizează rezultatul colorării. În plus, oferă o strălucire intensă a părului un timp mai îndelungat. Astfel, o vopsire a părului făcută de un profesionist rezistă mult mai bine decât cea realizată acasă.

Pentru refacerea cheratinei părului Arabella a apelat la un produs inovator, SP Liquid Hair care pătrunde în firul de păr şi datorită aminoacizilor esenţiali şi keratinei hidrolizate ajută la reconstruirea acestuia, oferindu-i mai multă rezistenţă, hidratare şi vitalitate.

Am înţeles că acesta este cel mai concentrat produs pentru repararea părului pe care mi-l poate recomanda, fiind util pentru părul suprasolicitat şi agresat atât chimic cât şi mecanic. Urmărind-o cum îl aplica cu pipeta pe părul meu m-am simţit ca fiind la un ”doctor pentru păr”.

Sănătate pentru păr

Proteinele reprezintă una dintre principalele componente care alcătuiesc părul, iar cheratina este cea mai importantă proteină din structura firului de păr, fiind formată din particule foarte mici, denumite aminoacizi. Aminoacizii din păr sunt foarte sensibili şi pot fi deterioraţi cu uşurinţă de diverşi factori precum aportul excesiv de căldură şi radiaţiile UV sau tratamentele chimice realizate necorespunzător.

Prezenţa aminoacizilor este diferită de la o structură de păr la alta. De aceea, părul este expus degradării şi sensibilizării în mod diferit. Aplicând tratamentul ce conţine Alanina şi Histidina, aminoacizi care fac parte din structura moleculară a firului de păr împreună cu un agent de hidratare, ca Pantenolul, se poate stimula reconstruirea cheratinei părului, oferindu-i mai multă rezistenţă şi vitalitate.

Efectul acestui tratament de regenerare a părului ar trebui să dureze în cazul meu până la cinci săptămâni. Când am plecat de la salonul unde l-am experimentat aveam un păr întradevăr revitalizat, mătăsos la atingere şi reîmprospătat la culoare, deşi nu fusese revopsit. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”