Asasinii pasiunii. Sau cum să scapi de sabotorii sexului!

Trăim într-o societate care ne bombardează cu informaţii despre sex. Dintre acestea, puţine sunt corecte şi utile. Majoritatea ne generează false speranţe, ne bulversează ideile sau ne declanşează sentimente de vinovăţie ori de ruşine în legătură cu pulsiuni sexuale perfect normale.
  • Publicat:
Asasinii pasiunii. Sau cum să scapi de sabotorii sexului!

Trăim într-o societate care ne bombardează cu informaţii despre sex. Dintre acestea, puţine sunt corecte şi utile. Majoritatea ne generează false speranţe, ne bulversează ideile sau ne declanşează sentimente de vinovăţie ori de ruşine în legătură cu pulsiuni sexuale perfect normale.

Calităţile tale în pat sunt influenţate în primul rând de mesajele pe care le transmite creierul. Nu te-ai născut cu o anumită atitudine faţă de sex, dar ai dobândit-o. Ţi-a fost transmisă de către părinţi, ţi-au întipărit-o în minte profesorii şi preoţii, ţi-a fost scrijelită în inimă de către prieteni şi persoanele iubite şi ţi-a fost impusă de media.

În permanenţă, de-a lungul vieţii, aceste forţe ne modelează felul în care percepem sexul. În cartea “Doctor Sex” autoarea, Tracey Cox, îţi vorbeşte despre persoanele care ţi-ar putea influenţa viaţa sexuală şi discută felul în care trebuie acţionat pentru a te elibera de “credinţele păguboase”. Şi dacă urmarea este revoluţionarea radicală a vieţii sexuale, nu crezi că merită efortul?

Cei patru mari sabotori ai sexului
Foştii.
Mulţi dintre foştii iubiţi nu pleacă doar cu fotografiile şi cu jumătate din colecţia de DVD-uri, ci îţi modifică pentru totdeauna comportamentul sexual şi felul în care îţi percepi trupul. Uneori, e bine să se întâmple aşa.

Dar dacă fostul iubit ţi-a criticat permanent performanţele sexuale sau felul în care arăţi, atunci este posibil ca tu să nu reuşeşti să te apreciezi corect. De aceea, este indicat să uiţi toate lucrurile pe care acesta ţi le-a spus şi să te redescoperi pe tine, în adevăratul sens al cuvântului!

Vedetele TV preferate. Chiar dacă, raţional, ştii că viaţa reală nu are legătură cu vedetele din telenovele sau filme romantice, pe măsură ce le vizionezi, subconştientul sfârşeşte prin a considera că aceea este realitatea şi începi să te îndoieşti de calitatea propriei vieţi sexuale şi să te temi că nu corespunzi acelor standarde.

De aceea, TREBUIE să ţii minte: nimeni nu corespunde, nici măcar actorul sau actriţa care interpretează acel rol. Sexul de la TV nu este sex real, nici măcar pe departe!

Prietenii. Prietenii de încredere şi care au cunoştinţe despre sex pot fi surse preţioase de la care se poate afla dacă un anumit lucru este “normal” sau nu. Dar, atenţie, nu trebuie să uiţi că s-ar putea ca şi ei să prezinte o versiune puţin modificată a adevărului.

Cercetările au demonstrat că, la început, oamenii au tendinţa de a supraevalua aspectele pozitive ale vieţii lor sexuale, pentru a se pune într-o lumină favorabilă.

Familia. Influenţa părinţilor asupra felului în care priveşti sexul este atât de importantă, încât astăzi, ca adult, fiecare duce în dormitor o bună parte din ceea ce părinţii le-au indus, chiar şi inconştient. Moştenirea genetică îţi influenţează personalitatea, relaţiile cu ceilalţi şi… pofta de sex!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân