7 secrete de frumuseţe din pliculeţele de ceai

Dr. Oz a descoperit numeroase alte beneficii ale pliculeţelor de ceai şi le împărtăşeşte şi cu noi!
  • Publicat:
7 secrete de frumuseţe din pliculeţele de ceai

Ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi, mai ales în sezonul rece. Să recunoaştem. Ce poate fi mai plăcut decât o cană de ceai fierbinte într-o zi răcoroasă? Şi dacă pui în ecuaţie şi faptul că are numeroase beneficii pentru sănătate, te scapă de răceală şi ajută la buna digestie organismului, un pliculeţ de ceai poate să devină într-o clipă cel mai de nădejde ajutor din bucătărie!

Dar pliculeţele de ceai nu sunt benefice doar atunci când sunt consumate în infuzie, ca o băutură. Dr. Oz a descoperit numeroase alte beneficii ale pliculeţelor de ceai şi le împărtăşeşte şi cu noi!

Calmează roşeaţa şi inflamaţia din urma muşcăturilor de insecte!

Dacă ai fost înţepată sau muşcată de o insectă, ia un pliculeţ de ceai folosit şi pune-l în congelator timp de 5 minute. Aplică-l apoi pe zona afectată. Roşeaţa, mâncărimea şi inflamaţia vor fi calmate imediat!

Tratament anti-îmbătrânire

Aruncă câteva pliculeţe de ceai verde sau negru într-o oală cu apă fierbinte. Pune-ţi un prosop peste cap şi stai la abur câteva minute. Datorită cantităţilor mari de antioxidanţi din ceaiul negru sau verde, pielea ta va fi mai strălucitoare şi mai curată ca oricând!

Odorizant pentru covoare

Deschide câteva pliculeţe de ceai de lavandă şi aplică frunzele pe covor. Lasă-le să acţioneze timp de 10 minute şi apoi aspiră covorul. Nu numai că întreaga ta casă va avea un miros plăcut şi proaspăt, dar este dovedit şi faptul că aroma de lavandă este o bună armă împotriva stresului.

Carne fragedă instant!

Ia frunzele din aproximativ opt pliculeţe de ceai negru şi lasă-le să se usuce. Pune-le apoi într-un vas cu apă fierbinte timp de 10 minute. Strecoară ceaiul obţinut şi toarnă-l peste friptură, lasă carnea la marinat peste noapte şi pune-o la cuptor a doua zi. Vei obţine cea mai bună friptură pe care ai gustat-o vreodată!

Ochi odihniţi şi lipsiţi de cearcăne

Cu siguranţă ştii deja acest truc, dar vreau totuşi să îţi amintesc că două pliculeţe de ceai înmuiate în apă cu gheaţă sau ţinute în congelator timp de câteva minute înainte de aplicarea lor pe ochi te vor scăpa de cearcăne şi de senzaţia de oboseală a ochilor cât ai… clipi!

Odorizant de…mâini

Găteşti zilnic, iar ceapa şi usturoiul nu prea au cum să lipsească din majoritatea reţetelor. Dar ce te faci când invitaţii tăi apar la cină, iar mâinile tale miros puternic a usturoi şi ceapă? E simplu, dă o fugă înapoi la bucătărie, ia câteva pliculeţe de ceai şi freacă-ţi mâinile cu ele timp de câteva secunde. Vei scăpa instant de mirosul de mâncare!

Împrospătează-ţi pantofii!

Pantofii de sport pot să prindă un miros urât, mai ales după ce ai alergat 5 km în ei. Pentru a-i împrospăta rapid, pune în fiecare câteva pliculeţe de ceai. Vei scăpa de mirosul neplăcut repede şi uşor!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Colţ marocan în Bucureşti
Colţ marocan în Bucureşti
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”