Trucuri pentru a-ţi prelungi durata bronzului

Pentru a ne păstra cât mai mult timp bronzul arămiu, dr. dermatolog Ioana Silvia Simian ne-a oferit câteva sfaturi.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Multe dintre noi iubim nuanţa arămie a pielii şi am face orice pentru ca aceasta să se păstreze cât mai mult timp. Iar dacă eşti printre cele care iubesc bronzul, trebuie să ştii că există numeroase trucuri pentru a-i prelungi durata. Pentru un bronz care să dureze mai mult, unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ţii cont este hidratarea, mai ales că, atunci când îţi expui pielea la soare, aceasta este supusă razelor UV.

Pentru a ne păstra cât mai mult timp bronzul arămiu, dr. dermatolog Ioana Silvia Simian ne-a oferit câteva sfaturi.

Exfoliază-ţi pielea

Înainte de a merge la plajă, este foarte important să îţi exfoliezi pielea. Aşa te vei asigura că celulele moarte sunt îndepărtate de pe suprafaţa pielii, iar bronzul tău va avea o durată mai lungă. Pentru o exfoliere blândă şi ca la carte, dar şi pentru a avea un bronz ideal, îţi recomandăm scrub-uri de corp cu minerale.

Dacă pielea nebronzată trebuie pregătită prin exfoliere pentru soare, pielea bronzată are interzis la aşa ceva. În primul rând pentru că se irită uşor, în al doilea rând pentru că prin exfoliere îndepărtăm strat cu strat bronzul proaspăt obţinut.

Hidratarea

Un alt truc pentru ca bronzul ideal să dureze cât mai mult este hidratarea. Bineînţeles, hidratea trebuie făcută în interiorul corpului, iar pentru acest lucru îţi recomandăm să bei cât mai multe lichide, dar este foarte important să-ţi hidratezi şi pielea bronzată pentru ca nuanţa arămie să aibă o durată mai lungă.
Foloseşte loţiuni, creme şi unturi de corp pentru ca pielea să se regenereze şi pentru a evita pe cât posibil cojirea ei.

Hidrataţi celulele pielii pentru a păstra cât mai bine bronzul cu loţiuni de corp fără parfum. Loţiunile parfumate pot declanşa uşor alergii pe o piele expusă intens soarelui. Evitaţi duşurile fierbinţi care deshidratează pielea. Oricum, după o zi de soare, un duş cu apă aproape rece este un tratament excelent pentru arsura solară.

Evită expunerea exagerată la soare

Expunerea îndelungată la soare are efecte negative asupra pielii, iar bronzul va avea o durată mai scurtă din cauza cojirii pielii. Atunci când stai la soare, foloseşte produse cu protecţie atât pentru corp cât şi pentru faţă şi evită să stai la soare între orele 11:00-16:00. Dacă ai un ten uscat sau foarte uscat, îţi recomandăm ca atunci când te expui la soare să aplici crema hidratantă cu factor de protecţie.

Consumă alimente bogate în betacaroten

Consumaţi beta-caroteni. Aceştia reprezintă un pigment roşu-portocaliu (cunoscut că intensifică bronzul) care se regăseşte în morcovi, roşii, cartofi, mango şi caise.

Nu folosiţi loţiuni şi pilule care promit că intensifică bronzul

Acestea au la baza tirozinaza si derivati ai acesteia care pot fi periculoşi.  În schimb, cremele autobronzante sunt sigure pentru piele şi pot completa bronzul. Chiar dacă optați pentru unele cu factor de protecţie, nu renuntaţi şi la crema voastră de protecţie solară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”