Carmen Brumă: „Învaţă să depăşeşti momentele dificile atunci când ţii dietă”!

Pentru că dieta este unul dintre subiectele cele mai des dezbătute printre femei, dar şi pentru că este greu să te apuci şi să te ţii de ea, Carmen Brumă propune un mic „îndreptar de comportament” pentru cei care vor să slăbească!
  • Publicat:
Carmen Brumă: „Învaţă să depăşeşti momentele dificile atunci când ţii dietă”!

Pentru că dieta este unul dintre subiectele cele mai des dezbătute printre femei, dar şi pentru că este greu să te apuci şi să te ţii de ea, Carmen Brumă propune un mic „îndreptar de comportament” pentru cei care vor să slăbească!

Cheia succesului se află la tine, iar dacă tu nu îţi doreşti şi nu îţi propui cu adevărat să dai jos câteva kilograme, nimeni şi nimic nu te va putea convinge, iar rezultatele vor întârzia, cu siguranţă, să apară!

Aşadar, iată ce te sfătuieşte Carmen Brumă!

Hotărăşte singură momentul în care vrei să începi o cură de slăbire şi începe doar atunci când eşti convinsă că o faci înainte de toate pentru tine, nu pentru iubit, soţ, Revelion, Valentine’s Day sau o rochie cu un număr mai mic. Lupta cu kilogramele este, de fapt, o luptă cu tine însăţi, iar propriul tău organism este un adversar redutabil, pe care n-ar trebui să-l subestimezi. Fă un inventar amănunţit al lucrurilor care te mulţumesc în viaţa ta şi care au drept cauza faptul că eşti supraponderal sau obez.

Nu-ţi stabili ştachete nerealiste sau idealuri imposibil de atins, în aşa fel încât, nerealizându-le, să te pomeneşti frustrată, descumpănită, deprimată şi gata să o iei de la capăt cu mâncatul haotic. Nu porni aşteptând rezultate peste noapte, pentru că ele vor veni abia în timp. Înarmează-te cu foarte multă răbdare şi perseverenţă! Fii pregătit să-ţi umpli timpul pe care altădată îl petreceai mâncând cu alte lucruri care să-ţi facă plăcere!

Consultă medicul înainte de a începe o cură de slăbire. Este recomandat să-ţi faci un set complet de analize, care îţi va oferi o imagine clară asupra stării tale de sănătate. În acest fel, nutriţionistul îţi va putea spune cum poţi adapta refimul nevoilor propriului organism şi cât de intens poate fi programul de sport pe care îl vei începe. Cu alte cuvinte, personalizează-ţi dieta!

Nu-i trata pe cei care ţin cură de slăbire ca pe nişte suferinzi şi nu le plânge de milă. Atitudinea pe care trebuie să o ai este aceea de acceptare a noului mod de viaţă ca pe o normalitate.

Dietele pot reduce grăsimea sau apa din organism, dar nu pot deveni un mod de viaţă. Nu ne învaţă cum să ne stăpânim poftele sau senzaţia de foame. Te poţi plictisi de lipsa de gust, de flexibilitate, ba chiar, după întreruperea regimului, poţi acumula mai multe kilograme decât ai avut anterior. Soluţia ar fi schimbările mici, graduale, care nu sunt atât de chinuitoare. Vei descoperii, astfel, beneficiile unui mod de viaţă activ şi sănătos!

Nu pleca niciodată la cumpărătul cu stomacul gol! Vei fi mult mai tentat să descarci tot raftul de dulciuri sau alte alimente care îngraşă în coşul tău. Fă-ţi o listă şi ocoleşte standurile „periculoase”. Nu cumpăra produse pe care nu ai voie să le mănânci doar aşa, „ca să fie în casă, în caz că vine cineva în vizită”. Într-un moment de slăbiciune, vei ceda…

Pentru a pierde în greutate, trebuie să reduci raţia alimentară, să respecţi regulile fundamentale ale nutriţiei şi să admiţi că trebuie să faci nişte sacrificii. Înainte de a începe, fixează-ţi o greutate realistă la care vrei să ajungi şi slăbeşte în etape succesive; 3-4 kilograme pe lună sunt suficiente. Acordă-ţi o perioadă de pauză de 15 zile înainte de a relua regimul.

Atenţie, însă! Pauza nu înseamnă să te îndopi cu tot ce îţi vine la îndemână, ci să mănânci sănătos şi echilibrat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”