Atenţie când cumperi îngheţată! BONUS – 4 reţete de îngheţată naturală

Fără îngheţată nu e vară! Iar vara înseamnă trupuri dezgolite, deci DIETĂ! Cum facem să împăcăm aceste două mari probleme: îngheţata şi silueta perfectă? Simplu!
  • Publicat:
Atenţie când cumperi îngheţată! BONUS - 4 reţete de îngheţată naturală

Fără îngheţată nu e vară! Iar vara înseamnă trupuri dezgolite, deci DIETĂ! Cum facem să împăcăm aceste două mari probleme: îngheţata şi silueta perfectă? Simplu!

Mâncăm ce ne place, dar cu măsură. Şi, încă un sfat preţios, ne facem timp să preparăm acasă astfel de deserturi răcoroase, pentru că în comerţ rareori vom găsi un sortiment lipsit de coloranţi, aditivi şi alte grăsimi care ne pot pune în pericol atât sănătatea cât şi greutatea.

Este sănătoasă îngheţata?

Pentru a ne face o idee despre mult iubita şi blamata îngheţată, am cerut sfatul medicului nutriţionist Luminiţa Florea, de la Centrul Provita. Iată ce părere are specialistul:

“Îngheţata este un aliment care aduce aport nutritiv complex de proteine, glucide şi lipide, dar fără un aport corespunzător de fibre. Este foarte important ca înainte de a cumpăra o îngheţată din comerţ să verificăm eticheta nutriţională pe care producătorul are obligaţia să o tipărească pe ambalajul ei (la 100 g de îngheţată se va nota conţinutul este proteine, lipide şi glucide).

Atenţie mare la diferenţa dintre conţinutul caloric exprimat la gramele de produs (îngheţata în forma ei finală pe care o consumăm este solidă) şi cel exprimat pe ml sau litru (forma lichidă, înainte de solidificare).”

Pentru ca îngheţata să fie un aliment sănătos, trebuie să aducă în organism un aport cât mai mare de proteine şi cât mai redus, dar şi echilibrat între ele, de lipide şi glucide.

Există în comerţ variante de îngheţată “diet”, care au un aport crescut de proteine şi mai redus de grăsimi sau glucide.

De asemenea, ţineţi cont că o porţie corectă se încadrează între 50-100 de grame de îngheţată, deoarece aportul caloric poate ajunge la 200-250 de calorii. Deci, cu măsură, ne-am înţeles?

Ca o alternativă mai sănătoasă la oferta comercială (aport nutritiv dezechilibrat, coloranţi, arome, îndulcitori etc.), putem să consumăm îngheţată de casă, deoarece în acest caz putem controla reţeta şi aportul de nutrienţi aduşi de aceasta.

Iată câteva reţete sănătoase de îngheţată, cu puţine calorii şi fără adaos de coloranţi.

Îngheţată de pepene galben

Îngheţată cu mango şi banane

Îngheţată de caise cu mascarpone

Îngheţată de căpşuni

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân