Pui polonez

Reteta pui polonez cu sos şi ardei iute
  • Publicat:
Pui polonez

Este o specialitate populară în Polonia, care se consumă preponderent dimineaţa.

Aveţi nevoie în primul rând de felii tari de pâine din secară. Fierbeţi bucăţile din carne de pui şi simultan tăiaţi rucola, ridichi, ardei. Preparaţi sosul acrişor din ulei de măsline sau din orice ulei presat la rece, zeama şi pulpa unei lămâi, boabe de muştar proaspăt zdrobite, sare, piper, dar şi puţină apă în care a fiert puiul. Acestea se mixează, apoi se încorporează carnea tăiată în bucăţi mici, rucola, ridichile şi, după gust, ardei proaspăt.

E posibil să faceţi această combinaţie şi cu ardei iute. După ce amestecaţi bine, puneţi câte o lingură pe fiecare felie de pâine de secară.

Este un aperitiv excelent pentru o petrecere, dar şi pentru o seară petrecută alături de prieteni, şi se prepară în cel mult 20 de minute. Reprezintă o specialitate care vă hrăneşte, iar dacă sunteţi la cura de slăbire, ar fi indicat să preferaţi ardeiul iute celui dulce.

Ardeiul iute proaspăt sau uscat creşte metabolismul bazal, adică metabolismul fiecărei celule şi vă ajută astfel să pierdeţi eficient kilogramele în plus. De altfel, ardeiul iute ar trebui folosit zilnic dacă vă doriţi o scădere ponderală cu ajutorul unei diete diversificate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Salată de boeuf cu piept de pui
Salată de boeuf cu piept de pui
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: