Reţetă Dukan – Mâncare de vinete cu usturoi şi roşii

Ingrediente: 600 gr vinete, 2 cepe, 1 kg roşii, 2 căţei de usturoi, sare, piper. Mod de preparare: vinetele se curăţă de coajă şi se taie pe lung în felii de 1 cm.
  • Publicat:
Reţetă Dukan -  Mâncare de vinete cu usturoi şi roşii

Ingrediente: 600 gr vinete, 2 cepe, 1 kg roşii, 2 căţei de usturoi, sare, piper.

Mod de preparare: vinetele se curăţă de coajă şi se taie pe lung în felii de 1 cm. Într-o tigaie unsă cu puţin ulei se rumeneşte ceapa tocată, la foc mic. Roşiile se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se adaugă peste ceapă, alături de usturoiul curăţat şi zdrobit.

Se adaugă sare şi piper şi se lasă să fiarbă acoperit timp de 30 de minute la foc moderat, apoi se pasează şi se pun din nou în tigaie. Se adaugă şi vinetele în piureul de tomate, se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 30 de minute. Se asezonează după gust.

Timp de preparare: 1 oră şi 20 de minute

Număr porţii: 4

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Legume de vară la grătar
Legume de vară la grătar
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”