Alimente care taie pofta de mâncare

  • Publicat:
Alimente care taie pofta de mâncare

Alimente care taie pofta de mâncare – iată 10 alimente care potolesc foamea, fără să aducă prejudicii siluetei.

Migdalele

Câteva migdale sunt de ajuns pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi, vitamina E şi magneziu şi, în plus, potrivit unui studiu prezentat în cadrul Obesity Society Annual Scientific Meeting, instaurează o stare de saţietate aproape imediat ce au fost consumate.

Ciorba/supa de legume

Fie că vă place ciorba, fie că preferaţi supa, atunci când e vorba despre legume fierte nu veţi da greş niciodată! Stomacul va fi plin, aportul de calorii este mic, iar porţia de sănătate este zdravănă.

Reţineţi că vitaminele din anumite legume (precum morcovii) se asimilează mult mai bine în urma preparării termice.

Ghimbirul

De sute de ani, acesta este folosit în întreaga lume pentru proprietăţile sale digestive incredibile. Adăugat în mâncare, consumat cu sushi sau pregătit în orice altă manieră, după cum vă place, ghimbirul acţionează ca un stimulent, energizant şi digestiv.

Sucurile proaspete de legume

Există o mulţime de legume pline de vitamine de care nu ne putem bucura, deoarece sunt tari (radacinoasele) sau mai puţin plăcute atunci când sunt consumate ca atare (frunzele de ţelină, cartoful etc.).

Cu toate acestea, este păcat să nu ne bucurăm de proprietăţile lor uimitoare şi de explozia de elemente nutritive sănătoase pe care ni le oferă. Preparaţi acasă sucuri proaspete din legume (puteţi adăuga şi fructe dacă vă plac) cu ajutorul unui storcător automat, veţi vedea că foamea trece imediat!

Brânza tofu

O sursă extraordinară de proteine vegetale şi antioxidanţi (isoflavone), brânza tofu nu le este rezervată doar vegetarienilor. Ajută la tăierea rapidă a senzaţiei de foame şi la energizarea organismului.

Ciocolata neagră

Ciocolata având în compoziţie un procent de cel puţin 70% cacao este perfectă atunci când vreţi să slăbiţi, iar poftele vă dau târcoale. Un pătrăţel este suficient pentru a potoli foamea (pentru că gustul amar stimulează scăderea apetitului), în plus este bogată în antioxidanţi şi alte substanţe care protejează sănătatea inimii şi stimulează digestia.

Cartofii dulci

Spre deosebire de cartofii cu care suntem noi obişnuiţi, cartofii dulci conţin un amidon special care rezistă enzimelor digestive şi datorită căruia stau mai mult în stomac, menţinându-ne sătui mai mult timp. În plus, sunt plini de vitamina A şi C.

Seminţele de in

Acest mixt sănătos de fibre solubile şi acizi graşi esenţiali este perfect pentru a-l adăuga în iaurturi, smoothie-uri, salate, sucuri etc. Datorită conţinutului de fibre, ţin foamea la distanţă câteva ore bune.

Ouăle

Potrivit specialiştilor, un singur ou fiert este de ajuns pentru a potoli foamea. Bogate în proteine de cea mai bună calitate, ouăle sunt o sursă excelentă de sănătate!

Avocado

Plin de fibre şi acizi graşi mononesaturaţi care protejează inima, avocado ne stăvileşte foamea fără a fi nevoie să-l consumăm în cantitate mare. Efectul se datorează grăsimilor pe care le conţine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”