CORTIZON NATURAL (Comprimate)

CORTIZON NATURAL este un produs recomandat pentru reducerea disconfortului datorat factorilor de natură alergică, prin normalizarea secreţiei de corticosteroizi.

DESPRE MUGURII DE COACĂZ-NEGRU

Coacăzul-negru este un arbust de 1-2 m înălţime, cultivat de aproximativ 400 de ani în Europa, mai ales în regiunea Mării Baltice.

Cercetările recente au demonstrat că mugurii vegetali constituie un remediu foarte valoros datorită compoziţiei lor bogate în fitohormoni, enzime, aminoacizi şi minerale, substanţe care conferă proprietăţi specifice ţesuturilor embrionare vegetale. Acestea au capacitatea de regenerare şi reglare a funcţiilor vitale ale celulelor, putând astfel corecta dezechilibrele energetice şi hormonale care apar la nivelul ţesuturilor şi organelor. Mugurii de coacăz-negru prezintă organotropism (acţiune ţintită pe un anumit organ) asupra glandei corticosuprarenale, având rol de reglare şi de corectare a dezechilibrelor energetice şi hormonale care apar la acest nivel. În plus, mugurii de coacăz-negru stimulează procesele de drenare şi eliminare a compuşilor toxici sau reziduali din organism. În medicina tradiţională se utilizau datorită acţiunii de tip cortizon-like, antialergică şi antiinflamatoare.

Actiuni:

Stimulează glandele corticosuprarenale, determinând creşterea secreţiei de corticosteroizi (acţiune cortizon-like, antiinflamatoare şi antialergică), diuretic, antiseptic urinar.

Contribuie la:

– reducerea disconfortului datorat factorilor de natură alergică, prin normalizarea secreţiei de corticosteroizi

– funcţionarea normală a glandelor corticosuprarenale

– menţinerea sănătăţii tractului respirator, prin relaxarea fibrelor musculare situate în jurul bronhiilor şi ameliorarea circulaţiei aerului în căile respiratorii

– menţinerea sănătăţii articulaţiilor

– detoxifierea organismului.

Indicatii:

Se utilizează ca adjuvant în: insuficienţă corticosuprarenală (boala Addison), sindroame alergice acute şi cronice, rinite şi conjunctivite alergice, astm bronşic, bronşite alergice, urticarie, dermatite alergice, boli autoimune, boli dermatologice cronice, reumatism cronic degenerativ (artroze), poliartrită reumatoidă, stări inflamatorii cronice (respiratorii, digestive, renale, tegumentare, oftalmologice, etc).

Contraindicatii:

Hipercorticism, sindrom Cushing, diabet zaharat, hipertensiune arterială severă, alergie la mugurii de coacăz-negru.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Adulţi: câte 1 comprimat de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. La nevoie se pot administra câte 2 comprimate de 4 ori pe zi, pe perioade scurte (7-10 zile). În situaţii de urgenţă, se pot lua 3 comprimate odată, după care se poate trece la modul de administrare obişnuit.

Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Copii între 7 şi 14 ani: câte ½ comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Copii sub 7 ani: cu recomandarea medicului.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente:

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; coacăz-negru (Ribes nigrum)- extract  hidroalcoolic 5:1 din muguri (450 mg); dioxid de siliciu coloidal; stearat de magneziu.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal