Capsule Circulaţie cerebrală şi memorie C32

Favorizează memorarea

Ajută circulaţia sângelui la nivel cerebral

Ingrediente/capsulă

-frunze de Ginkgo biloba (Ginkgo folium) 105 mg

-frunze de rozmarin (Rosmarini folium) 70 mg

-rizomi de obligeană (Calami rhizoma)

-extract de Bacopa monnieri standardizat în min. 10% bacozide 52,5 mg

-extract total 4:1 de saschiu (Vincae minoris herba)

-extract de frunze de maté (Ilex paraguariensis) standardizat în min. 8% cafeină.


Frunzele de Ginkgo biloba sunt folosite în medicina populară de cel puţin 5000 de ani. Au ca efect stimularea circulaţiei sanguine, astfel asigură creierului aportul necesar de oxigen şi glucoză, contribuind la optimizarea funcţiei cerebrale. Sunt eficiente în insuficienţa circulatorie cerebrală şi periferică, în stările depresive şi anxioase, precum şi în combaterea migrenelor şi tulburărilor neurosenzitive (ameţeală, zgomote în urechi); îmbunătăţesc memoria şi concentrarea.

Bacopa monnieri este folosită de peste 3000 de ani în medicina tradiţională indiană. Este o plantă adaptogenă, reduce stresul şi neliniştea. Este un excepţional neurotrofic şi tonic nervos, deoarece creşte sinteza proteică neuronală şi ajută transmiterea impulsului nervos. Este utilă pentru îmbunătăţirea capacităţii de învăţare şi concentrare, creşte atenţia, memoria şi inteligenţa. Fiind un puternic antioxidant previne îmbătrânirea celulară. Studiile clinice au evidenţiat eficienţa extractului de bacopa în tratamentul anxietăţii, depresiei, sindromului hiperkinetic cu deficit de atenţie, tulburărilor de memorie.

Maté, numit şi «Ceai de Paraguay» este un arbust originar din America de Sud. Are un conţinut bogat în catechine şi cafeină care generează acţiunea stimulentă asupra sistemului nervos, antidepresivă şi antioxidantă. Este util în oboseală fizică şi mentală, cefalee, depresie nervoasă, tulburări de memorie apărute odată cu înaintarea în vârstă.

Frunzele de rozmarin conţin ulei volatil cu aromă puternică, stimulatoare. Rozmarinul este o plantă adaptogenă, antioxidantă, prevenind îmbătrânirea celulară. Stimulează circulaţia cerebrală şi microcirculaţia, este eficient în afecţiuni neurologice, vertij, migrene, anxietate şi depresii.

Obligeana este originară din India, unde era folosită ca medicament din timpurile cele mai vechi. În Europa a fost introdusă prin secolul XIII. Este sedativă, calmantă, liniştitoare, neurotonică şi îmbunătăţeşte memoria. Este folositoare în tulburările neurovegetative (agitaţie, insomnie, panică, palpitaţii), manifestări anxios-depresive, nevroze şi în astenia psihică.

Saschiul stimulează circulaţia cerebrală, ameliorează rezistenţa neuronilor la hipoxie, stimulează metabolismul neuronal. Vincamina extrasă din saschiu măreşte debitul sanguin al capilarelor cerebrale şi stimulează oxigenarea ţesuturilor irigate, este vasodilatatoare, relaxează musculatura netedă din peretele arterelor, fiind utilă în hipertensiunea arterială. Este folosită la vârstnicii cu diverse forme de insuficienţă circulatorie cerebrală, ischemie cerebrală, după traumatisme cranio-cerebrale, sechele ale accidentelor vasculare cerebrale, tulburări circulatorii retiniene.

Efect

-stimulează circulaţia cerebrală

-tonic nervos

-anti-aterosclerotic

-calmant

-anxiolitic

-antidepresiv

-antioxidant

Recomandări

-insuficienţă circulatorie cerebrală

-sindrom vertiginos, migrene

-tulburări de memorie şi concentrare

-ateroscleroză

-depresie, anxietate, neurastenie

-suprasolicitare intelectuală

Contraindicaţii
Nu se recomandă copiilor sub 14 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine şi datorită conţinutului de cofeină din mate. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare şi interacţiuni
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Acest produs potenţează efectul barbituricelor.

Întrebuinţare
1 capsulă de 3 ori pe zi, la 2 ore după masă.

În caz de suprasolicitare intelectuală şi cefalee se administrează câte 2 capsule de 3 ori pe zi.

Durata curei: 2-3 luni, sau conform recomandării medicului. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.

Evaluarea eficienţei
*S-au administrat capsule “Circulaţie Cerebrală şi Memorie” timp de 2 luni la pacienţi cu insuficienţă circulatorie cerebrală, status post accident vascular cerebral tranzitor, tulburări de atenţie şi memorie, sindrom vertiginos.

*S-a constatat ameliorarea tulburărilor de memorie la 90% din pacienţi şi ameliorarea până la dispariţie a cefaleei, vertijului şi stării de oboseală la toţi pacienţii evaluaţi; 55% dintre aceştia au înlocuit medicaţia alopată preexistentă şi 40% au iniţiat tratamentul cu aceste capsule.

*Produsul a fost bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.

Prezentare: 60 capsule a 350 mg

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?