Despra, 10 mg / 15 mg / 20 mg, comprimate filmate

Producător: Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.
Substanță activa
Escitalopram
Clasa ATC
N06AB
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
depresie, tulburări de anxietate
Producător
Synthon Hispania S.L.
Acțiune terapeutică
antidepresive numite inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS), acţionează asupra sistemului serotoninergic din creier, crescând concentraţia de serotonină

Ce este Despra şi pentru ce se utilizează

Escitalopram aparţine unui grup de antidepresive numite inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS). Aceste medicamente acţionează asupra sistemului serotoninergic din creier, crescând concentraţia de serotonină. Tulburările sistemului serotoninergic sunt considerate un factor important în apariţia depresiei şi a tulburărilor asociate.

Despra conţine substanţa activă escitalopram şi este utilizat în tratamentul depresiei (episoade majore de depresie) şi al tulburărilor de anxietate cum sunt atacurile repetate de panică (tulburarea de panică) cu sau fără frica de a face un atac de panică într-un loc sau într-o situaţie din care este dificil sau stânjenitor să scăpaţi de exemplu în spaţii publice sau deschise (agorafobie), frica de a fi judecaţi de alţii şi/sau de a vă manifesta într-un mod care vă poate face să vă simţiţi stânjeniţi (tulburările de anxietate socială), anxietate cronică (tulburări de anxietate generalizată) şi obsesii sau impulsuri care interferează cu activităţile normale de exemplu, spălartea repetată a mâinilor sau verificarea încuietorilor (tulburarea obsesiv-compulsivă).

nainte să luaţi Despra

Nu luaţi Despra

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la escitalopram sau la oricare dintre celelalte componente ale Despra (vezi punctul 6 „Informaţii suplimentare”).
  • dacă luaţi alte medicamente care aparţin unui grup numit inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO), incluzând medicamente pentru tratamentul depresiei (moclobemida), un medicament utilizat în tratamentul bolii Parkinson (selegilină), şi un antibiotic (linezolidul).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Despra

Vă rugăm să verificaţi dacă vreuna dintre atenţionările de mai jos sunt sau au fost valabile în cazul dumneavoastră.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă suferiţi de orice altă boală sau afecţiune, deoarece poate fi necesar ca acesta să ia acest lucru în considerare. In special, spuneţi medicului dumneavoastră dacă

  • suferiţi atacuri de panică repetate (tulburare de panică). Puteţi suferi simptome de anxietate accetuate la începutul tratamentului cu escitalopram.
  • aveţi epilepsie sau aţi avut convulsii sau crize în trecut. Tratamentul cu escitalopram trebuie oprit dacă apar convulsii sau dacă creşte frecvenţa de apariţie a convulsiilor (vezi pct. 4 „Reacţii adverse posibile”)
  • aţi avut episoade de fugă de idei, stări de spirit sau comportamente exagerate (manie).
  • suferiţi de diabet zaharat. Tratamentul cu escitalopram poate modifica controlul glicemiei. Poate fi necesară modificarea dozei de insulină sau de medicamente antidiabetice orale.
  • suferiţi de o agitaţie neplăcută sau supărătoare, de nevoia de a vă mişca sau incapacitatea de a sta aşezat sau de a sta liniştit.
  • aveţi o concentraţie mică a sodiului în sânge.
  • suferiţi de insuficienţă hepatică sau renală. Poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă modifice doza.
  • dacă aveţi tendinţa de a sângera sau de a vă învineţi uşor, mai ales dacă luaţi medicamente care determină un risc crescut de sângerare.
  • vi se efectuează tratament electroconvulsivant (TEC).
  • luaţi preparate pe bază de plante conţinând sunătoare.
  • aveţi boală cardiacă (boală coronariană cardiacă).

Vă rugăm să luaţi în considerare

Similar altor medicamente utilizate în tratamentul depresiei sau al afecţiunilor asociate, ameliorarea clinică nu se obţine imediat. După iniţierea tratamentului cu escitalopram, pot trece câteva săptămâni până când veţi remarca vreo ameliorare. Ca urmare, este foarte important să urmaţi exact indicaţiile medicului dumneavoastră şi să nu întrerupeţi tratamentul sau să modificaţi doza, fără recomandarea medicului dumneavoastră.

Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate

Depresia şi/sau tulburările de anxietate de care suferiţi vă pot provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult. Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:

  • dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
  • dacă sunteţi de vârstă adultă tânără. Informaţiile rezultate din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv.

În cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.

Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare de anxietate şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. In acelaşi timp, puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă au impresia că starea dumneavoastră. de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dumneavoastră.

Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani

Escitalopram nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. De asemenea, trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârsta sub 18 ani au risc crescut de apariţie a reacţiilor adverse, cum sunt tentativa de sinucidere, idei de sinucidere şi ostilitate (predominant agresivitate, comportament opoziţional şi furie) când utilizează această clasă de medicamente. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră poate prescrie escitalopram pacienţilor cu vârsta sub 18 ani dacă decide că aşa este cel mai bine pentru pacient. Dacă medicul dumneavoastră prescrie escitalopram pentru un pacient cu vârsta sub 18 ani şi vreţi să discutaţi despre acest lucru, reveniţi la medicul dumneavoastră. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă apar oricare dintre simptomele menţionate anterior sau dacă acestea se agravează la pacienţii cu vârsta sub 18 ani care utilizează escitalopram. De asemenea, siguranţa pe termen lung a efectelor escitalopram asupra creşterii, dezvoltării fizice, cognitive şi comportamentale nu a fost încă demonstrată la această grupă de vârstă.

Utilizarea altor medicamente

Efectele altor medicamente pot fi afectate de escitalopram. LA rândul lor, acestea, pot influenţa efectele benefice ale escitalopramului. Escitalopramul poate interacţiona cu:

  • inhibitori neselectivi de monoaminooxidază (IMAO) cum sunt fenelzina, iproniazida, izocarboxazida, nialamida şi tranilcipromina (utilizate în tratamentul depresiei). Dcă aţi luat oricare dintre aceste medicamente, trebuie să aşteptaţi 14 zile înainte de a începe să utilizaţi escitalopram. După ce opriţi tratamentul cu escitalopram, trebuie să aşteptaţi 7 zile, înainte de a utiliza oricare dintre medicamentele menţionate mai sus.
  • inhibitori selectivi, reversibili de IMAO-A, de exemplu moclobemidă (utilizată în tratamentul depresiei).
  • linezolid, un antibiotic
  • selegilină, utilizată în tratamentul bolii Parkinson. Aceasta creşte riscul de reacţii adverse.
  • tramadol (un medicament utilizat împotriva durerii) şi medicamente denumite triptani, de exemplu sumatriptan (utilizat în tratamentul migrenei). Acestea cresc riscul de reacţii adverse.
  • medicamente utilizate în tratamentul schizofreniei, psihozei (neuroleptice), alte antidepresive, tramadol (un medicament utilizat împotriva durerii), bupropionă (utilizat de către cei care se lasă de fumat) şi meflochină (utilizată în tratamentul şi prevenţia apariţiei malariei)- datorită unui posibil risc de a scădea pragului convulsivant.
  • triptofan (un supliment alimentar care este transformat în serotonină în timpul metabolizării) şi litiu (utilizat în tratamentul tulburărilor psihice).
  • preparate pe bază de plante medicinale care conţin sunătoare (utilizate în tratamentul depresiei)
  • acid acetilsalicilic, ibuprofen sau alte medicamente denumite AINS (antiinflamatoare nesteroidiene) utilizate pentru ameliorarea durerii şi a inflamaţiei.
  • warfarină, dipiridamol şi alte medicamente (medicamente numite anticoagulante) utilizate pentru a fluidiza sângele. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă verifice timpul de coagulare a sângelui la începutul şi la încheierea tratamentului cu escitalopram, pentru a se asigura că doza de anticoagulant pe care o utilizaţi mai este adecvată.
  • Cimetidină, omeprazol, esomeprazol şi lansoprazol (utilizate în tratamentul ulcerului gastric), fluvoxamină (antidepresiv) şi ticlopidină (utilizată pentru reducerea riscului de accident vascular cerebral). Este posibil să fie necesară reducerea dozei de escitalopram pe care o luaţi.
  • flecainidă, propafenonă şi metoprolol (utilizat în tratamentul bolilor cardiovasculare), clomipramină, nortriptilină şi desipramină (antidepresive) şi risperidonă, tioridazină şi haloperidol (utilizate în tratamentul bolilor psihice). Poate fi necesară modificarea dozei de escitalopram.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Despra cu alimente şi băuturi

Puteţi să luaţi escitalopram cu sau fară alimente. Trebuie să nu consumaţi alcool etilic în timpul administrării escitalopram deoarece simptomele dumneavoastră sau reacţiile adverse se pot agrava.

Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Nu luaţi escitalopram dacă sunteţi gravidă, cu excepţia cazului în care aţi discutat cu medicul dumneavoastră despre riscurile şi beneficiile implicate.

Asiguraţi-vă că moaşa şi/sau medicul dumneavoastră ştiu că luaţi escitalopram. Dacă în timpul sarcinii, mai ales în ultimele 3 luni de sarcină, sunt administrate medicamente cum este escitalopram, acestea pot creşte riscul unei afecţiuni grave la nou-născut, numită hipertensiune pulmonară persistentă a nou-născutului (HTPPNN), care face ca nou-născutul să respire mai repede şi să aibă o culoare vineţie. Aceste simptome apar în timpul primelor 24 de ore după naştere. Dacă acestea se întâmplă copilului dumneavoastră trebuie să vă adresaţi imediat unui medic şi/sau moaşei.

Nu întrerupeţi niciodată brusc tratamentul cu escitalopram. Dacă utilizaţi escitalopram în timpul ultimelor 3 luni de sarcină, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră deoarece copilul dumneavoastră poate avea anumite simptome la naştere. Aceste simptome apar de obicei în primele 24 de ore de la naştere. Simptomele pot include: incapacitate de a dormi sau de a fi alimentat corespunzător, somnolenţă, dificultăţi la respiraţie, culoare vineţie a pielii, temperatura corpului prea ridicată sau prea scăzută, plâns exagerat, vărsături, valori scăzute ale glucozei în sânge, rigiditate musculară sau musculatură flască, iritabilitate, letargie, tremor, reflexe exagerate, neastâmpăr, crize epileptice. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă nou-născutul prezintă oricare dintre aceste simptome.

Alăptarea

Este posibil ca escitalopram să treacă în laptele matern. Nu luaţi escitalopram dacă alăptaţi, cu excepţia cazului în care aţi discutat cu medicul dumneavoastră despre riscurile şi beneficiile implicate.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu se recomandă conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor înainte de a şti cum vă afectează tratamentul cu escitalopram. Escitalopram poate cauza ameţeli, oboseală, stare de confuzie sau halucinaţii (imagini sau sunete neobişnuite). Dacă aveţi vreuna dintre aceste reacţii adverse, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Despra

Despra conţine lactoză. Dacă medicul dumeavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Despra

Luaţi întotdeauna escitalopram exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. După începerea tratamentului cu escitalopram, pot trece câteva săptămâni până când veţi remarca vreo ameliorare. Nu întrerupeţi tratamentul şi nu modificaţi doza pe care o luaţi fără să discutaţi în prealabil cu medicul dumneavoastră. Trebuie să luaţi tratamentul cât timp vă spune medicul, chiar dacă începeţi să vă simţiţi mai bine. Dacă nu vă simţiţi mai bine după două săptămâni, mergeţi la medicul dumneavoastră. Medicul poate să decidă să vă crească treptat doza, până la o doză zilnică maximă de 20 mg. Nu a fost demonstrată siguranţa unor doze zilnice mai mari de 20 mg.

Doza uzuală de escitalopram este dată mai jos. Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să luaţi comprimatele. Perioada de tratament poate fi de câteva luni sau mai mult.

Puteţi să luaţi comprimatele cu sau fără alimente. Luaţi medicamentul o dată pe zi. înghiţiţi comprimatele cu apă. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale. Nu mestecaţi comprimatele.

Adulţi

Doza zilnică uzuală în tratamentul depresiei, tulburării de anxietate generalizată sau tulburării obsesiv-compulsive este de 10 mg.

Pentru tratamentul tulburării de panică şi al fobiei sociale (tulburări de anxietate socială), medicul dumneavoastră poate decide să vă administreze a doză mai mică (5 mg zilnic). Medicul dumneavoastră vă poate creşte doza până la un maximum de 20 mg.

Vârstnici

Tratamentul trebuie să înceapă cu 5 mg pe zi iar doza zilnică maximă poate fi mai mică de 20 mg. Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani

Escitalopram nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani (vezi punctul 2, Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani).

Pacienţi cu insuficienţă hepatică

Dacă aveţi o boală a ficatului, medicul dumneavoastră poate decide să vă administreze o doză mai mică de escitalopram, de 5 mg pe zi, în timpul primelor 2 săptămâni de tratament. Medicul vă poate creşte doza la 10 mg pe zi.

Pacienţi cu insuficienţă renală

Dacă aveţi insuficienţă renală severă tratamentul cu escitalopram nu este recomandat. Dacă aveţi insuficienţă renală uşoară sau moderată, puteţi utiliza doza normală de escitalopram.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Despra

Nu luaţi niciodată mai multe comprimate decât v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă credeţi că este posibil ca dumneavoastră sau altcineva să fi luat prea mult escitalopram, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau spitalului. Faceţi acest lucru chiar dacă nu prezentaţi niciun semn de disconfort. Semnele de supradozaj pot fi ameţeli, tremor, agitaţie, convulsii, comă, greaţă, vărsături, modificări ale ritmului inimii, scădere a tensiunii arteriale şi modificări ale echilibrului lichidelor/sărurilor din organism. Luaţi cu dumneavoastră cutia de escitalopram.

Dacă uitaţi să luaţi Despra

Daca uitaţi să luaţi comprimatul luaţi doza următoare la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Despra

Nu întrerupeţi tratamentul cu escitalopram decât dacă aşa v-a recomandat medicul dumneavoastră.

La încheierea tratamentului cu escitalopram, medicul dumneavoastră vă va reduce treptat doza pe parcursul a căteva săptămâni sau luni. Acest lucru va reduce posibilitatea să apară simptomele de întrerupere. Dacă simţiţi simptomele de întrerupere când întrerupeţi tratamentul cu escitalopram, medicul dumneavoastră poate decide să vă reducă doza mai lent. Dacă aveţi simptome de întrerupere severe, adresaţi-vă din nou medicului dumneavoastră.

Majoritatea pacienţilor a constatat că simptomele de întrerupere sunt uşoare şi dispar de la sine în decurs de două săptămâni; totuşi, simptomele de întrerupere pot fi uneori severe şi/sau prelungite. Simptomele de întrerupere posibile la oprirea tratamentului pot fi ameţeli, tulburări ale somnului, anxietate, tremor, greaţă, dureri de cap, confuzie, agitaţie, tulburări senzoriale (de exemplu înţepături, furnicături sau amorţeli pe piele, halucinaţii), vise, transpiraţii, diaree, emotivitate, iritabilitate, bătăi neregulate ale inimii.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, escitalopramul poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse dispar, de obicei, după câteva săptămâni de tratament. Vă rugăm să reţineţi că unele manifestări pot fi, de asemenea, simptome ale bolii dumneavoastră, care vor dispărea când veţi începe să vă simţiţi mai bine.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă pe parcursul tratamentului vă apar următoarele reacţii adverse:

Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000):

Sângerări neobişnuite, incluzând sângerări gastrointestinale

Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000):

Reacţii alergice cum sunt erupţiile trecătoare pe piele, umflături la nivelul feţei, gurii sau limbii sau dificultăţi la respiraţie sau la înghiţire

Dacă aveţi vreunul dintre simptomele următoare, este posibil să aveţi sindrom serotoninergic: febră mare, agitaţie, confuzie, tremor şi contracţii rapide ale musculaturii

Alte reacţii adverse pot fi:

Foarte frecvente (afectează la mai mult de 1 din 10 persoane):

Greaţă

Frecvente (afectează 1 pană la 10 utilizatori din 100):

Creştere în greutate, modificări ale libidoului, tulburări sexuale (de exemplu, la bărbaţi, probleme de erecţie sau ejaculare iar la femei pot să apară dificultăţi de atingere a orgasmului), anxietate, nelinişte • tulburări ale somnului (incluzând vise anormale), dificultăţi la adormire (insomnie), căscat, ameţeli sau tremor, scădere poftei de mâncare (anorexie) sau creştere a poftei de mâncare, senzaţie de furnicături sau înţepături pe piele, nas înfundat sau curgere a nasului (sinuzită), oboseală, febră, uscăciune a gurii, intensificare a transpiraţiei, diaree, constipaţie, dureri ale muşchilor, dureri ale articulaţiilor, vărsături

Mai puţin frecvente (afectează 1 pană la 10 utilizatori din 1000):

Scădere în greutate, erupţie trecătoare pe piele sau mâncărimi, modificări ale gustului , tulburări ale somnului, cădere în exces a părului, atac de panică, scrâşnirea sau încleştarea dinţilor, stare de confuzie, bâzâit sau ţiuit în urechi (tinitus), bătăi rapide ale inimii, tulburări de vedere, sânge în materiile fecale, sângerări din nas sau vaginale, sângerări puternice în timpul menstruaţiei, retenţie de lichid în organism (edeme), agitaţie, nervozitate, leşin (sincopă), mărirea pupilelor (midriază)

Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000):

Bătăi rare ale inimii, agresivitate, senzaţie de rupere de realitate sau detaşare de propriul corp (depersonalizare), perceperea unor imagini sau sunete neobişnuite (halucinaţii).

Alte simptome care au fost raportate includ:

Episoade de fugă de idei, dispoziţii sau comportamente exagerate (manie), producerea unor cantităţi anormale de lapte sau scurgeri de lapte la femeile care au încetat să alăpteaze, nelinişte motorie (acatizie), convulsii, tulburări de mişcare, mişcări musculare involuntare, scăderea concentraţiei de sodiu în sânge cu sau fără retenţie de apă care poate cauza umflarea mâinilor sau picioarelor (simptomele sunt stare de rău cu dureri, slăbiciune musculară şi confuzie), dificultate la eliminarea apei din organism(la urinat) sau creştere a cantităţii de urină eliminată, ameţeli la ridicarea în picioare datorită scăderii tensiunii arteriale (hipotensiune arterială ortostatică), erecţii dureroase (priapism), tulburări de sângerare, incluzând sângerări ale pielii şi mucoaselor (echimoze) şi număr mic de plachete în sânge (trombocitopenie), umflare bruscă a pielii sau mucoaselor (angioedem), creştere a cantităţii de urină eliminată (secreţie inadecvată de hormone antidiuretic ADH) • Inflamaţia ficatului (hepatită) incluzând colorarea în galben a pielii şi a albului ochilor.

In timpul tratamentului sau devreme după întreruperea precoce a tratamentului cu escitalopram s-au raportat gânduri de autovătămare sau de sinucidere (vezi şi punctul 2 Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Despra).

La pacienţii care utilizează acest tip de medicamente a fost observat un risc crescut de fracturi osoase.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Despra

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi escitalopram după data de expirare înscrisă pe blister şi pe cutie după EXP. Primele două cifre indică luna şi ultimele patru cifre indică anul. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Despra

  • Substanţa activă este escitalopram

Fiecare comprimat de 10 mg conţine escitalopram oxalat echivalent cu escitalopram 10 mg. Fiecare comprimat de 15 mg conţine escitalopram oxalat echivalent cu escitalopram 15 mg. Fiecare comprimat de 20 mg conţine escitalopram oxalat echivalent cu escitalopram 20 mg.

  • Celelalte componente ale nucleului sunt: celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, croscarmeloză sodică şi stearat de magneziu

Celelalte componenete ale învelişului filmat sunt: hipromeloză, macrogol 400 şi dioxid de titan(E 171)

Cum arată Despra 10 mg şi conţinutul ambalajului

Despra se prezintă sub formă de comprimate filmate ovale, de culoare albă, marcate cu „E9CM” pe una dintre feţe şi cu o linie mediană şi cu „10″ pe cealaltă faţă (de o parte şi de alta a liniei mediane).

Despra este disponibil în cutii cu blistere cu 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98, 100 sau 200 comprimate.

Cum arată Despra 15 mg şi conţinutul ambalajului

Despra se prezintă sub formă de comprimate filmate ovale, de culoare albă, marcate cu „E9CM” pe una dintre feţe şi cu o linie mediană şi cu „15″ pe cealaltă faţă (de o parte şi de alta a liniei mediane).

Despra este disponibil în cutii cu blistere cu 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98, 100 sau 200 comprimate.

Cum arată Despra 20 mg şi conţinutul ambalajului

Despra se prezintă sub formă de comprimate filmate ovale, de culoare albă, marcate cu „E9CM” pe una dintre feţe şi cu o linie mediană şi cu „20″ pe cealaltă faţă (de o parte şi de alta a liniei mediane).

Despra este disponibil în cutii cu blistere cu 5, 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98, 100 sau 200 comprimate

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.

Hvezdova 1716/2b, 140 78 Praga 4, Republica Cehă

Fabricanţi

Synthon Hispania S.L.

Castello 1, Poligono Las Salinas, 08830 Sant Boi de Llobregat Spania

Synthon BV Microweg 22 6545 CM Nijmegen Olanda

Glenmark Pharmaceuticals s.r.o., Hvezdova 1716/2b, 140 78 Praga 4 Republica Cehă Adresa locului de fabricaţie: Fibichova 143, 566 17 Vysoke Myto Republica Cehă

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Bulgaria
Despra 10mg//15mg/20 mg
Republica Cehă
Despra 10mg//15mg/20 mg
Estonia:
Despra 10mg//15mg/20 mg
Ungaria
Despra 10mg//15mg/20 mg
Irlanda
Escitalopram Glenmark 10mg//15mg/20 mg
Letonia
Despra 10mg//15mg/20 mg apvalkotās tablets
Lituania
Despra 10mg//15mg/20 mg plėvele dengtos tabletės
Polonia
Servenon
Portugalia
Despra
România
Despra 10mg//15mg/20 mg comprimate filmate
Republica Slovacă
Despra 10mg//15mg/20 mg

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie 2011

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?