Claritine, 10 mg, comprimate

Producător: MERCK SHARP & DOHME ROMANIA SRL.
Substanță activa
Loratadină
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimate
Afecțiuni
rinită alergică, urticarie
Producător
SCHERING - PLOUGH LABO N.V.
Acțiune terapeutică
antihistaminice, ajută la reducerea simptomelor alergiei împiedicând efectele unei substanţe numite histamină, care este produsă în corp

Ce este Claritine 10 mg comprimate şi pentru ce se utilizează

Claritine aparţine unei clase de medicamente cunoscute ca antihistaminice. Antihistaminicele ajută la reducerea simptomelor alergiei împiedicând efectele unei substanţe numite histamină, care este produsă în corp.

Claritine ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (de exemplu, febra fânului), cum ar fi strănutul, hipersecreţia sau mâncărimea la nivelul nasului, usturimea sau mâncărimea la nivelul ochilor.

Claritine poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mâncărime, roşeaţă, precum şi numărul şi dimensiunile erupţiilor de pe piele).

Ameliorarea acestor simptome se menţine întreaga zi şi vă ajută să vă reluaţi activităţile zilnice obişnuite şi să dormiţi.

Înainte să utilizaţi Claritine 10 mg comprimate

Nu utilizaţi Claritine

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la loratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale Claritine 10 mg comprimate.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Claritine

Înainte de a utiliza Claritine informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul:

  • dacă suferiţi de o afecţiune hepatică.

Utilizarea altor medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Teste de laborator

Dacă sunteţi programat să efectuaţi orice test cutanat (de piele) pentru alergii nu trebuie să utilizaţi Claritine timp de două zile înainte de efectuarea acestor teste deoarece acest medicament ar putea influenţa rezultatele testului.

Utilizarea Claritine împreună cu alimente şi băuturi

Claritine poate fi administrat cu sau fără alimente.

La utilizarea Claritine nu s-a demonstrat creşterea efectelor băuturilor alcoolice.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă nu este recomandată administrarea Claritine.

Dacă alăptaţi nu este recomandată administrarea Claritine. Loratadina este excretată în laptele matern.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La doza recomandată de Claritine nu se anticipează ca acesta să determine somnolenţă sau scăderea vitezei de reacţie. Cu toate acestea, foarte rar, la unele persoane poate apărea somnolenţa, fapt ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Claritine

Claritine conţine lactoză; de aceea, dacă medicul dumneavoastră v-a informat că suferiţi de intoleranţă la anumite zaharuri, luaţi legătura cu acesta înainte de administrarea medicamentului.

Cum să utilizaţi Claritine 10 mg comprimate

Utilizaţi întotdeauna Claritine aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani:

Luaţi un comprimat o dată pe zi cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

La copiii cu vârsta între 2 şi 12 ani dozarea se face în funcţie de greutatea corporală:

Greutate corporală mai mare de 30 kg:

Luaţi un comprimat o dată pe zi cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

Pacienţi cu insuficienţă hepatică severă

Adulţi şi copii cu greutate corporală mai mare de 30 kg:

Luaţi un comprimat o dată la fiecare două zile cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente. Claritine 10 mg comprimate nu este recomandat la copiii cu vârsta mai mică de 2 ani.

Dacă utilizaţi mai mult Claritine 10 mg comprimate decât trebuie

Utilizaţi Claritine doar aşa cum v-a fost prescris. La supradozarea accidentală nu sunt de aşteptat să apară probleme grave. Cu toate acestea, dacă aţi luat mai mult Claritine decât v-a fost recomandat, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În caz de supradozare cu Claritine au fost raportate somnolenţă, bătăi rapide ale inimii şi durere de cap.

Dacă uitaţi să utilizaţi Claritine 10 mg comprimate

Dacă aţi uitat să luaţi doza la timp, luaţi-o cât mai curând posibil şi apoi reveniţi la schema de administrare obişnuită. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Claritine 10 mg comprimate

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Claritine poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cele mai frecvente reacţii adverse raportate la copii cu vârste între 2 şi 12 ani includ durerile de cap, nervozitatea şi oboseala. Cele mai frecvente reacţii adverse raportate la adulţi şi adolescenţi includ somnolenţă, dureri de cap, creşterea poftei de mâncare şi tulburări ale somnului.

Pe perioada după punerea pe piaţă a Claritine au fost raportate foarte rar cazuri de reacţie alergică severă, ameţeli, bătăi ale inimii neregulate sau rapide, greaţă (stare de rău), uscăciune a gurii, indigestie, probleme ale ficatului, căderea părului, erupţii trecătoare pe piele şi oboseală. Nu este posibilă determinarea frecvenţei cu care aceste reacţii pot să apară.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Claritine 10 mg comprimate

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C în ambalajul original.

Nu utilizaţi Claritine 10 mg comprimate după data de expirare înscrisă pe ambalaj şi folie, după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi Claritine 10 mg comprimate dacă observaţi orice modificare de aspect al comprimatelor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Claritine 10 mg comprimate

  • Substanţa activă este loratadină 10 mg.
  • Celelalte componente ale comprimatului sunt lactoză monohidrat, amidon de porumb şi stearat de magneziu.

Cum arată Claritine 10 mg comprimate şi conţinutul ambalajului

Claritine 10 mg comprimate: comprimate albe sau aproape albe, inscripţionate cu „10″ pe una dintre feţe şi netede pe cealaltă, ambalate în cutii a câte o folie cu 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi Fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

MERCK SHARP & DOHME ROMANIA SRL. Bucharest Business Park, Şos. Bucureşti-Ploieşti Nr. 1A Clădirea C1, Etaj 3, Sector 1, Bucureşti, România

Fabricantul:

SCHERING – PLOUGH LABO N.V., Belgia Acest prospect a fost aprobat în martie 2013

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal