Vrei sa stii daca ai sa traiesti mult?

Daca te intrebi inca de pe acum cat de mult ai sa traiesti, ei bine, afla ca sunt anumite semne care iti garanteaza o batranete lunga si frumoasa. Uite care sunt ele!
  • Publicat:
Vrei sa stii daca ai sa traiesti mult?
Vrei sa stii daca ai sa traiesti mult?

Daca te intrebi inca de pe acum cat de mult ai sa traiesti, ei bine, afla ca sunt anumite semne care iti garanteaza o batranete lunga si frumoasa. Uite care sunt ele!

1. Te simti mai tanara decat esti
Simplul fapt de a te simti mai tanara decat varsta ta reala are legatura directa cu o stare de sanatate mai puternica si o viata mai lunga. Optimismul si motivatia actioneaza ca un scut impotriva stresului si a problemelor, intarind sistemul imunitar si scazand riscurile de imbolnavire. 

2. Nu sforai atunci cand dormi
Sforaitul este un semn evident al apneei de somn, afectiune care iti taie brusc respiratia,  iti produce pagube ale tesuturilor gatului si iti blocheaza caile respiratorii. In cazuri severe, acest lucru poate sa se intample de 60-70 ori pe ora. Apneea de somn cauzeaza hipertensiune, probleme de memorie, ingrasare si depresie.

3. Esti sufletul petrecerii
Daca la oricare petrecere mergi te simti extrem de bine si vorbesti cu toata lumea, ai sa prinzi probabil cea de a 100-a aniversare. Persoanele extrovertite au sanse de doua ori mai mici de a dezvolta dementa decat cele introvertite si rezista mult mai bine in fata stresului.

Cercetatorii sustin ca acestea au creierul mult mai rezistent, datorita nivelului scazut de cortizol, hormonul stresului. Daca nu esti o persoana extrovertita, cauta sa scapi macar de cortizol: mediteaza, trage cate un pui de somn in fiecare zi, bea ceai negru.

4. Esti la curent cu trendurile din tehnologie
Daca ai conturi pe Twitter, Skype, Facebook, iti ajuti celulele creierului sa se mentina tinere si sanatoase. In plus, cercetatorii sustin ca folositul tehnologiei de ultima ora nu numai ca te ajuta sa iti mentii sanatatea mentala, dar iti permit si sa interactionezi social. Pentru ca stai conectat in permanenta cu cei dragi, familia si prietenii, te simti plin de vitalitate.

4. Ai avut copil la o varsta inaintata
Daca ai reusit sa ramai insarcinata dupa varsta de 44 de ani, la 50-60 de ani nu ai sa mori sigur. Daca ovarele tale sunt sanatoase si fertile la o varsta atat de inaintata, este un semn ca genele tale sunt bune si vei trai mai mult timp.
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Scapa de stresul de la volan
Scapa de stresul de la volan
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”