Oana Ioniţă – despre experienţa de mamă, sport şi “Dansez pentru tine”

O ştim de mult timp pe Bebeluşa Oana. Mereu ne-a încântat prin zâmbet, dans şi optimism. Acum însă Oana împlineşte 31 de ani şi trece printr-o altă etapă a vieţii: este mamă, are o fetiţă de 2 ani – Isabel, are propria şcoală de dans. Am întâlnit-o într-o duminică, într-o pauză de repetiţii la “Dansez pentru tine”, concurs ce reprezintă în opinia ei un examen de maturitate chiar şi pentru un dansator profesionst.
  • Publicat:
Oana Ioniţă - despre experienţa de mamă, sport şi “Dansez pentru tine”

O ştim de mult timp pe Bebeluşa Oana. Mereu ne-a încântat prin zâmbet, dans şi optimism. Acum însă Oana împlineşte 31 de ani şi trece printr-o altă etapă a vieţii: este mamă, are o fetiţă de 2 ani – Isabel, are propria şcoală de dans. Am întâlnit-o într-o duminică, într-o pauză de repetiţii la “Dansez pentru tine”, concurs ce reprezintă în opinia ei un examen de maturitate chiar şi pentru un dansator profesionst.

CSÎD: Cum te-ai simţit la şedinţa foto pentru revista “Ce se întâmplă doctore”, având în vedere că ai avut un partener special, fetiţa ta?
Oana Ioniţă: A fost o premieră pentru amândouă. Până s-a acomodat cu echipa, Isabel a fost puţin timidă şi a stat numai la mine în braţe să verifice dacă machiajul şi părul sunt cum trebuie. Este stilistul meu de încredere şi chiar dacă este atât de mică îi place să stea toată ziua cu nasul prin fardurile mele, merge deja pe tocuri şi îi plac ţinutele asortate corect. Eu, spre deosebire de ea, eram atrasă de tehnică şi mecanică.

CSÎD: Ce înseamnă pentru tine experienţa „Dansez pentru tine”, având în vedere că nu eşti străină de antrenamentele în forţă?
O. I.:
Înseamnă provocare, curaj, luptă şi forţă. Cu cât se înaintează mai mult în concurs, cu atât se simte o presiune mai mare. Sunt multe ore petrecute împreună cu echipa. Multă muncă, total diferită de ritmul cu care eram eu obişnuită pentru că în ultimii ani am pus mai mult accent pe fetiţa mea, teatru şi pedagogie.

CSÎD: Am constat că ai o talie şi un corp de invidiat. Câte kilograme ai slăbit de când a început emisiunea?
O. I.:
Nu am mai avut timp să mă cântăresc în ultima vreme, dar pe la începutul emisiunii aveam cu 5 kg mai puţin. Sunt sigură că acum vorbim de 7 kg. Se simte schimbarea la haine, în dans, la urcatul scărilor şi sunt foarte mulţumită şi tonică spre deosebire de mama mea, care spune că nu mă hrănesc suficient şi că ar trebui să mă odihnesc mai mult.

CSÎD: Cum ţi-ai recăpătat silueta după ce ai născut? Câte kilograme te-ai îngrăşat?
O. I.:
În timpul sarcinii nu m-am abţinut în nici un fel de la plăcerea de a mânca ce poftesc. M-am îngrăşat 13 kg pe care le-am dat jos după 1 an şi 6 luni. Consider că organismul se reglează singur dacă este lăsat să-şi revină la ritmul normal de dinainte de sarcină. Am descoperit foarte târziu că am rămas cu o problemă căreia toţi doctorii îi găseau rezolvarea printr-o intervenţie chirurgicală.

Este vorba de Diastazis de drepţi abdominali (depărtarea muşchilor abdominali) din cauza sarcinii. Soluţia am găsit-o pe internet şi acum mă bucur de rezultate. Cu exerciţii speciale şi cu un brâu totul se rezolvă. Mă bucur că am reuşit să introduc acest program la sală şi cu ajutorul unei bune prietene, Monica Cazan, cea care m-a îndrumat şi pe mine în luarea celor mai bune decizii, să sprijinim tinerele mame să-şi revină sau să ajungă la forma visată.

CSÎD: De la ce vârstă ai început baletul?
O. I.:
La 4 ani am făcut un concurs în bloc. Tema lui era: cine reuşeşte să facă într-o zi coşuleţul să meargă la cursuri de balet. Mama a fost cea mai fericită pentru că atunci am început să nu mai fac mofturi la mâncare. Când ajungeam obosită frântă acasă eram prima în bucătărie. Nici acum, după mulţi ani lucrurile nu s-au schimbat. Ador şi acum în egală măsură dansul şi mâncarea şi ştiu că nu pot trăi fără nici una dintre ele.

CSÎD: Ce sporturi îi vei recomanda fiicei tale să facă?
O. I.:
Sport nu ştiu cât va face, pentru că eu sunt cam fricoasă şi nu îmi place să risc, dar cu siguranţă va juca şah acasă (râde). Va face balet, canto şi pian sau vioară, restul alege ea.

CSÎD: Cum este viaţa de mămică?
O. I.:
Deocamdată este viaţa la Pro Tv, care este foarte intensă. Din păcate, pe fetiţa mea o văd destul de rar şi îmi este greu, dar cu siguranţă va fi mândră de mine într-o zi!

CSÎD: Cine te ajută cu creşterea fetiţei, având în vedere programul tău încărcat?
O. I.:
Mama mea este mâna mea dreaptă. A fost mereu acolo când am avut nevoie de ea. Este cea mai bună, promptă, energică, pozitivă şi iubitoare mamă de pe lume. Am noroc că o iubeşte atât de mult pe Isabel, încât nici pe mine nu mă lasă să mă bag în programul strict al lor.

CSÎD: În ce constă regimul tău alimentar de când ai intrat ân competiţie la “Dansez pentru tine”?
O. I.:
La programul nostru şi ritmul de lucru, regim alimentar ne mai trebuie! Mi-ar plăcea să am pe cineva lângă mine în permanenţă să-mi facă masaj şi să-mi aducă pe tavă fructe de mare, plăcintă de mere şi poate şi nişte fresh-uri de fructe şi legume. Din păcate, mă mulţumesc cu ce prind la îndemână în puţinul timp pe care îl am dedicat mesei.

CSÎD: În general, ce îţi place să mănânci, care sunt alimente cărora nu le rezişti?
O. I.:
Dacă discutăm despre un regim de viaţă normal, se schimbă radical situaţia. Îmi place să merg la piaţă să miros legumele şi fructele de ţară, să aleg ce poftesc şi mai apoi să le combin în bucătărie după ce simt eu că îmi cere organismul în ziua respectivă.

CSÎD: Ce mănâncă Isabel ca să fie atât de tonică, binedispusă, pur şi simplu adorabilă?
O. I.:
Ea mănâncă cel mai sănătos dintre noi toţi. A fost o bună perioadă plecată cu buni în provincie, unde s-a înfruptat numai cu produse 100% ecologice. De la brânzeturi şi lactate până la carne, fructe şi legume. Este mai roşie în obraji, mai energică şi cu un tonus mult mai bun.

CSÎD: Vorbeşte-ne, te rog, despre stilul tău vestimentar! Care sunt piesele care te reprezintă?
O. I.:
Păi, în ultima lună am abordat un stil total sport, de dimineaţa până seara, lejer, confortabil, cool, care mă reprezintă. Îmi plac în egală măsură şi rochiile elegante de seară, preţioase şi ludice.

Ador stilul masculin, cu sacou, cravată sau o simplă vestă, mă simt mult mai puternică şi stăpână pe situaţie. După părerea mea, ţinuta poate să-ţi influenţeze personalitatea în bine sau în rău, depinde cât de bine ştii să interpretezi personajul pe care ţi-l doreşti în ziua în care simţi să porţi o anumită ţinută.

CSÎD: Ce culori predomină în garderoba ta?
O. I.:
Mai nou predomină mânuţele Isabelei care vrea să ştie tot ce are mămica în şifonier. Îmi place să fiu feminină. Îmi plac culorile, îmi place verdele, bej, maro, roz. Atunci când am o zi mai aglomerată obişnuiesc să mă îmbrac în negru. Când vreau să surprind şi să am energie mă îmbrac în alb.

CSÎD: Cum îţi îngrijeşti tenul? Ai vreun ritual special care te ajută să ai o piele hidratată?
O. I.:
Nu am găsit până acum dermatologul care să-mi asigure un ten perfect. Dacă am nevoie de miracole merg la cosmeticiana mea şi mă face să fiu cea mai frumoasă din lume, timp să am. În schimb, nu renunţ niciodată la crema de corp pe care o aplic în fiecare seară pentru hidratare.

CSÎD: Ce elemente conţine trusa ta de machiaj?
O. I.:
Ruj roşu, fond de ten, mascara şi creion negru. O mică paletă de culori, unde maroul este nelipsit.

CSÎD: Cum convingi oamenii să adopte sportul în viaţa lor? Şi mai important cum îi determini să nu renunţe?
O. I.:
Toţi suntem leneşi atunci când este vorba despre muncă, eu ştiu destul de bine! Mie îmi place să-mi fixez un obiectiv şi indiferent de sacrificiu să-l ating. Probabil datorită şi acestui lucru am obţinut performanţă în tot ce mi-am propus.

Exemplul propriu este suficient de puternic ca un om care nu a mai făcut sport să îşi dorească să aibă mai multă energie, putere de muncă şi inevitabil satisfacţii! Greu este începutul, după care totul vine de la sine şi ajunge să fie ca un drog.

Eu fără dans ştiu că nu pot să trăiesc! Nu este aşa de dramatic, ci dimpotrivă, cea mai mare bucurie a corpului şi a spiritului meu. Ştiu că pentru asta am fost făcută, să dansez şi să-i molipsesc şi pe ceilalţi.

CSÎD: Ce crezi că încă nu au înţeles românii din ceea ce ţine de stilul de viaţă sănătos?
O. I.:
Nici americanii nu au înţeles, oricum! Românii ştiu să se bucure de viaţă şi nu renunţă la nimic din ceea ce înseamnă plăcere. Aşa sunt şi eu, doar că eu ard prin dans caloriile în plus!  

Citeşte şi: La final de an, celebrăm viaţa sănătoasă!

Cât au slăbit vedetele de la Dansez pentru tine

Oana Ioniţă s-a tuns scurt. Îţi place cum îi stă?

Fotograf: Adi Stoicoviciu
Make-up artist: Mirela Vescan
Hair-stylist: Alina Marin
Vestimentaţie: Dimensione Danza, Adidas, H&M, welovecouture.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”