Jojo a învăţat să prepare plăcinte raw-vegane! GALERIE FOTO

Jojo Cătălina Grama a învăţat să prepare plăcinte raw-vegane de la Anca Alungulesei, gazda serialului “Mademoiselle Coco”, într-un nou episod realizat special cu recomandări de dulciuri pentru sezonul rece.
  • Publicat:

Jojo Cătălina Grama a învăţat să prepare plăcinte raw-vegane de la Anca Alungulesei, gazda serialului “Mademoiselle Coco”, într-un nou episod realizat special cu recomandări de dulciuri pentru sezonul rece.

“Ce fac două moldovence când se întâlnesc? Se apucă de gătit! Însa de această dată, nu frământa plăcinte moldoveneşti poale`n brâu, ci placinte raw vegan de toamnă: plăcintă de dovleac şi placintă de măr cu scorţişoară. Ambele plăcinte ne amintesc de copilărie, însă de această dată le-am reinventat: am pregătit plăcinte raw, fără zahăr şi fără lactoză!”, spune Anca Alungulesei, expert în nutriţie.

Deşi a fost prima dată în viaţă când a preparat o plăcintă de dovleac raw vegană, Jojo s-a dovedit foarte pricepută şi chiar s-a întrecut cu Anca Alungulesei, care a “gătit” o placintă cu mere şi scorţişoară. Pe lângă faptul că a preparat singură, sub îndrumarea Ancăi Alungulesei, o plăcintă cu dovleac raw vegană, Jojo a aflat şi multe alte informaţii interesante legate de o nutriţie sănătoasă.

Jojo a descoperit cu interes că nucile hidratate cu 8 ore înainte de a fi consumate se “trezesc”, adică toate enzimele prezente în ele se activează şi astfel sunt mult mai sănătoase, dar şi mai uşor de digerat. Actriţa a învăţat de la Anca Alungulesei cum se prepară un gem dulce din curmale, smochine şi stafide hidratate cu 2, 3 ore înainte, dar şi cum să obţii un blat foarte sănătos, gustos şi care nu îngraşă din fulgi de ovăz macinaţi într-un blender de mare putere.

“Sesiunea de gătit cu Jojo a fost una interactivă, la fel ca la fiecare workshop de gătit pe care-l organizez, pentru a-i învăţa pe participanţii la atelier cum să gătească diverse feluri de mâncare raw vegan. Pentru că ştiu din experienţa didactică şi pedagogică că cel mai uşor si temeinic se învaţa din practică.”, spune Anca Alungulesei.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”