Iuliana Tudor: Reguli pentru o viaţă sănătoasă!

Sănătatea e prioritară în familia Iulianei Tudor. Aşa că vedeta emisiunii “O dată-n viaţă” aplică reguli ferme în ceea ce priveşte menţinerea stării de bine începând cu micuţul Tudor. Acesta face mişcare, mănâncă echilibrat şi nu cere multe dulciuri. Iuliana este o mămică norocoasă, iar băieţelul este deja pasionat de televiziune.
  • Publicat:
Iuliana Tudor: Reguli pentru o viaţă sănătoasă!

Sănătatea e prioritară în familia Iulianei Tudor.

Aşa că vedeta emisiunii “O dată-n viaţă” aplică reguli ferme în ceea ce priveşte menţinerea stării de bine începând cu micuţul Tudor.

Acesta face mişcare, mănâncă echilibrat şi nu cere multe dulciuri. Iuliana este o mămică norocoasă, iar băieţelul este deja pasionat de televiziune.

 

CSÎD: Care sunt regulile de la care nu te abaţi cand vine vorba despre menţinerea sănătăţii tale şi a familiei?

Iuliana Tudor: Apă minimum 2 l pe zi. Fără mezeluri. Fără prăjeli. Cât mai puţin zahăr posibil. Nicio zi fără fructe şi legume! Nicio zi fără să zâmbim! Nicio zi fără joacă! Nicio zi fără dragoste! Nicio zi fără mişcare (chiar şi numai mers pe jos). Pentru că toate întăresc sănătatea familiei mele!

CSÎD: Cum arată meniul zilnic al lui Tudor?

I.T.: Dimineaţa, înainte de a pleca la grădiniţă, mănâncă lapte. Micul dejun şi prânzul le ia acolo. Meniul este unul extrem de divers şi foarte apropiat de cum se găteşte acasă. Seara, consumă paste, peşte, budincă, gustări reci (brânză, caşcaval, pate de casă, roşii, ardei, etc), brânză dulce la cutie etc.

CSÎD: Cum procedezi când vrea dulciuri, chipsuri sau alte alimente nerecomandate copiilor?

I.T.: Îi explic de ce nu sunt recomandate. Îi dau să guste, apoi mai ia el de câteva ori şi gata. A înţeles că e bine să guşti din toate, dar ce nu-i recomandat, mai rar! De exemplu, din bomboane de ciocolata M&M mănâncă doar 3.

CSÎD: Vă expuneţi la soare? Ce reguli de protecţie solară respectaţi în familie?

I.T.: În general, doar dimineaţa până la ora 11.00 stăm la soare. Apoi, ne retragem pentru joacă, la umbră. Folosim creme cu protecţie, cele indicate pentru copii (cu factor de protecţie 50), iar pentru noi, alegem creme cu factor de protectţie 30.

CSÎD: Eşti o mamă care intră în panică atunci când Tudor nu se simte bine? Sau dimpotrivă, una echilibrată?

I.T.: Foarte echilibrată! Ştiu că panica părintelui nu face decât să o amplifice pe cea a copilului. De aceea, caut întotdeauna soluţii rapide şi încerc să-i ofer confortul psihic de care are nevoie într-o situaţie limită. Aşa am fost obişnuită şi acasă de către părinţii mei.

CSÎD: Ce părere ai despre vaccinuri? Unele au stârnit controverse în rândul mamelor.

I.T.: În această privinţă, am încredere totală în cea care-l are în grijă pe Tudor încă de la naştere, dna. Ana Culcer, un medic excepţional! Cred că e important să cunoaştem efectele acestor vaccinuri, necesitatea lor, dar, finalmente, să acordăm încredere unui medic!

CSÎD: Ce conţine trusa de prim ajutor din casă?

I.T.: Lucrurile de bază sunt serul fiziologic, betadina, spirtul, compresele sterile, seringile de unică folosinţă, vata, termometrul, plus medicamentele care trebuie să fie într-o casă cu copil mic: panadol, nurofen, siropuri de tuse, etc.

CSÎD: Mizezi întâi pe terapii naturiste? Sau eşti adepta antibioticelor?

I.T.: Sigur, avem grijă ca alimentaţia să-i ofere tot ce are nevoie pentru o imunitate bună, iar atunci când sunt probleme, nu am niciodată ca primă opţiune antibioticul. Pe acesta îl admistrăm doar la sfatul medicului!

CSÎD: Ce sporturi face Tudor? L-ai dus la înot?

I.T.: Da, merge la înot, dar încă nu-i place foarte tare în apă. E în perioada de acomodare, probabil.

CSÎD: Merge la grădiniţă? Cum se simte acolo printre copii: este vedetă?

I.T.: L-am dus la grădiniţă când avea 2 ani şi 8 luni. S-a obişnuit repede şi a devenit mult mai sociabil. Facem echipă bună cu educatorii de acolo şi-mi place că nu există diferenţieri între membrii grupei. E important să nu se simtă mai presus de ceilalţi prin nimic. La această vârstă, oricum e prematur pentru o astfel de abordare.

CSÎD: Şi-a exprimat vreodată vreo dorinţa în legătură cu meseria pe care şi-ar dori-o?

I.T.: Da! Regizor! A fost în platou la „O dată-n viaţă” şi a văzut cam ce se întâmplă la filmări, e fascinat! I-am spus că acela care filmează se numeşte regizor, iar de atunci şi-a ales meseria.:) Vom vedea mai târziu. La 2 ani voia să se facă portar pentru că închidea şi deschidea toate uşile şi porţile din parcuri, restaurante, hoteluri etc. Aşa că fiecare vârstă are câte-o meserie!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân