Cele mai cunoscute vedete gay şi lesbi

George Michael, Sir Elton John, Jodie Foster sau Adam Lambert se numara printre vedetele internationale, care, dorind sa puna capat speculatiilor sau zvonurilor in legatura cu preferintele lor sexuale, au recunoscut ca sunt gay sau lesbi.
  • Publicat:
Cele mai cunoscute vedete gay şi lesbi
Cele mai cunoscute vedete gay si lesbi

George Michael, Sir Elton John, Jodie Foster sau Adam Lambert se numără printre vedetele internaţionale, care, dorind să pună capăt speculaţiilor sau zvonurilor în legătură cu preferinţele lor sexuale, au recunoscut că sunt gay sau lesbi.
În 1976, Sir Elton John declara într-un interviu acordat revistei „Rolling Stone”, că este bisexual. În 1982 a cunoscut-o pe Renate Blauel cu care s-a şi căsătorit, spunând mai târziu că a fost o căsătorie de compromis, iar el este de fapt homosexual. Căsnicia celor doi a durat cinci ani.

La finalul anilor ’80, artistul a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA. El a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler în 1998.

În prezent, cântăreţul britanic este căsătorit cu David Furnish cu care şi-a legalizat relaţia în anul 2005, an în care Marea Britanie a legalizat căsătoriile între homosexuali.

Luna aceasta, Elton John a declarat că Iisus a fost gay, într-un interviu controversat acordat revistei americane Parade. Celebrul cântăreţ britanic în vârstă de 62 de ani a declarat: „Cred că Iisus era un bărbat gay plin de compasiune, extrem de inteligent, care înţelegea foarte bine problemele oamenilor”.

„Iisus a dorit ca noi să fim iubitori şi să iertăm. Nu ştiu ce îi face pe oameni să fie atât de cruzi. Încearcă, de exemplu, să te pui în pielea unei femei lesbiene în Orientul Mijlociu. Eşti ca şi mort”, a adăugat cântăreţul britanic.

George Michael a recunoscut că este gay la sfârşitul anilor ’90. De-a lungul timpului, artistul s-a bucurat constant de atenţia tabloidelor britanice.

În iunie 2007, a fost condamnat la 100 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru conducere sub influenţa unor substanţe care se eliberează doar pe reţetă. De asemenea, starului i s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de doi ani.

Cântăreţul a fost arestat de mai multe ori pentru că a fost surprins adormit la volan, din cauza drogurilor sau a alcoolului.

Artistul a mai fost arestat, în aprilie 1998, pentru acte indecente într-o toaletă publică din Los Angeles. După incident, Michael a încheiat ani întregi de speculaţii cu privire la orientarea sa sexuală, anunţând public că este homosexual.

În urma „evenimentului”, Michael a scris un cântec, „Outside”, ale cărui versuri şi videoclip au fost inspirate de incidentul din toaletă.
În 2005, muzicianul american Moby declara într-un interviu că este mai bine să fii gay şi interesant decât un heterosexual arogant. De asemenea, Moby a şocat şi când a declarat că ar prefera ca fiul lui să fie gay.
Actriţa Ellen DeGeneres şi partenera sa de viaţă, Portia de Rossi, s-au căsătorit în august 2008, în cadrul unei ceremonii intime, alături de familie şi prieteni, în Los Angeles.

Ellen şi Portia au hotărât să se căsătorească după ce Curtea Supremă din California a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Cele două vedete au o relaţie din decembrie 2004, de când De Rossi juca în serialul de televiziune „Situaţie de criză”, difuzat de Fox.

Artistă de musicaluri, actriţă şi autoare de cărţi, DeGeneres a provocat un şoc în rândurile opiniei publice în 1997, când a anunţat că este lesbiană în timpul unei emisiuni a celebrei Oprah Winfrey.

La începutul anului, Ellen DeGeneres a ocupat poziţia a patra, la egalitate cu protagonistul serialului TV ” Dr. House” actorul Hugh Laurie, în clasamentul celor mai influente zece personalităţi din televiziunea americană.
În 2008, în luna mai, Cynthia Nixon, interpreta Mirandei Hobbes din „Totul despre sex”, a anunţat că s-a logodit cu partenera sa de viaţă, activista americană Christine Marinoni.

Actriţa are doi copii, Samantha şi Charles Ezekiel, cu fostul său iubit, Danny Mozes, un profesor de limba engleză cu care a avut o relaţie din 1988 până în 2003.

În 2005, actriţa a făcut public faptul că, din 2003, are o relaţie cu Christine Marinoni. Cele două locuiesc împreună cu copiii Cynthiei.

Cântăreţul britanic Boy George a evitat în interviurile care i-au fost luate de-a lungul timpului să răspundă la întrebările referitoare la orientarea sa sexuală. Timp de mai mulţi ani, Boy George a format, în secret, un cuplu cu Jon Moss, toboşarul formaţiei Culture Club, din care a făcut şi el parte. Artistul a părăsit trupa Culture Club în 1987, pentru o scurtă carieră solo, înainte de a deveni un DJ de succes în cluburile londoneze şi de a-şi lansa propria linie de articole vestimentare, B-Rude.

La începutul anului trecut ,Boy George a fost condamnat la 15 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de sechestrarea unui bărbat norvegian care lucra la o companie de escortă pentru gay, incident care a avut loc în aprilie 2007. Cântăreţul britanic a fost găsit vinovat de „comiterea unor violenţe gratuite”. Boy George a fost acuzat că l-a legat pe norvegianul Audun Carlsen de un perete din domiciliul său din Londra şi că l-a lovit.
Domenico Dolce & Stefano Gabbana (D&G) s-au cunoscut în 1980, la Milano, şi au avut o relaţie mai bine de 20 de ani. Cei doi s-a despărţit în 2005.

Prima lor colecţie care s-a bucurat de un mare succes a fost lansată în 1989.
Rosie O’Donnell este gazda unui show ce a câştigat mai multe premii Emmy. Actriţa şi cântăreaţa este activistă pentru drepturile persoanelor gay.

În 2004, Rosie s-a căsătorit cu Kelli Carpenter în San Francisco. Cele două au adoptat trei copii, un al patrulea fiind născut de Kelly cu ajutorul unei donaţii de spermă.
Actorul T.R. Knight (interpretul Dr. George O’Malley din serialul „Grey’s Anatomy”) a recunoscut în mod oficial şi în exclusivitate pentru revista „People” în octombrie 2006, că este homosexual.

El a mărturisit că a vrut să pună capăt zvonurilor care circulau pe seama preferinţelor sale, însă în continuare îşi doreşte să păstreze discreţia în legătură cu viaţa sa privată.

„Sper că faptul că sunt homosexual nu este cel mai important lucru la persoana mea.”
În 2007, Jodie Foster şi-a recunoscut pentru prima dată orientarea sexuală, după ce i-a mulţumit în public pentru sprijinul acordat partenerei sale cu care are o relaţie de 14 ani.

Celebra actriţă a refuzat întotdeauna să discute despre orientarea sa sexuală, deşi speculaţiile potrivit cărora ar fi lesbiană circulau de mai multă vreme. Povestea de dragoste dintre Jodie Foster şi producătoarea de film Cydney Bernard este, de fapt, un fel de „secret pe faţă” la Hollywood.

Cele două s-au întâlnit în timpul filmărilor la „Sommersby”, în 1993, şi au împreună doi copii, Charles, în vârstă de nouă ani, şi Kit, în vârstă de şase ani.

Deşi a dat naştere fiilor săi, Foster nu a dezvăluit niciodată identitatea tatălui/ taţilor acestora. Unul dintre zvonurile care circulă la Hollywood este acela potrivit căruia tatăl copiilor este un vechi coleg de universitate.
Vedeta American Idol Adam Lambert a recunoscut că este gay anul trecut în iunie într-un interviu realizat de revista „Rolling Stone”.

Lambert, în vârstă de 27 de ani, a stârnit furia publicului după ce a susţinut un spectacol deocheat anul trecut, în cadrul evenimentului American Music Awards. Postul de televiziune ABC a primit 1.500 de reclamaţii la adresa comportamentului starului, Adam Lambert fiind acuzat că a afişat un comportament gay în public.

Vedeta American Idol s-a justificat în faţa celor care i-au criticat show-ul deocheat. El i-a spus realizatoarei TV Barbara Walters: „Tu ştii, sunt ceea ce sunt şi cred că libertatea de expresie ar trebui să existe, dar din nefericire nu este aşa.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”