Ana-Maria Barnoschi: Merg la sală ca să mă îngraş

Vedeta de la Kanal D ne-a vorbit cu sinceritate despre intervenţiile la care a recurs, alimentele pe care le-a exclus din dieta ei de viaţă, chiar dacă nu a dus niciodată o luptă cu kilogramele şi nu a curtat vreun regim bayzat pe preparate sănătoase. Ba mai mult, când nu are concerte sau nu filmeză pentru emisiunea Roata Norocului, Ana- Maria Barnoschi trage din greu la sală, nu ca să slăbească, ci pentru că îşi doreşte să atragă ceva mai multă masă musculară.
  • Publicat:
Ana-Maria Barnoschi: Merg la sală ca să mă îngraş

Vedeta de la Kanal D ne-a vorbit cu sinceritate despre intervenţiile la care a recurs, alimentele pe care le-a exclus din dieta ei de viaţă, chiar dacă nu a dus niciodată o luptă cu kilogramele şi nu a curtat vreun regim bazat pe preparate sănătoase.  Ba mai mult, când nu are concerte sau nu filmeză pentru emisiunea Roata Norocului, Ana- Maria Barnoschi trage din greu la sală, nu ca să slăbească, ci pentru că îşi doreşte să atragă ceva mai multă masă musculară. 

Ce se întâmplă, doctore?: Dacă vrei să slăbeşti câteva kilograme, ce faci pentru asta?

Ana-Maria Barnoschi: Aşa am arătat de când mă ştiu, nu am fost niciodată mai grasă. Mă gândesc că este şi genetic, pentru că şi mama a fost slabă toată viaţa ei, dar fac şi sport, de mică. Eu sunt într-o mişcare continuă, iar asta datorită profesiei mele. În ultimul timp m-am apucat de sală, dar merg ca să mă îngraş, nu ca să slăbesc. Cel mai mult am reuşit să mă îngraş trei kilograme, tot datorită salii, pentru că am pus masă musculară, iar pentru mine acest lucru a reprezentat o fericire supremă.

CSID: Care este ora la care iei ultima masă?

Ana-Maria Barnoschi:  Mănânc şi la 01.00 noaptea, depinde la ce oră ajung acasă. Dacă ajung la miezul nopţii acasă, peste o oră îmi fac ceva de mâncare. Mănânc, în general, până mă culc. Şi când mă urc în pat tot mai ronţăi, fie un fruct, fie nişte chips-uri, popcorn etc.

CSID: Totuşi, există alimente pe care le-ai exclus din regimul tău de viaţă?

Ana-Maria Barnoschi: Am o listă destul de lungă cu ce nu îmi place să mănânc (râde). Intenţionat n-am exclus nimic, pentru că sunt multe alimente şi mâncăruri care nu îmi plac. Atunci, din cele preferate, fiind destul de puţine, nu exclud nimic. Spre exemplu, nu mănânc ceapă, usturoi, salată de boeuf, piftie … şi lista poate continua.

CSID: Apă plată sau băuturi acidulate? Cafea sau ceai negru?

Ana Maria Barnoschi: Nu beau cafea şi nici ceai negru. Nu beau acidulat, prefer apa plată şi ceaiurile reci, ice tea-urile. Nu beau nici energizant.

CSID: Cartofii prăjiţi fac parte din meniul tău? Dar shaorma?

Ana- Maria Barnoschi: Cartofii prăjiţi sunt la „ordinea zilei” .Ultima dată am mâncat când am fost în Turcia, săptămâna trecută, pentru că am avut concert. Şi shaorma mănânc, îmi place mult cea care este pusă într-o baghetă cu susan.

CSID: Carne sau produse vegetariene? Cum arată stilul tău de viaţă?

Ana- Maria Barnoschi: Carne. Cu toate că ştiu că este mult mai sănătos să mănâc mai multe legume/fructe, nu mă satur la o masă dacă nu am şi carne. Stilul meu de viaţă este unul agitat, iar programul meu diferă de la zi la zi. Spre exemplu, azi filmez, mâine plec în deplasare la concertele pe care le avem, în ţară sau străinătate, printre astea trebuie să mai ajung şi la sală. Eventual, dacă îmi rămâne timp, mai fac câte ceva pe acasă, merg la salon să mă îngrijesc. Sunt într-un „haos” total, tot timpul.

CSID: Cum arată meniul tău într-o zi?

Ana- Maria Barnoschi: Diferă de la zi la zi, în funcţie de programul pe care îl am. Eu, fiind foarte activă, sunt destul de des plecată de acasă. De regulă, când am deplasări, îmi cumpăr ceva din zona de fast food, cât să îmi ajungă toata ziua. Nu mănânc mult odată, dar, din oră în oră, mai gust ceva.

Dacă stau acasă şi am posibilitatea să respect mesele, mănânc dimineaţa un iaurt cu cereale, la prânz: supă/ciorba, o friptură de pui cu orez sau piure, sau un ou ochi cu cartofi prăjiţi. Ideea e că eu nu pot mânca mult la o masă, aşa că mi se face foame destul de des; la o oră şi jumătate trebuie să mai mănânc ceva. 

CSID: Câte ore petreci la sală pe săptămână? Care este genul de mişcare pe care o practici?

Ana -Maria Barnoschi: Merg în jur de două ore, zilnic. Dacă nu reuşesc să fac asta în fiecare zi, încerc să ajung la o medie de 5 ore, de sport, pe săptămân. Nu am un gen preferat de mişcare pe care o practic, lucrez toate grupele musculare.

CSID: Detoxifierea are vreun loc în programul tău de viaţă?

Ana- Maria Barnoschi: Sunt perioade cand optez pentru o detoxifiere a organismului, deşi este mult spus, timp în care consum mai multe salate, lactate, legume, peşte, supe. Vara consum alimente light (uşoare).

CSID: Crezi în mâncatul la ore fixe? Apuci să faci asta?

Ana -Maria Barnoschi: Dacă aş putea, adică dacă timpul mi-ar permite, aş mânca la ore fixe, dar nu prea am cum. Cu toate acestea, nu îmi place să fiu „condiţionată”. Îmi place să mănânc ce vreau, cum vreau şi cand vreau.

CSID: Ai renunţat la dulciuri? 

Ana -Maria Barnoschi: De câte ori am poftă consum dulciuri, dar nu sunt înnebunită după ele.Nu sunt înnebunită după dulciuri; aleg ciocolata în detrimentul prajiturilor. Îmi place foarte mult ciocolata pentru copii.

CSID: Ai fost vreodată la nutriţionist?           

Ana -Maria Barnoschi: N-am fost, dar trebuie să merg, pentru că îmi doresc să aflu dacă este totul în regulă cu corpul meu. Conform standardelor de înălţime/greutate, ar trebui să am câteva kilograme în plus. De aceea, vreau să aflu de la nutriţionist dacă sunt ok bine şi ce trebuie să fac ca să adaug câteva kilograme. 

CSID: Cu gătitul cum stai?

Ana -Maria Barnoschi: Nu prea gătesc, dar atunci când se întâmplă aleg pastele, în orice variantă.

CSID: Ce faci pentru tenul tău? Crezi în remediile naturale? Le-ai încercat vreodată acasă?

Ana -Maria Barnoschi: Da, am încercat uleiul de migdale şi argan pentru faţă şi alte produse similare. Mi s-au părut bune, aşa că ori de câte ori pot fac asta. 

CSID: Cum îţi protejezi tenul vara?

Ana- Maria Barnoschi: Folosesc tot timpul cremă, pentru faţă şi corp, astfel încât să am pielea hidratată zi de zi. Când sunt pe plajă, „tot” uleiul de măsline este pe mine, pentru că îmi place să mă bronzez (râde).

CSID: Ce faci pentru păr? Aplici măşti şi acasă?

Ana -Maria Barnoschi: În ultima vreme nu am mai făcut asta. În schimb, mi-am cumpărat produse profesionale. Masca de păr, pe care o făceam acasă era compusă din ulei de ricin amestecat cu ulei de masline, vitamina A şi E, un şde ou şi miere. Îmi mai cumpăram şi o formulă de la Plafar, o mască pe baza de petrol.

CSID: Care a fost cel mai bun lucru pe care l-ai realizat anul trecut?

Ana- Maria Barnoschi: Anul trecut mi-am făcut o intervenţie chirurgicală, pe care mi-o doream, în zona sânilor (implant mamar).

CSID: Unde îţi place să mergi în vacanţă? Unde vei merge în acestă vară?

Ana- Maria Barnoschi: Nu mi-am programat nimic pentru această vară, pentru că am concerte şi filmări. Abia m-am întors din Turcia, în curând plec în Italia, iar calendarul este destul de plin. Voi vedea cum o să-mi fac loc şi pentru o vacanţă pentru mine dar, în orice caz, în vara aceasta aş vrea să merg în Europa, iar la iarnă, când la noi este frig, să merg într-un loc călduros.

CSID: Ce faci pentru celulită, vergeturi?

Ana- Maria Barnoschi: Vergeturi am câteva apărute de la vasta de 14 ani, când eram in clasa a VIII-a. Atunci m-am dezvoltat destul de brusc şi mi-a „crăpat” pielea. Am încercat să scap de ele şi am fost la doctor. Medicul specialist mi-a spus că indiferent ce fac, nu am cum să scap de ele. Celulita nu am avut niciodată, din fericire.

CSID: Ai trecut vreodată printr-un episod de violenţă domestică? Sau s-a întâmplat să fii hărţuită în vreun fel?

Ana- Maria Barnoschi: Nu, niciodată nu mi s-a întâmplat să trec prin vreun episod de violenţă domestică, iar asta pentru că niciodată nu am avut astfel de oameni în jurul meu şi … nici nu îmi doresc. Din păcate, mi s-a întâmplat să fiu hărţuită verbal în trafic, când mergeam cu maşina, şi în club, pentru că mai ies câteodată şi am avut neplăcuta experienţă să vină câte un „ciudat”, să mă deranjeze. Nu ştiu cum sunt alte persoane, cum reacţionează cand trec prin astfel de „episoade”, dar eu nu suport să pună cineva mâna pe mine şi reacţionez instant.

CSID: Care sunt intervenţiile chirurgicale la care ai recurs până acum?

Ana- Maria Barnoschi: Mi-am făcut implant mamar şi, din cauza unor probleme medicale, deviaţie de sept, m-am operat la nas. 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân