Corfu: paradisul insulelor din Grecia! [GALERIE FOTO]

Într-o călătorie nu ştii niciodată ce te aşteaptă. Cu cât ieşi mai mult din zona de confort, cu atât experienţe aparent neplăcute se pot transforma în momente inedite. Aşadar, alături de buna mea prietenă – Ailin am pus degetul pe hartă şi am ales o destinaţie din Grecia după un singur criteriu: să fim de ziua ei acolo.
  • Publicat:

Într-o călătorie nu ştii niciodată ce te aşteaptă.

Cu cât ieşi mai mult din zona de confort, cu atât experienţe aparent neplăcute se pot transforma în momente inedite.

Aşadar, alături de buna mea prietenă – Ailin am pus degetul pe hartă şi am ales o destinaţie din Grecia după un singur criteriu: să fim de ziua ei acolo.

 

Hazardul a ales Corfu. La fel s-a întâmplat şi cu locul în care ne-am cazat. Dintr-o întâmplare am ajuns din estul insulei din Dassia – vestită pentru viaţa de noapte –, în nord, într-un sătuc de munte, Agios Spiridonos, într-un resort frumos şi plin de vegetaţie, izolat de lume.All inclusive, evident! 

Însă cu toată bunăvoinţa grecilor şi a turiştilor englezi roşii ca racii (de atâta soare), nu egalează din punct de vedere al serviciilor sub nici o formă resorturile din Turcia. Ce-I drept, preţurile sunt la jumătate, iar peisajele bat orice ar fi putut mâna umană să realizeze. Atenţie la ghizii care ţin cu tot dinadinsul să te descurajeze să colinzi insula de unul singur (cu maşina, cu autobuzul) şi să-ţi vândă excursiile lor.

O croazieră de o zi pe Marea Ionică (Paxos, AntiPaxos) merită însă (30 euro/pers). Evident, de unde ne imaginaserăm o vacanţă plină de soare (cu SPF) şi distracţii, ne-am trezit nevoite să ne bucurăm de liniştea serii din sat şi de melodiile indiene pe care animatorii resortului ne invitau la dans. Adaptabilitate – este cuvântul de ordine. Am compesat însă cu locuri spectaculoase pentru fotografii. Iată un top al atracţiilor:

Insula este plină de vegetaţie, întâlneşti la tot pasul plantaţii de măslini.Iaurtul grecesc cu miere şi nuci. Delicios. Plaja Logas. Minunată. Priveliştea îţi taie răsuflarea. Stânci abrupte şi apa albastră-turcoaz. Vis. Canal D’Amour. Un canal într-o stâncă nisipoasă. Apa este turcoaz, CanalulAmorului dispune de o sofa din stâncă, iar legenda spune că îndrăgostiţii care traversează canalul rămân împreună pentru totdeauna. Varianta pentru cei fără pereche este că la capătul canalului îi aşteaptă sortitul/sortita. Nu am verificat legenda. Apa era rece.

Fig pie.Tradiţionala plăcintă de smochine este mai mult un rulou de smochine cu gust de ouzo. Interesantă. De testat.
Taxiurile sunt toate marca Mercedes.Când am întrebat de ce (tariful de 3 euro pe km nu ni s-a părut a fi un argument suficient), ni s-a explicat că e nevoie de maşini bune pentru a face transferuri de la aeroport. Oh, well…
Marmelada din Kumquat. Bună.

Îngheţata homemade cu smântână. Toate sortimentele sunt ispititoare.Varianta cu vişine întregi este delicioasă.
Tzatzichi.Nici o zi fără minunatul sos grecesc întins pe pâine integrală.

Grecii. Arşi de soare, cu barbă. Nişte zei. Barba vine de la “bărbat” şi ar trebui să fie obligatory pentru toţi masculii Alfa. Însă nu vă bazaţi pe legende…Slabe şanse să se dovedească a fi dragostea vieţii vreun Adonis din Corfu.

Corfu Town sau Kerkyra (denumirea grecească) este capital insulei. “Oraşul Corfu este Veneţia şi Napoli, este un dram de Franţa şi mai mult de o liniuţă din Anglia, cu excepţia, desigur, de a fi grec” zice Contesa Flamburiari şi zice bine. Oraşul este frumos tare. Străduţe înguste, clădiri frumoase şi multe genţi contrafăcute. Pentru noi a fost cu ploaie…

Foto: STRIKE A POSE STUDIO

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”