Tine spatele drept. Asa vei reusi in viata!

Cine nu isi aminteste indemnurile mamei din copilarie sa tinem spatele drept, altfel vom ramane cocosate si... nemaritate?! Ei bine, daca i-ai urmat sfatul si ti-ai imbunatatit postura, nu doar ca arati mai bine, dar ti-ai sporit si stima de sine.
  • Publicat:
Tine spatele drept. Asa vei reusi in viata!
Tine spatele drept. Asa vei reusi in viata!

Cine nu isi aminteste indemnurile mamei din copilarie sa tinem spatele drept, altfel vom ramane cocosate si… nemaritate?! Ei bine, daca i-ai urmat sfatul si ti-ai imbunatatit postura, nu doar ca arati mai bine, dar ti-ai sporit si stima de sine.

Potrivit unui experiment derulat in cadrul Universitatii Ohio State, SUA, postura ne afecteaza imaginea de sine, iar atunci cand stam drepte avem o parere mai buna despre propria persoana. Acest lucru ne da mai multa incredere si ne ajuta sa avem mai mult succes in viata.

Persoanelor care au participat la experiment li s-a cerut sa stea pe scaun in fata unui birou, fie cu spatele drept, fie cu spatele incovoiat. Dupa cateva ore, li s-a solicitat sa listeze 3 caracteristici pe care le-ar asocia cu propria cariera. In final, au completat un chestionar de autoevaluare cu privire la viitorul profesional.

Cercetatorii au observat ca raspunsurile date de persoanele care si-au tinut spatele drept tradau mai mult pozitivism si incredere in propriile forte. Prin comparatie, cei care si-au tinut spatele cocosat nu si-au facut ganduri prea marete la capitolul viitor profesional.

In concluzie, tine spatele drept si capul sus, acesta este un mic dar important pas in dezvoltarea personala, cu beneficii semnificative de ordin emotional.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Matematica sufletului pereche
Matematica sufletului pereche
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”